ÇÖL TOZU ALARMI
ÇÖL TOZU ALARMI

ÇÖL TOZU ALARMI

ABD üniversitelerinde 'Gazze' ateşi!
ABD üniversitelerinde 'Gazze' ateşi!

ABD üniversitelerinde 'Gazze' ateşi!

Diziler psikolojiyi etkiliyor
Diziler psikolojiyi etkiliyor

Diziler psikolojiyi etkiliyor

İsrail hapishanelerinde ne oluyor?
İsrail hapishanelerinde ne oluyor?

İsrail hapishanelerinde ne oluyor?

Müslümanlar tehdit altında
Müslümanlar tehdit altında

Müslümanlar tehdit altında

Kalkınma Yolu Projesi neden önemli?
Kalkınma Yolu Projesi neden önemli?

Kalkınma Yolu Projesi neden önemli?

Uzaydaki Yeni Gözdemiz Türksat 6A
Uzaydaki Yeni Gözdemiz Türksat 6A

Uzaydaki Yeni Gözdemiz Türksat 6A

Dünyanın en kalabalık ülkesi sular altında kalacak!
Dünyanın en kalabalık ülkesi sular altında kalacak!

Dünyanın en kalabalık ülkesi sular altında kalacak!

Cam sileceği nasıl icat edildi?
Cam sileceği nasıl icat edildi?

Cam sileceği nasıl icat edildi?

Kahve içmek vücudumuzu nasıl etkiliyor?
Kahve içmek vücudumuzu nasıl etkiliyor?

Kahve içmek vücudumuzu nasıl etkiliyor?

23 Nisan Çocuk Bayramı nasıl ortaya çıktı?
23 Nisan Çocuk Bayramı nasıl ortaya çıktı?

23 Nisan Çocuk Bayramı nasıl ortaya çıktı?

Erdoğan'ın Irak ajandasında ne var?
Erdoğan'ın Irak ajandasında ne var?

Erdoğan'ın Irak ajandasında ne var?

Üretimde Yerli ve Milli tohum katkısı

Silivri Belediyesi önemli projeleri hayata geçirerek adından söz ettiriyor. Tarımda da öncülük hedefiyle yola çıkan belediye 500 dönüm tarlaya ayçiçeği ekti. Hasat edilen üründen çıkartılan yağlar dar gelirli vatandaşların sofralarıyla buluştu. 1500'lü yıllarda yaklaşık 45 gün süren depremle tarihe geçen Silivri riskli bölge olarak biliniyor. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bu gerçekten yola çıkarak İstanbul'un iki Afet Koordinasyon Merkezi'nden birini ilçesine kazandırdı. Her geçen gün çehresi değişen ve yenilenen Silivri hakkında tüm merak edilenlerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AKŞAM TV'den Ayşe Gültekin'in hazırladığı ‘Yerli Yerinde' programında anlattı.

Haber: Ayşe Gültekin

Uzun bir dönem CHP yönetiminde olan Silivri Belediye'sini yaklaşık 300 trilyon ve işçisine de 5 trilyonluk borçla devralan MHP'li Volkan Yılmaz, doğru kaynak kullanımıyla belediye bütçesini borç batağından kurtarıp, 40 trilyonluk kazançlı bütçeye ulaştırmayı başarmış. Yılmaz, belediyeye kazandırdığı projeleriyle ve güçlenen finansal yapısıyla, hem örnek hem de öncü belediye olmanın haklı gururunu yaşıyor.

"AK Parti ve MHP'nin uyumlu çalışması Silivri'yi kazandırdı"

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin İstanbul'da seçilen ilk belediye başkanı oldum"

"Silivri değişimi istiyordu"

"İnanmak çok önemliydi ama Silivri'deki oluşan konjektör esasında bir değişimi istiyordu. Kendime çok farklı anlamlarda yüklemek istemiyorum. Tabii ki partililerimin çok çabası oldu, tabii ki benim çok ama çok aşırı bir tempoda çalışmamın etkisi oldu. Ama Silivri'deki o değişim arzusunu doğru yakalayabilmek, doğru pencereler açabilmek önemli. Bu seçimler de şunu söylemiştim, hanımefendilere, kadınlara çok önemli bir pasaj açıyorum, size elimi uzatıyorum, benim elimi havada bırakmayın. Benim elimi yakalayın ki size hizmet edebileyim dedim. Gençler ve kadınlarla çok önemli bir esasla buradan çıkış yaptık. Tabi ben seçimi kazanacağıma adım gibi emindim. Ondan sonraki sürecin daha zor olacağını düşünüyordum ama inanın çok daha kolay gidiyor. Silivri'de şunu söyleyeyim bir kutuplaşma, Silivri'de bir gerginlik, bir huzursuzluk ortamı yerini, huzura, kardeşliğe ve bir rahatlamaya yol açtı. Çünkü Silivri'de bizim iktidarımızda hiç kimse siyasi görüşünden dolayı ötekileştirilmiyor. Ötekisi olmayan bir Silivri var. Dini inancı, mezhebi, sosyal statüsü, mesleği, rengi, hayata bakışı ne olursa olsun herkesi ama herkesi kucaklayarak bir yönetim anlayışı gösteriyoruz. Silivri'de vatandaşa dokunmaktan, onlarla olmaktan çok mutlu oluyorum. Bu elektriği de yakaladığımızı düşünüyorum. Silivri de her şey çok güzel."

"Vatandaş CHP gidince Silivri'ye huzur geldi diyor"

"Yakandaki üç hilali de, MHP rozetini de çıkartıyorsun"

"Sizinle röportaj yapmadan önce buranın yerel bir gazeteciye konuk oldum. Onun ifadesiyle söyleyeyim, kendisi de hayata sol pencereden bakan bir arkadaşımız. Biz tabi siyasi hayatına göre, görüşlerine göre de kimseyi kategorize etmiyoruz. Şunu söyledi; başkanım Cumhuriyet Halk Partili seçmenlerle zaman zaman konuştuğumuzda, seçimi kaybetmeye üzüldük ama Silivri'de bir huzur ortamı, rahatlama ortamı oluştu. En azından buna sevinçliyiz dediklerini nakletti. Şunu söyleyeyim artık kimse 'X' partinin mahalle başkanı veya yöneticisi, amcası, dayısı, kartvizitin de ne yazarsa yazsın Silivri Belediyesi'nde bir adım öne çıkamıyor, bir adım da geriye itilmiyor.

Sayın Devlet Bahçeli'nin bana bir öğüdü olmuştu. Evladım bugün artık Silivri Belediye Başkanısın, reis beysin dedi. Yakandaki üç hilali de, MHP rozetini de çıkartıyorsun. Artık Silivri'de yaşayan tüm vatandaşların belediye başkanısın. Eşit, adil bir yönetim, şeffaf bir yönetim sergilemeni istiyorum mealinde, öğütler verdi. Biz de bu pencereden bakarak herkese ama herkese diyorum ki, ben Silivri'de pergelin sabit sivri ucuyum, tam dairenin merkezindeyim ve eşit mesafedeyim."

Üretimde yerli ve milli tohum katkısı

50 bin litre Ayçiçek yağı 10 bin ailenin sofrasına ulaştı

"Biz Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz"

"Silivri Belediyesi'nin ekilmeyen dikilmeyen arazilerini ya da siyaseten birilerine peşkeş çekilen kira almadan belediyenin arazilerinde tarım faaliyetleri yapmaya başladık. Göreve 2019'da geldik ve o zaman pandemi yok. Şunu söyledik tarım milli strateji elimizdeki güç. Biz tarıma yatırım yapmalıyız, yerli milli sertifikalı tohumlara yatırım yapmalıyız. Artık yabancı tohumları Türkiye'den yavaş yavaş çıkarmalıyız. Milli ve yerli tohumlarımızı tekrar tarımın hizmetine sunmalıyız. Bu noktada ilk yıl 600 dönüm, geçe yıl 2 bin 500 dönüm, bu yıl da 3 bin 500 dönüm arazide zirai faaliyet yapıyoruz. Bakın Ayçiçek yağının gündeme gelmesi tabi ki bizim mutlu etti bir farkındalık yarattı. Ama en az onun kadar, ondan çok çok daha iyi ses getirmesi gereken projelerimiz var. Bakın biz 3 bin 500 dönüm arazide tarım ve zirai faaliyet yapıyoruz. Buradan kazandığımız ürünü paraya çevirmeden, ürün olarak, yaşayan dar gelirli çiftçilerden, hayvancılardan başlamak üzere, tamamen ürün olarak onlara dağıtıyoruz. Geçen yıl yaklaşık 400 tonun üzerinde yerli milli sertifikalı tohumluk arpa dağıttık.

50 bin balya saman dağıttık. Silajlık mısır ektik, bin ton silajlık mısır dağıttık. Bin ton silajlık mısır dağıttık. Bu yıl yem bezelyesi ekiyoruz yüz bin balya samanı hedefliyoruz ama bu proje içerisinde ses getiren, kamuoyunda en fazla ilgi uyandıran kısmı dar gelirli ailelerimizi düşünerek 500 dönümlük arazimize ektiğimiz ayçiçekleri oldu. Sonra bunun hasadını yaptık, hasattan sonra da Antalya'da yağ fabrikasına götürdük bilabedel sıkımını yaptılar. Zaten teneke fabrikamız var onlardan 20 bin teneke destek istedik. Yine bilabedel tenekelerimizi verdiler. Bu arada Ayçiçek tohumlarımızı bilabedel hibe olarak aldık. Ve sıfır lira bedel maliyetle 50 bin litre yağı 5'er litrelik dilimlerle 10 bin aileye ücretsiz bir şekilde dağıtmaya başladık. Ve inanıyorum sizin de yani basının da bu konuda ki ilgi alakası diğer belediyecilik yapan arkadaşlarımızın da ilgisini çekiyor. Türkiye'nin dört bir yanından yerel yönetimlerden tarım faaliyetlerimizi araştırmaya geliyorlar. Tarım üretme araştırma merkezimiz var, tarım lisemiz var. Bu konuda yapmış olduğumuz ar-ge çalışmalarımız var. Ama her şeyden önemlisi artık Silivri'de yaşayan çiftçi ve dar gelirli hayvancı şunu biliyor, Silivri Belediyesi benim arkamda, Silivri Belediyesi benim yanımda. Biz onların ne oluyoruz ses oluyoruz, ne oluyoruz soluk oluyoruz, nefes oluyoruz. O çiftçi kardeşimin eli nasırlı, gönlünü bu topraklardan ayırmayan, bu toprakları miras değil emanet gören çiftçi kardeşim arkasında Silivri Belediyesi'nin olduğunu hissediyor. Tarım Bakanlığımızın çok ciddi destekleri var. Yerel yöneticiler şunu dememeli, Tarım Bakanlığı var bu işi Tarım Bakanlığı yapsın dememeli. Herkes burada bir aktör olmalı. Herkes bu yemeğe biri salça atmalı, biri soğan atmalı, biri tuzunu ekmeli. Bu yemek yapılacaksa hep beraber yapılacak. Biz Silivri için üretmeye, Türkiye için geliştirmeye devam edeceğiz."

"Engellenen Silivri değil mahrum bırakılan Silivri'yi kurtardık"

"Burada Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanımız vardı onu suçlamak adına söylemiyorum ama ne yapılmamışsa ne yapılamamışsa büyükşehir engelliyor, hükümet engelliyor. AK Partili büyükşehir yaptırmıyor, hükümet yaptırmıyor sütresini önüne almışlar bunun arkasına gizlenmişler. Vatandaş sorduğunda hükümet yaptırmıyor denilmiş. Ama öyle değil. Ben Kadir Topbaş döneminde çok iyi biliyorum birçok Cumhuriyet Halk Partili Belediye'ye bunun örnekleri de var teşekkürleriyle birlikte. Hiçbir ayrım yapmadan onlara hizmet götürmüş. Yeter ki siz işinizi takip edin işinizle dertlenin. Biz de o ilk gün ki aşkla çalışmaya devam ediyoruz."

"İstanbul'da ki dezavantajlı gurupların ve ilçelerin sesiyim"

"Benim iki tane elbisem var bir tanesi, Milliyetçi Hareket Partili Silivri Belediye Başkanı cumhur ittifaklı, bir tanesi de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gurup başkan vekiliyim. Ve bu sıfatla her ay çıkıp de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iş ve işlemlerini anlatıp, eleştirip, yol göstermek gibi de bir misyonum var. Lakin sayın İmamoğlu seçildiğinde söyledikleriyle, seçimden sonra her geçen gün bu söylediklerinden uzaklaşan bir siyasetçi modelini çiziyor. Ekrem bey herkesin kendini bulacağı 16 milyonun kendini bulacağı bir belediye vadetmişti. Adalet kelimesinin altını çizmişti adaletle yöneteceğim 'bana yaşatılanları' iddiasıdır '39 ilçe belediye başkanıma yaşatmayacağım' demişti. Lakin Ekrem bey bizim artık yapıcı eleştirilerimizden bile rahatsız olur durumda. Ekrem bey meclis üyesi arkadaşları da, burada ki arkadaşlarda ne hikmetse Ekrem beyin bu iyi söylemlerden yavaş yavaş çizdiği profilden çıkıp daha farklı bir profil çizmesinden rahatsız olmadıkları gibi, Ekrem beyi de bu yöne doğru pompalıyorlar, kanalize ediyorlar. Ekrem bey ne hikmetse dokunulmaz bir motif, hiçbir şey söylenilmeyecek bir insan, yüce insan onlar için bu profilde gidiyorlar. Biz doğruyu söylemeye, inandığımızı söylemeye, İstanbullu vatandaşların hakkını hukukunu her konuda korumaya devam edeceğiz. Silivri Belediye Başkanı olarak ben İstanbul'da ki dezavantajlı gurupların ve ilçelerin sesiyim. Kimin sesiyim; Şile'nin sesiyim, Çatalca'nın sesiyim, Arnavutköy'ün sesiyim, Beykoz'un sesiyim, Silivri'nin sesiyim. Buradaki unutulan dar gelirli çiftçinin hayvancının sesiyim. Şimdi Ekrem bey engelleniyoruz diyor. Allah aşkına bunu son bütçe konuşmasında Tevfik Göksu çok detaylı rakamlar vererek engellemediğimizi, Ekrem beyin yaptıklarını bilakis İstanbul hayrına olan her şeyin önünü açtığımızı, hiçbir konuda borçlanmalar dahil Ekrem beyin önünü tıkamadığımızı anlatıyoruz.

Ben de şöyle söyledim büyükşehir de; her şeyi kabul ediyorum dedim sayın İmamoğlu. Metro yapacaktın engelledik, köprü yapacaktın engelledik, ileri biyolojik arıtma tesisi yapacaktın engelledik, kreş yapacaktın engelledik. Söz verdiğin her ilçeye bir kapalı spor salonu yapacaktın engelledik, söz verdiğin her ilçeye bir yüzme havuzunu yapacaktın engelledik hepsini kabul ediyorum dedim bak. Peki siz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinde büyük bir peşkeş var, büyük bir yolsuzluk var. Ben göreve geldiğimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini tasarrufla yüzde 50 arttıracağım dediniz. Şimdi bu tasarrufu yaparken AK Parti ve MHP gurubu sizi nasıl engelledi? Nasıl engelledik? Tasarruf yapacaksınız da, hayır tasarruf yapmayacaksınız bu paraları harcayacaksınız mı dedik. 28 milyar bir bütçeli geçen yılın bütçesinden 14 milyarın dimi tasarrufla bu bütçenin artması gerekiyor. Nerede 14 kuruş artan bir bütçe var mı? Sürekli borçlanılan, sürekli açık verilen ve sürekli yurtdışından eurobond ihraç ettik diyorlar, borçlanmanın adını değiştirdiler. Zam yapıyorlar fiyat ayarlaması diye söylüyorlar. Onun için ben Ekrem beye diyorum ki, hepsini kabul ettik ama sizin tasarruf ederek bu bütçeyi yüzde 50 arttıracağınız kısmını nasıl engelledik? Cevap yok tabii Ekrem beyden her zaman ki gibi. Adaletli yönetim anlayışına riayet edilmediğini, ilçeler arasında ayrımlar yapıldığını kentsel dönüşüm hamlelerinde görüyoruz. Yapılan park bahçelerde görüyoruz, yapılan hizmetler de görüyoruz.

"İmamoğlu, Silivri için yatırımdan kaçıyor"

"Ekrem beyle kavga edeceğim ama yaptığım tek kavga hizmet kavgası olacak"

"Ben de şunu söylüyorum Ekrem beyle kavga edeceğim ama yaptığım tek kavga hizmet kavgası olacak. İstanbul'a hizmet ettirme adına, onun hizmetlerini ilçeme getirmesi adına, kırsallara taşınması adına kavga edeceğim dedim. Şunu da söyledim; Silivri'nin köyündeki bir hanım efendi, Şile'nin Ahmetli köyündeki bir hanımefendi, Beykoz'un Akbaba köyündeki bir hanım efendi, Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'ne mi gelip tiyatro izleyecek? Tiyatroları gelin köylere ilçe merkezlerinde taşıyalım. Bunları söyledik. Dedik ki Silivri şu an İstanbul'un kaçış noktası Çatalca'ya Şile'ye gelin plajlar yapın. Vatandaşlar Ayvalık'a Bodrum'a herkes gidemez. Gelin duşu olan, soyunma odası olan, Beltur'un işlettiği güzel plajlar yapalım. Hazır Allah'ın verdiği deniz, kum, temiz hava piknik alanları yapın dedik. Ama şu ana kadar Ekrem beyin İstanbul'un çeperleriyle ilgili, İstanbul'un dezavantajlı guruplarıyla ilgili tek yaptığı hizmet yok. Ben bunları söylemeye devam edeceğim. Kendisini eleştirmeye devam edeceğim. Silivri'ye şu yapıldı bu yapıldı diyorlar. İnanın hepsinin sürükleye sürükleye getiriyorum. Kızıyorlar bana ama sürükleye sürükleye getirme tabirine devam edeceğim."

"İmamoğlu'nun vadettiği 100 bin konutun bir tanesini bile göremedik"

"Ekrem beyin bir sözünü hatırlatalım sizler aracılığıyla. Ekrem bey ne dedi, İstanbul bir deprem kenti doğru. İstanbul'da bir deprem yaşanacak doğru. Ve kentsel dönüşüm adına İstanbulluya bir söz verdi.

Dedi ki; ben 5 yılda 100 bin konutu kentsel dönüşümle dönüştürüp İstanbul'a kazandıracağım dedi. Peki 2 buçuk yılı dolu. 2 buçuk yılda 250 konut bitirip kentsel dönüşüm yapabildiler mi ? 2,5 yıla kaç konut sığıyor yarıya böldüğümüz de 50 bin. 50 bin konut sözünün kaçta kaçını gerçekleştirdi Ekrem bey? Silivri'de sıfır. 39 ilçeyiz. Yüzdeye vurduğumuz da hadi bin konutun Silivri'ye gelmesi lazım diyelim. Bir konut dönüşmedi. Ne olacak? Ben Ekrem beyi eleştirince kabahatli mi olacağım şimdi. Silivri'ye vadettiği, İstanbul'a vadettiği kentsel dönüşüm noktasındaki konutlar ne oldu Ekrem beye sormak istiyorum sizin aracılığınızla ne oldu? Kocaman bir sıfır."

  • Kategori:
    GÜNDEM
  • Eklenme Tarihi:
    4.01.2022 11:11
  • Güncellenme Tarihi:
    5.01.2022 17:47
  • Kategori Videoları
Diğer İçerikler
title
Seçime günler kaldı. Seçmenin nabzı nasıl atıyor?

Seçime günler kaldı. Seçmenin nabzı nasıl atıyor?

title
Tarihin seyrini değiştiren kahraman: Seyit Onbaşı

Tarihin seyrini değiştiren kahraman: Seyit Onbaşı

title
Terörle mücadelede yeni ve farklı bir süreç mi başlıyor?

Terörle mücadelede yeni ve farklı bir süreç mi başlıyor?

title
Yerel seçime 26 gün kaldı… Saha çalışmalarında son durum ne?

Yerel seçime 26 gün kaldı… Saha çalışmalarında son durum ne?

title
“CHP Kandil'e teslim oldu” Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimlere gidiyor.

“CHP Kandil'e teslim oldu” Türkiye 31 Mart'ta yerel seçimlere gidiyor.

title
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum projelerini açıkladı

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum projelerini açıkladı

title
Yerel seçimlere geri sayım sürüyor… AK Parti nasıl bir strateji izleyecek?

Yerel seçimlere geri sayım sürüyor… AK Parti nasıl bir strateji izleyecek?

title
Türkiye yerel seçime gidiyor…

Türkiye yerel seçime gidiyor…

title
CHP'de neler yaşanıyor?

CHP'de neler yaşanıyor?

title
Türkiye'den yana olmak... Mete Yarar Akşam TV'ye konuştu

Türkiye'den yana olmak... Mete Yarar Akşam TV'ye konuştu

title
“Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü' sergisi AKM'de…

“Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü" sergisi AKM'de…

title
Başkan Erdoğan'ın seçim zaferi nasıl geldi?

Başkan Erdoğan'ın seçim zaferi nasıl geldi?

title
28 Mayıs seçimi dünyada nasıl yankı buldu?

28 Mayıs seçimi dünyada nasıl yankı buldu?

title
CHP'deki başarısızlığın faturası kime çıkacak?

CHP'deki başarısızlığın faturası kime çıkacak?

title
Türkiye bir kez daha “Erdoğan” dedi…

Türkiye bir kez daha “Erdoğan” dedi…

title
M. Yalçın Yılmaz 'Sadece 'Erdoğan gitsin'de birleşen bir ittifak var'

M. Yalçın Yılmaz "Sadece 'Erdoğan gitsin'de birleşen bir ittifak var"

title
Zafer Partisi Millet İttifakı için kayıp mı kazanç mı?

Zafer Partisi Millet İttifakı için kayıp mı kazanç mı?

title
Söylem değişikliği Millet İttifakı'nı nereye sürükleyecek?

Söylem değişikliği Millet İttifakı'nı nereye sürükleyecek?

title
'Muhalefet ikinci tura da 28 Mayıs'tan sonra karşılaşacağı tabloya da hazır değil'

"Muhalefet ikinci tura da 28 Mayıs'tan sonra karşılaşacağı tabloya da hazır değil"

title
Sinan Oğan ikinci turda Başkan Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı…

Sinan Oğan ikinci turda Başkan Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı…

title
Vekil dağılımı CHP teşkilatını küstürdü mü?

Vekil dağılımı CHP teşkilatını küstürdü mü?

title
Deprem bölgesinin tercihi Erdoğan oldu…

Deprem bölgesinin tercihi Erdoğan oldu…

title
Depremzedeleri kim, neden hedef aldı?

Depremzedeleri kim, neden hedef aldı?

title
Millet ne mesaj verdi?

Millet ne mesaj verdi?