Banka HesaplarıBağış Yap

Yapılan İyilikler şifa olsun

Yapılan İyilikler şifa olsun

Mübarek Ramazanı Şerifin gelmesiyle birlikte, rahmet-bereket kapılarının açılmasının yanında; yardımlaşma, dayanışma ve paylaşabilme gücümüz, pandemi günlerindeki en güçlü dayanağımız.

Türkiye’de 81 ilde ve yurt dışındaki ofislerde hummalı bir çalışma devam etmektedir. Yardımeli ekipleri, yaşadığımız şu zor günlerin kolay atlatılması adına, sahada çalışmalarına devam etmektedir.

Gün doğumu ile başlayan gönüllere yolculuk, gecenin karanlığı ile son bulmakta. İhtiyaç sahibi, çaresiz, yetim ve kimsesiz insanların dualarına dahil olabilmenin huzuru ve mutluluğu ile sonlanan bir gün..
 


Koruyucu ve önleyici tedbirler ihmal edilmiyor

Yardımeli ekipleri, ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve yetimlerin gıda paketlerini ve hediye alış veriş kartlarını evlerine kadar ulaştırmaktadırlar. Yaşadıkları mekanda ziyaret edilen ailelerin, yaşam şartları ve imkanları da gözlemlenmiş olmaktadır. Varsa ailenin diğer ihtiyaçları da karşılanmaktadır.

Dağıtım ve ziyaretler esnasında tüm tedbirler alınarak, yardımlar ulaştırılmaktadır. Sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmadan faaliyetin gerçekleştirilemeyeceği, tüm teşkilata Dernek Başkanımızın talimatı ile bildirilmiştir.
 


Birkaç anektod

  • Küçük bir konteyner, ev eşyası yok, küçük bir çocuk ve anne yaşam mücadelesi veriyor. Evde yiyecek yok. Yardımeli ekipleri haber alır almaz anneye ulaşıyor ve ev eşyaları, gıda ve yavrumuza hediyelerini ulaştırıyor.
  • Pandemi dolayısıyla dışarı çıkamayan ve okula gidemeyen minikler, evdeki TV nin bozulması sonucu EBA TV den derslerini takip edemiyorlar. Geçim sıkıntısı çeken ailenin durumunu öğrenen Yardımeli Ekipleri, minik öğrencilere TV ve hediyelik paketler ile, aileye gıda paketleri ulaştırıyorlar.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması olan 20 yaş altı bir yavrumuz, Malatya sokaklarında aile bütçesine katkı sağlamak için mendil satarken Yardımeli ekipleri ile karşılaştılar. Yardımeli ekipleri yavrumuzla biraz sohbet ettikten sonra, elindeki tüm mendilleri satın alarak, çocuğumuzu evine gönderdiler.
  • Evinde 3 çocuğuna yedirecek bir şeyi kalmayan bir annenin, akşam karanlığında tanımadığı kişiler tarafından gıda paketlerinin getirilmesi karşısında önce şaşkınlık ve sonrasında gözyaşları ile birlikte açılan eller, ve dilden dökülen dualar..
  • Zimem defterleri, bizim kültürümüzde incelik ve zerafet kokan yardımlaşma ve dayanışma örneklerinden sadece biri. Yardımeli ekipleri Van’da 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren annenin bakkalda biriken borcunu kapatarak, aileyi sevince boğmuştur.
  • En ücra yerlerdeki ailere, köylerde yaşayan kimsesiz ve yaşlılara ulaşarak, ihtiyaçlatını karşılamakta, gıda, kıyafet ve ev eşyalarını temin etmektedir.
  • Baba cezaevinde, anne ve bir minik çocuk. Hiçbir gelirleri yok, sosyal güvenceleri yok. Evleri kira. 7.yaş günü vesilesi ile Yardımeli ekipleri sürpriz yaparak, doğum günü pastası ile aileyi ziyaret ettiler. İlk defa doğum günü pastası kesecek olan minik Poyraz, sevinçten ne yapacağını şaşırdı. Minik Poyraz mı çok sevindi, biz mi çok mutlu olduk karar veremedik..
  • Elektrik borcundan dolayı elektrikleri kesilen bir aile, geceleri karanlıkta kalmaktadırlar. Ailenin okula giden öğrenci çocukları TV den derslerini de takip edememektedirler. Yardımeli ekipleri, ilgili kurum yetkilileri ile birlikte giderek biriken fatura borcu ödenmiş ve elektrikler yeniden açılmıştır.


Güzel ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine Yardımeli ekipleri seferberlik halinde hamdolsun.
 


Yurtdışı ofisleri de faaliyetlerine devam etmektedir

Yurt dışında devam eden projeler ve faaliyetler, bu süreçte de kesintisiz devam etmektedir. Özellikle Yardımeli ofislerinin bulunduğu bölgelerde (Filistin,Gazze, Sudan, Somali, Pakistan, Bangladeş, Arakan Kampları, Yemen, Suriye), ekipler gerek pandemi, gerekse Ramazan yardımlarını hak sahiplerine ulaştırmaktadır.

Kalabalık iftar sofraları, birlikte kapalı alan programları yapılamayacak. Ama aileler için hazırlanan sıcak yemek ve iftariyelikler, gıda-kumanya kolileri paketlendikten sonra evlere teslim edilecektir.

RAMAZAN - ONLİNE BAĞIŞ

Paylaş