• $32,374
  • 35,0948
  • 2325.33
  • 9104.81
28 Şubat 2018 Çarşamba 00:48 | Son Güncelleme:

CHP’de adım adım diktatörlüğe

CHP’de adım adım diktatörlüğe

Her defasında ‘adalet’i ve ‘demokrasi’yi ağzından düşürmeyen Kılıçdaroğlu, ‘tek adam’ operasyonu başlattı: Genel merkez kotasını tekelleştirdi, önseçimi kaldırıp yoklamayı getirdi.

ERCAN ÖZTÜRK

KILIÇDAROĞLU ÖN SEÇİMİ KALDIRDI, PARTİ İÇİ MUHALEFETİ BİTERECEK HAMLE YAPTI

Ankara’da yapılan son kurultayda Muharrem İnce’ye destek veren delegelerin tehdit edilmesinin yankıları devam ederken Tüzük Kurultayı öncesi başka bir skandal patlak verdi. Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in başkanlığında hazırlanan ve 'ön seçim' maddesiyle tartışmayı alevlendiren yeni tüzük kulislere sızdı! 

ÖN SEÇİM KALKIYOR!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalif olan isimlerin listenin tepelerine çıkması üzerine geri adım atıldı. Yeni tüzüğe göre adaylar merkezi yoklamayla belirlenecek. Kılıçdaroğlu, kendisine muhalif olan kişilerin de önünü kesecek.

HER ŞEYİN MERKEZİ OLUYOR 

CHP’nin cumhurbaşkanı, milletvekili ve belediye başkan adayları ön seçim, eğilim yoklaması veya merkezi yoklama ile belirlenecek. Kulislere sızan bilgiye göre artık her şeye Kılıçdaroğlu karar verecek. 

İŞTE RÜŞVET:

Kayık ittifakı geliyor: Kılıçdaroğlu, grup toplantısında ittifak mesajı verdi; birleşe birleşe kazanacağız!

Tüzüğü onaylayın vekilliği kapın!

CHP Genel Başkan Yardımcıları Akif Hamzaçebi ve Tekin Bingöl, hazırlanacak olan tüzüğün Genel Kurul’da  kabul edilmesi için Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki il başkanlarına ‘rüşvet’ teklif ederek “Tüzüğü onaylayın vekilliği kapın” sözü verdi. CHP’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da milletvekili çıkaramadığı için il başkanları bu teklife tepki gösterdi. 

BOMBAYI AĞZINDAN KAÇIRDI:

Gizli toplantılar yaptık ruhunuz bile duymadı!

CHP'nin HDP, İP ve SP’nin ittifak yapması gündemde. CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan katıldığı televizyon yapılan gizli toplantıları ağzından kaçırdı: Dün bir toplantı yapıldı. Sizin haberiniz olmadı. CHP’li Mehmet Bekaroğlu, HDP’li Ayhan Bilgen, İyi Parti, Saadet Partisi... Hepsinin olduğu toplantı. Gerekirse HDP ile de ittifak yapılır. 

KOTA YÜZDE 15’TEN YÜZDE 20’YE ÇIKIYOR 

CHP Genel Merkez kotasıyla ilgili olarak da bir değişikliğe gidilecek. Buna göre daha önce yüzde 15 olan kota yüzde 20’ye çıkartılacak. Ortalama 110 milletvekili Kılıçdaroğlu önderliğinde belirlenecek. Bu isimlerin tamamının kazanacak yerlerden listeye yazılacağı tahmin ediliyor. 

Gençlik yaşına tepki

CHP örgütü özellikle gençlik yaş sınırının 35’e yükseltilmesi tepki çekti. AKŞAM’a konuşan bir CHP’li, “Komedi! 35 yaşında genç mi olur? Belli ki 35 yaşa çekerek kendi adamlarına yer açacaklar” diye konuştu.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi