• $8,0682
  • €9,6763
  • 461.6
  • 1408.14

trans yağ  
haberleri

trans yağ ile ilgili tüm haberleri ve son dakika trans yağ haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Trans yağda sınır yüzde iki... Kalp damar hastalıklarına trans yağ freni">
Trans yağda sınır yüzde iki... Kalp damar hastalıklarına trans yağ freni

Trans yağda sınır yüzde iki... Kalp damar hastalıklarına trans yağ freni

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren yönetmeliğe göre artık gıda ürünlerinde trans yağ oranı yüzde 2'yi geçemeyecek. Bu sayede on binlerce insanın gelecekte kalp damar hastası olmasının önüne geçildiğini aktaran Prof. Dr. Sadi Güleç, trans yağ konusunda kat edilen mesafenin kıymetli olduğunu dile getirdi.

Uzmanlar uyardı: Trans yağların etkisini sarımsaklı yoğurtla azaltın!">
Uzmanlar uyardı: Trans yağların etkisini sarımsaklı yoğurtla azaltın!

Uzmanlar uyardı: Trans yağların etkisini sarımsaklı yoğurtla azaltın!

Trans yağların vücuda zararı artık birçok kişi tarafından biliniyor. Peki, trans yağların etkisi nasıl azaltılır? Et grubunun kesinlikle kızartılmamasına dikkat çeken uzmanlar, sebze türü kızartmalarda oluşan trans yağların etkisini azaltmak için sarımsaklı yoğurdu önerdi.

Hastalık sebebi trans yağlar hangi ürünlerde bulunuyor? Trans yağların zararları nelerdir?">
Hastalık sebebi trans yağlar hangi ürünlerde bulunuyor?  Trans yağların zararları nelerdir?

Hastalık sebebi trans yağlar hangi ürünlerde bulunuyor? Trans yağların zararları nelerdir?

Bir çeşit doymamış trans yağların zararları saymakla bitmiyor. Trans yağların dünyada her yıl yaklaşık 550 bin kişinin ölümüne neden olduğunu belirten uzmanlar, sayısız hastalığın da görülme sıklığını arttırdığına dikkat çekti. Peki, trans yağlar en çok hangi ürünlerde kullanılıyor?

Uzmanından çarpıcı 'trans yağ' açıklaması! Gerekirse hiç tüketmeyin">
Uzmanından çarpıcı 'trans yağ' açıklaması! Gerekirse hiç tüketmeyin

Uzmanından çarpıcı 'trans yağ' açıklaması! Gerekirse hiç tüketmeyin

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Filik, yaptığı yazılı açıklamada, tıp dünyasının, doymuş yağların kalp ve damar hastalıklarına neden olduğunu ilk kez söylediği zamandan sonra yaklaşık 50 yıl geçtiğini belirterek, günümüzde gelinen noktada dünya tıp camiasının "doymuş yağ tüketiminin kalp damar hastalıkları ile ilişkisinin pek de düşünüldüğü gibi olmadığını" söylediğini aktardı.