• $32,3912
  • 35,0823
  • 2326.79
  • 9087.25
3 Şubat 2018 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

CHP’de kılıçlar çekildi

CHP’de kılıçlar çekildi

CHP’nin 36’ncı kurultayı bugün toplanıyor. Kılıçdaroğlu özellikle PM ‘de kendi listesinin delinmemesi için çabalıyor. İl kongrelerinde muhalif adayların artan oyları yönetimi korkutuyor.  

OSMAN NURİ CERİT

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36’ncı Genel Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda bugün gerçekleşecek. Kurultay öncesi parti içinde yaşanan gerilimin kurultaya yansıması bekleniyor. CHP Genel Başkanlık görevi için Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında 3 isim daha aday olacaklarını açıkladı. Parti Meclisi için adaylığını açıklayanların sayısı da şimdiden 600’e ulaştı.

MUHALİFLER ZORLUYOR  

Alınan seçim yenilgileri, parti içerisinde farklı görüşlerin seslerinin yükselmesi, genel başkan ve genel merkez yöneticilerin birbirleri ile çelişen açıklamaları, milli konularda CHP’nin ikircikli tutumu, CHP tabanından büyük rahatsızlık yaratmıştı. Bu rahatsızlıklar CHP’nin il kongrelerine yansımış, bazı kongrelerde kavgalar yumruklaşmaya kadar varmıştı. İl kongrelerinde genel merkezin desteklediği isimler karşı yarışan muhalif isimler tahmin edilenden daha fazla oy alması da bu rahatsızlığın göstergesi olarak ortaya çıkmıştı. İl kongrelerinde yaşanan gerilimlerin gölgesinde bugün toplanacak olan Kurultayın da benzer sahnelerin yaşanmasından endişe ediliyor.

KURULTAY SERT GEÇECEK  

Kongre hazırlıkları ile açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bilgöl “Bazı provokatif girişimlerde bulunmak isteyenler olabilir. Ama buna asla müsaade etmeyeceğiz” sözleriyle bu endişeleri dile getirmiş oldu. Kurultay öncesinde adaylığını açıklayan isimler Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve Yarsav Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, parti yönetimine sert sözlerle yüklenmişti. Adayların gerekli olan 127 oyu bulması durumunda kurultayda yapacakları konuşmaların da aynı sertlikte olması bekleniyor. CHP yönetimi ise seçimleri kaybetmemek için işi sıkı tutuyor. Genel Merkez bir yandan il başkanları diğer yandan delegeler üzerinde kurultay baskısını artırıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun en güçlü rakibi Yalova Milletvekili Muharrem İnce. 

23 isim listeyi deldi 

Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda yeniden genel başkan olması durumunda, PM’de muhalif isimlerin yer almasını istemiyor. Bunun için öncelikli olarak blok liste teklifi yapılacak. Blok liste talebi delegeler tarafından kabul edilmez ise Kılıçdaroğlu il başkanları aracılığı ile delegelere anahtar listeyi ulaştırarak fire verilemesini sağlayacak. Daha önceki kongrede Kılıçdaroğlu’nun PM anahtar listesi 23 isim tarafından delinmişti.

Berberoğlu PM’ye giriyor

MİT TIR’ları soruşturmasından dolayı tutuklu bulunan Enis Berberoğlu için kurultayda düzenleme yapılması bekleniyor. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Enis Berberoğlu’na özgürlük kampanyası başlatılıyor. İlk imzalar da bu alanda alınacak. İkincisi Enis Berberoğlu ile ilgili bir girişimiz olacak Parti Meclisimizin onur üyesi olarak önerilecek” dedi. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi