• $32,3294
  • 35,0866
  • 2298.26
  • 8983.52
30 Nisan 2019 Salı 10:16 | Son Güncelleme:

Şahan Gökbakar'ın ketojenik diyeti ne? Ketojenik diyet nedir?

Şahan Gökbakar'ın ketojenik diyeti ne" Ketojenik diyet nedir"

Ketojenik diyet nedir? Şahan Gökbakar'ın ketojenik diyeti ne? sorularının yanıtları herkes tarafından araştırılıyor. Gündemin en trend başlıkları arasında yer alan ketojenik diyet oldukça merak ediliyor. Temel olarak karbonhidrat alımını azaltmak ve yerine yağ alımıyla dengelemeyi amaçlayan ketojenik diyetin zararları var mıdır? Kimler ketojenik diyet yapabilir? Ketojenik diyet hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için araştırdık. İşte ketojenik diyet hakkında tüm merak edilenler....

'Ketojenik diyet nedir? Şahan Gökbakar nasıl zayıfladı?' sorularının yanıtları herkes tarafından merak ediliyor.  Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, 28 kilo verdiğini açıkladı ve bunun üzerine ketojenik diyet merak edilmeye başlandı. Dönemin trendleri arasında yer alan  ketojenik diyeti araştırılıyor. Peki, kimler ketojenik diyet yapabilir? Ketojenik diyet zararları var mıdır? Ketojenik diyet hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 

Ketojenik diyet nedir? Şahan Gökbakar'a 28 kilo verdiren ketojenik diyet nasıl yapılır?

KETOJENİK DİYET NEDİR? ŞAHAN GÖKBAKAR'IN KETOJENİK DİYETİ NE?

Ketojenik sözcüğü ‘keton' kelimesinden köken alır. Keton aslında hücrelerin kullandığı bir enerji kaynağı ve karaciğer tarafından üretiliyor. Ketojenik diyet ile birlikte kanda keton seviyeleri yükseliyor. Bu duruma ‘ketozis' adı veriiyor. Kanda şekeri azaldığında ve yağ seviyeleri arttığında hücreler ketonlardan enerji sağlayabilir. Karbonhidratları enerji kaynağı olarak kullanmaktansa yağı yakıta çevirir.

Oyuncu Şahan Gökbakar, son zamanlarda verdiği kilolarla dikkat çekti. Geçen kasım ayından itibaren ketojenik diyet uyguladığını ifade eden Gökbakar, nasıl zayıfladığını takipçileriyle paylaştı. "5 ayda 28 kilo verdim" diyen Şahan Gökbakar, şu ifadeleri kullandı: 

Son dönemlerde en çok duyduğum şey; "zayıflamışsınız" ve beraberinde gelen birçok soru... Kısa bir bilgilendirme yapayım. Herhangi bir operasyon geçirmedim mide ile ilgili. Tamamen yeme-içme değişikliği yaptım. Geçen kasım ayı itibariyle ketojenik beslenme uyguladım. Nedir ketojenik beslenme internetten araştırırsınız. Toplamda 27-28 kilo verdim 5-6 gibi bir sürede. Fazla kasmadan devam edip biraz daha vereceğim. Azim, kararlılık ve irade dilerim tüm kilo vermek isteyenlere...

KETOJENİK DİYET NASIL ÇALIŞIR?


Normalde vücut enerji için ilk karbonhidratı kullanır. Fakat beslenmede karbonhidratı kesince bu sefer vücut enerji almak için sırasıyla protein ve yağı kullanmaya başlar. Ketojenik diyette protein alımı normale göre daha az olduğundan bu sefer karaciğer depolanmış yağı keton cisimciklerine çevirerek enerji için kullanıyor. Böylece vücut, enerji sağlamak için yağ yakmak zorunda kalıyor. Amaç vücudun enerji sistemini değiştirmek olarak biliniyor. 

KETOJENİK DİYET YAN ETKİLERİ NELER?
Kabızlık
Kemik erimesi (osteoporoz)
Sidoz (kan pH değerinde düşme)
Olesterol yüksekliği
Böbrek taşları
Karnitin eksikliği

KETOJENİK DİYET  FAYDALARI NELER?
Ketojenik diyetin kilo kontrolü ve diyabet, kanser, epilepsi ve Alzheimer hastalıklarına karşı faydaları olabileceğini çeşitli çalışmalar kanıtlamıştır. Kilo vermek ve hastalıklar için risk faktörlerini azaltmak için etkili bir yoldur.

KETOJENİK DİYETTE NELER YENİR?
Ketojenik diyette; balık, et, tereyağı, yumurta, fındık, peynir, krema ve kuruyemişler, sağlıklı yağlar (sızma zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve avokado yağı vb.), avokado, düşük karbonhidratlı sebzeler, tuz, biber ve çeşitli sağlıklı bitki ve baharatlar tüketilir.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak