İnsan sağlığı ve uzun ömür için gereken bir çok maddeyi barındıran kefirin faydalarını biliyor musunuz?
2/52
Kafkasya kökenli kefir, Rusça da “keyif veren” anlamına geliyor.
3/52
Kefir, çok eski yıllardan beri özellikle Kafkasya bölgesinde yapılan, süt asidi fermantasyonu yardımıyla yapılan köpüklü, koyu kıvamlı (yoğurt kıvamında), hafif ekşimsi fermente bir süt ürünü.
4/52
İşte kefirin faydaları...
5/52
Serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir,
6/52
Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır,
7/52
Stres azaltır, sakinleştirir,
8/52
Kolesterolü düşürür,
9/52
Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırır,
10/52
Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler,
11/52
Yüksek tansiyonu düzenler ve dengeler,
12/52
Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler,
13/52
Karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir,
14/52
Cildi güzelleştirir ve parlaklık verir,
15/52
Egzama ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir,
16/52
Sinir sistemini güçlendirir,Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
17/52
Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
18/52
İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder,
19/52
Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,
20/52
Safra kesesi ve böbrek hastalıklarına iyi gelir,
21/52
Sindirim sistemini mükemmel şekilde düzenler,
22/52
Sağlıklı diyet için önemlidir,
23/52
Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişimini olumlu etkiler.
24/52
Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
25/52
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
26/52
Aşırı çikolata, şeker ve sakız tüketen çocukların sağlık risklerini azaltır.
27/52
Diş çürüklerini önler.
28/52
Şekerin özümlenmesini sağlar ve şekeri enerjiye dönüştürür
29/52
İştah açar ve beslenmeye güçlü destek oluşturur.
30/52
Asabi hastalıklarda rahatlatıcı görevi görür.
31/52
Kilo almayı önler.
32/52
İshale ve kabızlığa karşı etkindir
33/52
Kansızlığı önler ve kan bozukluğunu giderir.
34/52
Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
35/52
Görme yeteneğini güçlendirir.
36/52
Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
37/52
Zekâ gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
38/52
Çok fazla bilinmese de kansere karşı çok önemli faktör olarak değerlendirilen kefir, kalp hastalıklarını da önlemekte yaşlanmayı yavaşlatmaktadır.
39/52
Astım ve alerjiye karşı direnç oluşturur.
40/52
Çocukların büyümesinde doğal koruma sağlar.
41/52
Güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
42/52
Bir kaşık kefirde 70-100 milyon arası probiyotik bakteri bulunur.
43/52
Müzmin hastalığı olan kişilerin en az bir litre kadar kullanması tavsiye edilmektedir.
44/52
Kefirde bulunan bakteri ve mayalar, tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine etkin bir şekilde yardımcı olarak besin kaybını önlemektedir.
45/52
Mide ve bağırsaklarda şişkinlik yapmamaktadır.
46/52
Laktoza duyarlı kişiler rahatlıkla içebilirler.
47/52
Kefir; Hepatit A ve B hastalıklarının tedavisinde yardımcı rol oynamaktadır.
48/52
Kefirdeki fosfor, hücrelerin büyüme, bakım ve onarım işlemleri için protein sentezine katılır.
49/52
Bileşimindeki bulunan mucize mineral selenyum, hücreler üzerinde antioksidatif etki göstermektedir.
50/52
Kefir, biyolojik olarak insan metabolizmasının sürekli yenilenmesini sağlar.
51/52
Başta üreme hormonları olmak üzere, kortizol, insülin ve beyinde önemli işlevi olan serotonin (mutluluk) hormonu ile adrenalin hormonu üzerinde olumlu etkiler yapar.
52/52
Kefir, mide ve pankreas gibi bazı organların salgılarını artırarak, başta ülser olmak üzere sindirim rahatsızlıklarına karşı iyileştirici rol oynar.