• $ 6,7447
  • € 7,4094
  • 371.004
  • 103024
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat
13 Ağustos 2019 Salı 08:00 | Son Güncelleme:

Dondurucuda lezzet var

Kurban Bayramı’nın en önemli kısmı, etin doğru saklanması. Uzmanlar, etin vakit kaybetmeden derin dondurucuya konulmasını öneriyor.

Derin dondurucuda bekleyen ve dinlenen et, daha lezzetli oluyor, kolay sindiriliyor, hazımsızlığa neden olmuyor. Bayramda, kurban etinin de doğru tüketilmesi gerekiyor. Uzmanlar, kurban etinin kısımlarını ve nasıl pişirilmesi gerektiğini şöyle sıralıyor... 

BİFTEK: Kurbanın diz ekleminin üst kısmıdır. Alt kısmına incik denir. Buttan, böbreğin altından çıkar, etin en kıymetli yeridir. Sinir ve yağ hiç yoktur. 

ANTRİKOT: Hayvanın kol kısmından elde edilir. Birinci kalite biftektir. Mangal türü tüketime uygundur. Bahçe ya da balkonlarda barbekü yapmayı seven tüketiciler tercih eder. 

NUAR: Budun farklı bir parçasıdır, bacaktan karına doğru olan kısmı, sinir ve yağ yoktur. Halk arasında rosto olarak da isimlendirilen birinci kalite ettir. Haşlanır ve rosto yapılır. 

KONTRNUAR: Nuarın komşusudur. Salçalık biftek olarak tüketilebilecek en ideal bölümdür. Teflon tava ya da ızgarada pişirildiğinde sert olacağı için sulu pişirilmelidir. Sosla pişirilen biftek yemekleri için tercih edilmelidir. 

TRANÇ: Tas kebap yapmak için çok uygundur.   

DÖŞ: Göğüs etidir. Genelde kıyma ve kuşbaşı için kullanılır. 

PENÇATA: Karın boşluğuna denir. Kıyma yapılır. 

KONTRFİLE: Butta kalan kuyruk sokumu tarafı, birinci kalite ızgaralık biftek elde edilen bölümdür. Çöp şiş yapımı için tercih edilir. Kuşbaşı doğranarak da kullanılabilir.  

BONFİLE: Birinci kalite bifteklik ettir. Teflon tava ya da ızgarada, standart pişirme yöntemi ile tüketilir. Alternatif kullanım biçimleri fondü ve böfstrogonof şekliyledir. 

SOKUM: Izgara biftek çıkartılan bölümdür. Şiş ve tas kebabı için iyi kalitede et verir. 

YUMURTA: Salçalı biftek olarak tüketilir. Soslu ve salçalı hazırlanan dana sote ve tas kebabı için idealdir.

GERDAN: Genellikle kıyma çeşitleri, dana sote, tas kebabı bu bölümlerden hazırlanır. 

İNCİK: Haşlama türüdür.


Tedavisini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Küçük Taha'dan sevindiren bayram mesajı

Tedavisini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Küçük Taha'dan sevindiren bayram mesajı

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Kara yolları onlara kaldı! Objektiflere yansıyan kareler...

Yeni kareler ortaya çıktı! İşte Yassıada'da yaşananlar...