Kurban etinden lokum gibi kavurma tarifi yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Bugün Kurban Bayramı'nın ilk günü idrak ediliyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan bayram coşkusu devam ediyor. Kurban ibadetini yerine getiren Müslümanlar kurban eti ile lezzetli kavurma yapmak istiyor. Peki, kavurma nasıl yapılır? Kurban etinden lokum gibi kavurma tarifi burada...
KURBAN ETİNDEN KAVURMA TARİFİ İÇİN GEREKENLER
1 kilo dana eti
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı
Zeytinyağı
Tuz
KURBAN ETİNDEN LOKUM GİBİ KAVURMA NASIL YAPILIR?
Etlerin sinirleri temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın, etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğan ekleyin.
LOKUM GİBİ KAVURMANIN PÜF NOKTALARI
Kavurmanın en önemli püf noktası kavurmaya kesinlikle su katmamaktır.
Etlerin kendi suyu ile pişmesi gerekmektedir.
Et kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir.
Pişmeye yakın böbrek yağı kavurma için lezzetli olur.