• $7,5503
  • €8,9973
  • 411.624
  • 1541.98

tescilli lezzetler  
haberleri

tescilli lezzetler ile ilgili tüm haberleri ve son dakika tescilli lezzetler haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Değişik çorba tarifi arayanlara Amasya'nın meşhur toyga çorbası tarifi">
Değişik çorba tarifi arayanlara Amasya'nın meşhur toyga çorbası tarifi

Değişik çorba tarifi arayanlara Amasya'nın meşhur toyga çorbası tarifi

Amasya'nın tescilli lezzeti toyga çorbası yoğurtla yapılan bir çorba çeşididir. Değişik çorba tarifi arayanlara mutlaka önerdiğimiz toyga çorbası hem pratik hem de nane ve tereyağı eşliğinde sunulan bir çorbadır. İşte Amasya toyga çorbası tarifi ve malzemeleri...

Paşa helvası tarifi! Geçmişi Osmanlı Dönemine dayanan tescilli lezzet">
Paşa helvası tarifi! Geçmişi Osmanlı Dönemine dayanan tescilli lezzet

Paşa helvası tarifi! Geçmişi Osmanlı Dönemine dayanan tescilli lezzet

Kütahya'nın tescilli paşa helvası hem tadıyla hem de görünüşüyle damaklarda yer ediniyor. Geçmişi Osmanlı Dönemine dayanan paşa helvası küçük küpler şeklinde ve üzeri susamla kaplıdır. Paşa helvasının püf noktası yapımında bakır kapların kullanılması ve helvanın dişe yapışmayan yapıda olmasıdır. İşte tescilli lezzet paşa helvası tarifi ve malzemeleri...

Tescilli lezzet Bafra nokulu tarifi! Bafra nokulu nasıl yapılır?">
Tescilli lezzet Bafra nokulu tarifi! Bafra nokulu nasıl yapılır?

Tescilli lezzet Bafra nokulu tarifi! Bafra nokulu nasıl yapılır?

Samsun'un tescilli lezzeti olan Bafra nokulu hem dayanıklılığı hem de enerji vermesiyle sevilen hamur işleri arasında yer alıyor. Peki, Bafra nokulu nasıl yapılır? Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz Bafra nokulu tarifini adım adım anlattık. İşte fırından yayılan mis gibi kokusuyla iştah kabartan Bafra nokulunun yapılışı ve malzemeleri...

Gaziantep'in tescilli lezzeti nohut dürümünün tarifi">
Gaziantep'in tescilli lezzeti nohut dürümünün tarifi

Gaziantep'in tescilli lezzeti nohut dürümünün tarifi

Gaziantep'in meşhur lezzeti "nohut dürüm" tescilli lezzetler listesine eklendi. Pide ekmeğin arasına konulan nohut, dürüm şeklinde satışa sunuluyor. Gaziantep'in sevilen yemeği nohut dürüm tarifi haberimizde...

Uzun süre bayatlamayan Safranbolu kıtırı tescillendi">
Uzun süre bayatlamayan Safranbolu kıtırı tescillendi

Uzun süre bayatlamayan Safranbolu kıtırı tescillendi

"Safranbolu kıtırı" tescilli lezzetler listesine eklendi. Safran, badem, fındık, fıstık, ve unla yapılan, tazeliğini uzun süre koruyabilen Safranbolu kıtırı, Türk Patent tarafından onaylanan logoyla da satışa sunulabilecek.

Bartın'da tescilli lezzetlerin sayısı arttı">
Bartın'da tescilli lezzetlerin sayısı arttı

Bartın'da tescilli lezzetlerin sayısı arttı

Bartın'a özgü lezzetler arasında yer alan pirinçli mantı, tatlı börek, incir donduması, beyaz baklava, kabak burması ve ağda tatlısına Coğrafi İşaret Tescil belgesi verildi.

Anteplilerin doğal antibiyotiği: Beyran! Beyran nasıl yapılır?">
Anteplilerin doğal antibiyotiği: Beyran! Beyran nasıl yapılır?

Anteplilerin doğal antibiyotiği: Beyran! Beyran nasıl yapılır?

Gaziantep'in meşhur lezzeti beyran kış aylarında antibiyotik niyetine tüketiliyor. Beyranın soğuk algınlığından koruduğunu belirten uzmanlar, beyranın püf noktasını anlattı. İşte "Beyran nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı...

Kilis katmeri 150 yıllık tarifle yapılıyor">
Kilis katmeri 150 yıllık tarifle yapılıyor

Kilis katmeri 150 yıllık tarifle yapılıyor

Hamurun içine kaymak konularak tereyağında kızartıldıktan sonra üzerine şerbet dökülerek yapılan Kilis katmeri, 150 senedir aynı tarifle hazırlanıyor. İşte ustalarından tescilli lezzetin sırrı...

Hatay'ın tescilli lezzetleri kağıt kebabına ve künefeye yoğun ilgi">
Hatay'ın tescilli lezzetleri kağıt kebabına ve künefeye yoğun ilgi

Hatay'ın tescilli lezzetleri kağıt kebabına ve künefeye yoğun ilgi

Kağıt kebabı ve künefe Hatay'ın tescilli lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, Hatay'ın kağıt kebabını ve künefesini diğerlerinden ayıran özellikler nedir? İşte tescilli lezzetlerin püf noktası...

Ordu'nun tescilli lezzeti cevizli helvanın püf noktaları! Cevizli helva nasıl yapılır?">
Ordu'nun tescilli lezzeti cevizli helvanın püf noktaları! Cevizli helva nasıl yapılır?

Ordu'nun tescilli lezzeti cevizli helvanın püf noktaları! Cevizli helva nasıl yapılır?

Ordu'da tescilli olan cevizli helva hazırlanışı ve lezzetiyle kente gelenleri şaşırtıyor. Yapımı 3 gün süren helva, kış aylarında olduğu kadar yazın da tercih ediliyor. İşte ustasından cevizli helvanın yapılışı ve püf noktaları...

Tescilli lezzet kubbeli kebabın namı Tokat sınırlarını aştı">
Tescilli lezzet kubbeli kebabın namı Tokat sınırlarını aştı

Tescilli lezzet kubbeli kebabın namı Tokat sınırlarını aştı

Tokat'ın meşhur kubbeli kebabı tescillendi. Üzeri hamurla kaplanarak pişirilen kubbeli kebabın püf noktalarını Tokatlı ustalar anlattı. İşte tescilli kubbeli kebap tarifi ve malzemeleri...