Koronavirüs kısıtlamalarından en çok etkilenen sektörlerden biriydi yeme içme sektörü. Neyse ki zor günler geride kaldı ama şimdi de işletmelerde garson sıkıntısı yaşanıyor. İş var, maaş da güzel ama çalışacak nitelikli eleman bulunamıyor.
Restoran ve kafelerde nitelikli personel sorunu giderek derinleşiyor. Garson maaşının 6 bine, aşçı maaşının 13 bine kadar çıktığını belirten sektör temsilcileri tüm bunlara rağmen çalışacak eleman bulmakta zorlanıyor.
Usta-çırak ilişkisinin bitmesi, çekirdekten eleman yetişmemesi sektörün en büyük sorunu haline geldi.
Restoran vitrinleri elaman ilanlarıyla dolu ancak o ilanlara başvuran yok.
Hal böyle olunca işletmecilerin is yükü artıyor. Öte yandan eleman eksikliği nedeniyle talep edilen maaş da artıyor.