• $32,3787
  • 35,1277
  • 2324.82
  • 9079.97
25 Nisan 2013 Perşembe 15:49 | Son Güncelleme:

Doğru kaş yapısını bulmanın püf noktaları

Doğru kaş yapısını bulmanın püf noktaları

Kaşlarınız güzelliginize güzellik katar. Bakışlarınıza anlam kazandırır.

Kaşlar, yüz ve göz şekline göre alınırsa sonuç mükemmel olur. Bilimsel araştırmalar bile kaşlarımızın duygularımızın ifadesi olduğunu söylüyor.

Suna Tensi

Kuşkusuz sürme, kalem, göz farı ve eye-liner oyunlarıyla göz şeklini değiştirebiliriz. Fakat en çok kaşlarınızın şekli gözlerin çekiciliğinde büyük rol oynar. Badem gibi gözleriniz olsa bil yanlış alınmış bir kaş modeliyle gözleriniz geri planda kalır. Kaş, sadece göz yapısını farklı göstermekle kalmaz, yüz ifadesini de değiştirir. Bazı kaş şekilleri sizi olduğunuzdan daha olgun gösterir, yüzünüze sert ifade verir. Bu hataya düşmemek için size birkaç tavsiyede bulunabilirim:

* Önce kaşlarınızın yüzünüzle ve göz yapınızla uyumlu olup olmadığını anlayın. Bir kalemi burun kanadından alına doğru dik olarak yerleştirin. Böylece kaşların normal başlama noktasını görmüş oluruz. Burun kanadından yukarı doğru tutulan kalemin kaş kenarına gelen noktası kaşın başlama noktası olması gerekiyor. Eğer ki kaşınız kalemin içinde kalıyorsa, demek ki uçlardan birkaç tüy alınmıştır; derhal o alınan kaşlarınızı uzatın. Yok “O kısımda kaşlarım çıkmıyor” diyorsanız bir kalem yardımıyla kaş ucunu doldurabilirsiniz. Eğer kaşınız kalemin durduğu noktanın dışına taşıyorsa bir-iki tüyü alabilirsiniz.

* Tekrar kalemi burun kanadına yerleştirin ve gözün dış kenarına doğru eğin. Böylece kaşınızın normal olarak bitmesi gereken noktayı bulmuş olacaksınız. Yine içlere uyguladığınız gibi fazla tüyler alınmalı. Eğer kaş, kalem hattının iç kısmında kalıyorsa bu kez ucu gözün yapısına göre kalem yardımıyla uzatın. Göz yapınız düşükse kaş ucunu biraz yukarı kaldırabilirsiniz.

* Ortası çok kapalı kaşlar sizi sert bakışlı gösterebilir. Kaşın arasını gereğinden fazla açıksa bu kez de burun çok fazla ön plana çıkmış olur. Bu detaylar küçük gibi görünür, ama yüzde olumsuz sonuçlar doğurur.

İDEAL KAŞ ŞEKİLLERİ DÜŞÜK GÖZLER İÇİN

* Düşük göz yapısına sahipseniz, kaşlarınıza biraz geniş ve hafifçe düz bir şekil verin. Fakat kaşlarınızı şeytani bir şekilde yukarı doğru çekik yapmayın. Kontrast, çok büyük ve estetik dışı olur. ortaya yapay bir görünüm çıkar.
* Küçük göz yapısına sahipseniz, kaşlarınızı inceltip yay biçiminde almayın. Bu kaş, gözlerinizi olduğundan küçük gösterecektir. Tersine biraz kalınlaştırıp şakaklara doğru uzatın.
* Gözleriniz biraz iri ve yuvarlaksa, kaş çizginizi biraz indirip kalınlaştırın. Üstten alınan kaşlar kaşınızın inmesine neden olacaktır. Kalın ve bir sıra inen kaş, göz üzerinde gölge oluşturup bir nebze de olsa göz yuvarlaklığını kamufle edecektir.
* Çok kısa kaşlara sahipseniz, yumuşak uçlu bir kaş kalemi sayesinde kaşlarınızı şakaklara doğru çekin. Zaten kaşlarınızın uç kısmı çıkmıyorsa bir doktora görünmekte fayda var. Troid bezlerinin çok iyi çalışmamasından kaynaklanan bir sorun olabilir.
* Kaşlarınız seyrek yapılıysa kendinize yumuşak uçlu ve pudra içerikli bir kalem edinin. Pudralı kalemler tarandıkları zaman kaşın arasında dağılır ve kaşın doğal rengi gibi görünür. Kalemi kaşın yönünde paralel çizgiler halinde kaş arasında kullanarak boşlukları doldurun. Özellikle siyah kaş kalemlerinden uzak durun. Yüzünüzü ve bakışlarınızı sertleştirecektir. Hatta kaşlarınız doğal siyahsa bile koyu kahve rengini siyah kaleme tercih edin.

Kaşlarınız çok sert ve kalın olmadığı sürece makas kullanmamaya çalışın. Şekil vermekte zorlanacağınız kadar kalın telli ve inatçı kaşlarınız varsa göz yapınıza göre etrafındaki tüyleri alın ve kaş fırçası yardımıyla kaşınızı aşağı doğru tarayın. İnce uçlu bir makasla uçlarını kesin. Kaş fırçanızın ucuna saç spreyi sıkın, kaşlarınıza bu sprey sayesinde şekil verin. İnanın sonuç harika olacaktır.

Son yıllarda kesinlikle kalın ve doğal kaşlar revaçta. Yalnız bu kalın kaşları 1980 li yıllarda çok popüler olan dağınık kaşlarla karıştırmayın. Kalın ama daha derli toplu ve hafif kavisli kaşlar moda olacak. Tabi ki her şeyde olduğu gibi kaşlarda da moda var. Önemli olan o modayı kendi yüz ve göz yapımıza uydurabilmektir. Üstelik kalın kaşın avantajı da vardır. Kaşı etrafından biraz temizlemek sizin için yeterli olacaktır.

Kaşlarınızı kökünden değiştirmeye kalkmayın. Kaşlar kendi eğikliği korunarak düzeltilmelidir. Sonra uzatma evresinde çok zorlanırsınız. Kaşlar mutlaka kendi yönünde alınmalıdır. Yoksa köklerinde pütürlü bir görünüm oluşur.

Eskiden kadınlar kaşlarının tamamını alıp yerine çok ince bir hat çizerlerdi. Günümüzde hala bunu yapan kadınlar var. Bu çok riskli bir yöntemdir ve her yüz kaldırmaz. Son derecede yapay bir görünüm verir. Bu kaş yapısını en iyi taşıyan yüz Greta Garbo‘dur. Fakat bu kaş yapısı Garbo’ya bile yapaylık kazandırmıştır. Zaten uzama aşaması çok zordur ve kaş tamamen alındıktan sonra kolay kolay eski formunda çıkmaz.

Elizabeth Taylor‘un kalın ve kavisli kaşları son yüzyıldır her daim yerini korumuştur. Çünkü son derece doğal görünümü olan ve göz güzelliğine dikkat çeken bir kaş modelidir. Tabi ki herkes çok kalın kaş kullanmamalı ama elden geldiğince doğallıktan yana olunmalıdır. Doğal kaş her zaman çok daha genç görünmenizi sağlayacaktır.

www.kadinlaralemi.com

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı
Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür