• $32,3871
  • 35,11
  • 2326.51
  • 9121.71
5 Ocak 2019 Cumartesi 08:00 | Son Güncelleme:

Türkiye-Afganistan-Pakistan zirvesi İstanbul’da yapılacak

Türkiye-Afganistan-Pakistan zirvesi İstanbul’da yapılacak

Beştepe’de Pakistan Başbakanı İmran Han’la ortak açıklama yapan Başkan Erdoğan, Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirvelerini devam ettireceğiz. Seçimden sonra İstanbul’da yapılacak” dedi.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Pakistan Başbakanı İmran Han’ı kabul etti. 2 saat 10 dakika süren baş başa görüşmenin ardından heyetler arası toplantı gerçekleştirildi. Birlikte kameralar karşısına geçen iki lider ortak basın toplantısında, Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Erdoğan, kısa süre önce FETÖ’yü terör örgütleri listesine alan Pakistan’ı bu kararından dolayı tebrik etti, örgüte ait okulların Maarif Vakfı’na devredilmesini de memnuniyetle karşıladığını söyledi.

ÜÇLÜ ZİRVE SEÇİM SONRASI 

İstanbul Zirvesi adıyla başlayan Türkiye-Afganistan-Pakistan ortak toplantılarının devam edeceğini kaydeden Erdoğan, “Afganistan-Pakistan-Türkiye zirvelerini kaldığı yerden devam ettirelim istiyoruz. Böylece üçlü İstanbul zirvesini de inşallah en yakın zamanda 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Çünkü üçlü zirve inanıyorum birçok sıkıntıların aşılmasına vesile olacaktır” dedi. 

Savunmada ortak adım

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde Pakistan Başbakanı İmran Han’la iki ülke arasında ekonomide ve savunmada atılacak işbirliği adımlarını değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye ve Pakistan ekonomi işbirliği teşkilatı ve D8 gibi uluslararası platformda dayanışma içerisindedir. Tabii en önemli konulardan bir tanesi de savunma sanayii ile ilgili attığımız, atacağımız adımlardır. Bizim Pakistan’dan aldığımız eğitim uçaklarına yönelik çalışmalar, bizim MİLGEM ile ilgili yapmış olduğumuz satışlarımız, ATAK helikopteriyle ilgili yapmakta olduğumuz çalışmalar; bunları görüşme imkânımız oldu.

Reformlarınız bize ilham veriyor

Türkiye’nin sağlık ve eğitim alanındaki reformlarını yakından izlediklerini belirten Pakistan Başbakanı Han, “Bu reformlar bize ilham veriyor” dedi.  

Türkiye ve Pakistan arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişeceğini kaydeden Pakistan Başbakanı İmran Han, “Şimdiye kadar hiç ulaşılmamış seviyeye ulaşmak istiyoruz. O yüzden ekonomiyle çalışan ekibimi getirdim” ifadelerini kullandı. Türkiye’deki eğitim ve sağlık reformlarını yakından izlediklerini ve ilham aldıklarını belirten Başbakan Han, “Ülkeme dönerken şunu bilerek dönüyor olacağım: Pakistan ve Türkiye bundan sonra birbiriyle çok daha yakın iki ülke haline gelecek” değerlendirmesinde bulundu. 

Beştepe’de cuma namazı 

Başkan Erdoğan ve Pakistan Başbakanı İmran Han, cuma namazını Beştepe Millet Camii’nde birlikte kıldı. 

AK Parti adaylarına ‘94 ruhu’ dersleri

Aday belirleme sürecini büyük ölçüde tamamlayan AK Parti’nin İzmir ilçe belediye başkan adayları Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanacak. AK Parti, tüm adayların açıklanmasıyla birlikte ülke genelinde coşkulu bir kampanya başlatacak. Başkan Erdoğan bu kapsamda, beldelerden büyükşehirlere kadar AK Parti’nin bütün adaylarının katılacağı bir toplantı yapacak.  

DENEYİMLERİNİ AKTARACAK 

Erdoğan bu ay içinde İstanbul’da gerçekleşecek toplantıda, İstanbul’a çağ atlatan sürecin başlangıcı olan 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde kazanılan zaferi örnek gösterecek. 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak meydanlara çıkan Erdoğan, vesayet odakları, medya ve statükonun tüm engellemelerine rağmen, milletle kurulan gönül bağı ve hizmeti esas alan projeleriyle seçimi kazanmıştı. 

MANİFESTO DA HAZIR 

AK Parti adaylarıyla gerçekleştireceği toplantıda, 27 Mart 1994 ruhunu ve İstanbul’u dünyanın örnek şehirleri arasına sokan hizmetleri hatırlatacak olan Erdoğan, “milletle gönül bağı” anlayışının, tüm adaylar tarafından benimsenmesini isteyecek. Bu arada AK Parti’nin 10 ana başlıktan oluşacak seçim manifestosunun da bu toplantıda Başkan Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi