• $32,3722
  • 34,9823
  • 2325.53
  • 9152.44
13 Nisan 2018 Cuma 01:00 | Son Güncelleme:

'Suriye bilek güreşi sahasına dönmesin'

'Suriye bilek güreşi sahasına dönmesin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray’ın açılışında “Askeri güçlerine güvenen kimi ülkelerin Suriye’yi bilek güreşi sahasına çevirmesinden rahatsızlık duyuyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray açılışında konuştu. Suriye’deki gelişmelere değinen Erdoğan, “Askeri güçlerine güvenen kimi ülkelerin Suriye’yi adeta bir bilek güreşi sahasına çevirmelerinden fevkalade rahatsızlık duyuyoruz” diyerek şunları kaydetti: Suriye’deki rejim bir milyona yakın insanın ölümüne yol açmış olması sebebiyle bizim gözümüzde zaten kapkara bir sicile sahiptir. Suriye krizi, Dera’da rejimin hışmına uğrayan çocuklarına sahip çıkan ailelere yapılan saldırıyla başlamıştı. İnşallah Duma’da kimyasal saldırıyla katledilen masum çocuklar için harekete geçeceğini umduğumuz mahşeri vicdan bu krizi sona erdirecektir.   

SONUNA KADAR MÜCADELE

Biz artık Suriye ve Irak’ta oynanan bu tiyatronun bir kenara bırakılmasını istiyoruz. Bu tiyatro yüzünden dünya yakın tarihinin en büyük tehdidiyle karşı karşıyadır. Kimyasal silah kullanan rejimi korumak ne kadar yanlışsa, teröristleri korumak da o kadar yanlıştır. Kimsenin Akdeniz ve Suriye topraklarını siyasi ve askeri güç mücadele ateşinde yakmaya hakkı yok. Bizim Rusya, İran ve Çin gibi ülkelerle kurduğumuz ilişkiler, Batı ile olan ilişkilerimizin alternatifi değil tam tersine tamamlayıcısıdır. Ama bu durum her iki tarafında başka alanlardaki yanlışlarını ifade etmemize engel değildir. Katil Esed rejimini destekleyenler yanlış yapıyorlar. PYD’yi destekleyenler de yanlış yapıyorlar. Biz her iki yanlışla da sonuna kadar mücadele edeceğiz. 

PYD’yi kurtarabileceklerini sananlar Cok yanılıyor! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PYD gibi eli kanlı bir terör örgütü, DEAŞ bahanesiyle sahaya sürülmüş, silahlandırılmış, desteklenmiş ve bela olarak gönderilmiştir. 

 “Bizim dışımızdaki herkes DEAŞ’ı Suriye toprakları üzerindeki farklı emellerini gerçekleştirmenin bir bahanesi, bir aracı olarak kullanmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Fransa ve ABD’yi eleştirdi: PYD gibi eli kanlı bir terör örgütü DEAŞ bahanesiyle Suriye’yi bölmek için sahaya sürülmüş, silahlandırılmış, desteklenmiş ve bölgeye bela olarak gönderilmiştir.

Dertleri suriye deği

Ülkemizin PYD’ye yönelik operasyonlarını adeta kendi gövdelerini ortaya koyarak engellemeye çalışanların derdinin Suriye olmadığı, terör örgütleriyle mücadele olmadığı gayet açıktır. 
Bakıyorsunuz birçok Batılı dostların bayrakları bunların tanklarının üzerinde görünüyor. PYD’li teröristleri kurtarabileceklerini sanıyorlarsa, çok yanılıyorlar.

Hepsini imha edeceğiz

Biz PYD’li teröristlerin her birini öyle veya böyle imha edeceğiz. Elbette müttefiklerimizin askerlerine silah doğrultmak gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Bununla birlikte bu ülkelerin askerlerinin PYD’li teröristlerle çok da yan yana durmamalarını bir dost olarak kendilerine tavsiye ediyoruz. Buradan bir kez daha açıkça söylüyorum, sınırlarımız boyunca DEAŞ’lı, PYD’li ya da bir başka isim altında, tek bir teröristin bile varlığını kendimize yönelik tehdit olarak görüyor, gereğini yapmayı da bekamızın bir şartı olarak kabul ediyoruz. 

Bin yıldır bu topraklarda bedel ödüyoruz 

“Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var, bin yıldır bu bedeli ödüyoruz. Güney komşularımızda yaşananlar yüzünden üstlendiklerimiz bir bedel ödemedir” diyen Erdoğan şöyle devam etti: 

AFRİN’DE 4123 TERÖRSİT

Afrin’de 4123, Kuzey Irak’ta 337 teröristi Zaho’da, Hakurk’ta etkisiz hale getirdik. Ensar olmak kolay. Türkiye bu dalganın altında ezilecek sandılar ama çok yanıldılar. Fırat Kalkanı bölgesine 160 bin Suriyeli geri döndü. Afrin’e de yüz binlerce kardeşimizin döneceği görülüyor. Hatırlayın bülbülü altın kafese koymuşlar, ille de vatanım demiş! 

Cezayir Başbakanı’na başsağlığı telefonu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’de askeri nakliye uçağının düşmesi nedeniyle 250 vatandaşını kaybeden Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya’ya başsağlığı diledi. Erdoğan, Cezayir’de ilan edilen 3 günlük yas çerçevesinde Türkiye’nin Cezayir Büyükelçiliğindeki Türk bayrağının da yarıya indirildiğini kaydetti. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı