• $32,3769
  • 35,0339
  • 2324.11
  • 9094.29
14 Kasım 2017 Salı 01:02 | Son Güncelleme:

Madem askerle olmaz 3500 tır silah ne? 

Madem askerle olmaz 3500 tır silah ne" 

Putin ile Trump’ın Suriye’de askeri seçeneğin uygulanmaması konusunda anlaştığına ilişkin açıklamaya Erdoğan, “Durum anlatıldığı gibi değil” sözleriyle tepki gösterdi. 

EMİN PAZARCI / SOÇİ

Vietnam’da bir araya gelen ABD Başkanı Trump ile Rusya lideri Putin’in ortak olarak yaptığı ‘Suriye krizi için askeri çözüm mümkün değil konusunda hemfikiriz’ açıklamasını eleştirdi. Rusya’ya uçuşunun öncesinde konuşan Erdoğan, “Anlamakta zorlanıyorum. Eğer askeri çözüm söz konusu değilse o zaman çeksinler askerlerini. Orada Türkiye’nin askeri yok ki onların askerleri var” diye konuştu.

IRAK’I HALA BOŞALTMADILAR 

“Sayın Putin ile de konuşacağız, dünyayı aldatma yöntemlerine gitmeyelim” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Biz Irak’a Amerika’nın girmesini istememiştik, bunu kendilerine söyledik. Dinlemediler ve girdiler. Obama’nın gelişinden önce, ‘Irak’ı tamamen boşaltacağız’ dediler. Boşalttılar mı? Boşaltmadılar. Şu anda Irak’ta halen var mı, var. Yani dünya ahmak değil” dedi.

ABD RAKKA’DA ÜS KURUYOR 

Bazı gerçeklerin farklı söylendiğini ancak uygulamasının farklı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Şu anda Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde 5 üssü var, hava üssü. Bir de Rakka’ya hazırlıyorlar, 6. Bunun dışında da 8 tane ayrıca üs var, kendilerine ait. Rusya’nın 5 tane var. Sadece Amerika’nın Suriye’ye zırhlı taşıyıcı olarak 3 bin 500’ü aşkın tırlarla getirdiği silahlar var, araç gereç, mühimmat var. Askeri yöntem değilse bunlar ne? Kime geliyor bunlar? Anlatıldığı gibi değil” ifadelerini kullandı. 

DAYANIŞMAMIZ GÜVEN VERİYOR

Erdoğan, Putin ile görüşmesinin basına açık bölümünde Rusya’ya yaptığı ziyareti ve ikili ilişkileri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişimiz, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek. Gerek bölgede ikili lişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor” diye konuştu. 

Putin: İlişkiler tümüyle eski haline döndü 

Rusya Devlet Başkanı Putin görüşme sırasında yaptığı değerlendirmede, “Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin artık tümüyle eski haline döndüğünü söyleyebiliriz. Ticaret hacmimiz, geçen yıl yaşanan düşüşten sonra bu yılın ilk 8 ayında yüzde 30’dan fazla arttı. Türkiye ve Rusya, Suriye krizi dahil olmak üzere tüm konular üzerinde birlikte çalışıyor” ifadelerini kullandı. 

S-400’ler satın alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’dan alınacak S400 füzelerinin durumuna ilişkin de Milli Savunma Bakanı, Savunma Sanayi Müsteşarının muhataplarıyla bu konuları görüştüğünü ifade ederek, “Bir an önce onu da devreye sokmak suretiyle adımları atmak istiyoruz” dedi. Anlaşmanın yapıldığını ifade eden Erdoğan teknik konuların görüşüldüğüni ifade etti. 

Afrin’de de gereken adımları atacağız 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin’in zaman zaman bize karşı olan tacizini göz ardı edemeyiz. Ona yönelik de gerekli adımları atmakta kararlıyız. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ile bizim şu an da İdlib’te ortak çalışmamız söz konusu. Afrin’de de yine farklı bir durum söz konusu. Afrin’in zaman zaman bize karşı olan tacizini göz ardı edemeyiz. Ona yönelik de gerekli adımları atmakta kararlıyız. Türkiye olarak biz Rusya ile müşterek adım atmanın görüşmelerini kendileriyle de yaptık. Onların da buradaki olumlu yaklaşımları bizim bu planımızı her an uygulamaya çok daha değişik bir şekilde sokmamıza fırsat veriyor. 

İdlib’de siviller tacize uğruyor

Erdoğan, şu anda gündemlerinde ağırlıklı İdlib’in olduğunu belirterek, Halep’ten göç edenlerin sınır il olduğu için İdlib’e geçtiğini, oradaki yaşamda da çok ciddi sıkıntılar olduğunu vurguladı. İdlib’de de zaman zaman maalesef sivillerin tacize uğradığını dile getiren Erdoğan, Rusya ile birlikte istikrarı sağlayacaklarını belirtti.

TSK’nın Katar’a sevkiyatı sürüyor

Erdoğan, Körfez bölgesindeki tüm ülkelerin Türkiye’nin kardeşi olduğunu belirtti.

Havalimanı’ndaki basın toplantısında Kuveyt ve Katar’a gerçekleştireceği ziyaretler hakkında da bilgi veren Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Katar’da konuşlanması süreci devam ediyor. Bu süreç, bizim Katar’ın ve genel olarak Körfez bölgesinin güvenliğine verdiğimiz önemin de bir nişanesidir. Körfez’deki tüm ülkeler bizim kardeşimiz, kadim dostumuzdur. Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’ın da istikrar ve huzuru, bizim için birinci derecede önemlidir. Maalesef bir süredir bölgede kardeşi kardeşe kırdırma siyaseti 
izleniyor” dedi.

Oyun bozulmalı 

“Bunun da kimler tarafından tedavüle konulduğunu biz çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Aslında dünya da çok iyi biliyor. Bölgemizdeki liderlerin basiretle ferasetle aklıselimle hareket ederek, bu oyunu bozması şarttır. Ziyaretimin bu açıdan da önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

Krizin her günü kayıp 

Ziyaret sırasında çeşitli alanlarda anlaşmaların imzalanacağını aktaran Erdoğan, “Körfez İşbirliği Konseyi içindeki kriz devam ediyor. Kuveyt’in arabuluculuk çalışmalarına destek verdik, veriyoruz. Krizin uzadığı her gün, bölgemiz için büyük bir kayıp. Bu ziyaretimizde neler yapılabileceği konusunda da fikir teatisinde bulunacağız” diye konuştu. 

Her zaman bölgedeki kardeşlerimizin yanıdayız 

Erdoğan, depremin ardından 50 TIR’lık yardım konvoyunun Habur’dan Irak’a giriş yaptığını söyledi.

Erdoğan, Kuzey Irak’ta meydana gelen depremden dolayı tüm Irak ve İran halkına geçmiş olsun diyerek, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulundu. AFAD ve Kızılay’ın koordinasyonunda 50 tırlık yardım konvoyunun, Habur’dan Irak’a giriş yaptığını belirten Erdoğan, ayrıca ilaç, battaniye, çadır gibi acil ihtiyaçlar noktasında gereken her
türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurguladı.

TALİMATLAR VERİLDİ 

Türkiye’nin her zaman bölgedeki kardeşlerinin yanında yer aldığını anlatan Erdoğan, tüm kurumlara gereken yardımların süratle ulaştırılması, ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması hususunda gerekli talimatların verildiğini kaydetti. 

Kahraman’a ‘hayırlı olsun’

İsmail Kahraman’ın AK Parti Meclis Başkan adayı olmasına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “İsmail bey gerek siyasetteki deneyimi, tecrübesiyle yakın siyasi tarihe olan vukufiyetiyle değerli bir milletvekili arkadaşımız. Tabi burada Meclis Başkanlığına adaylık hususu her milletvekilininkendi tercihidir. Şu anda İsmail beyin bu adaylığını ben de sizler gibi aslında yeni öğrenmiş bulunuyorum. Bana düşen tabi ki hayırlı olsun demektir. Çünkü benim oy kullanma hakkım, yetkim de yoktur. Sadece partinin genel başkanıyım aynı zamanda Cumhurbaşkanıyım” diye konuştu. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı