• $32,3818
  • 35,0771
  • 2326.18
  • 9138.22
16 Nisan 2021 Cuma 19:19 | Son Güncelleme:

Fırında saray sütlacı tarifi ve malzemeleri! Fırında saray sütlacı nasıl yapılır?

Fırında saray sütlacı tarifi ve malzemeleri! Fırında saray sütlacı nasıl yapılır"

Fırında saray sütlacı nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için fırında saray sütlacı tarifi ve malzemeleri nelerdir? Fırında saray sütlacı nasıl yapılır?

FIRINDA SARAY SÜTLACI

En güzel iftar sofraları için fırında saray sütlacı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

2 litre Aynes tam yağlı süt

1 çay bardağı pirinç

2 su bardağı su

3 çorba kaşığı mısır nişastası

3 çorba kaşığı su (nişastayı sulandırmak için)

1 su bardağı çiçek balı

1 paket vanilya

2 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI / 6-7 KİŞİLİK

2 su bardağı su ile pirinçleri hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonrasında bol su ile yıkayın ve süzün. Derin bir tencerede şeker ve balı orta ateşte kaynamaya alın. Süt kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin. Ayrı bir kasede nişastayı su ile sulandırın. Kaynayan süte sürekli karıştırarak ekleyin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve yumurta sarılarını ekleyin. Yumurta kokusunu almak için vanilyayı en son ekleyin. Cam kaselere alın ve üzeri kabul tutuncaya kadar soğutun. Fırınınızın üst ızgaralarını çalıştırın ve su dolu fırın tepsisine cam kaselerinizi yerleştirin. 240 derecede üzeri yanana kadar fırınlayın. Tepsiye soğuk su konması sütlacın kıvamının bozulmaması için önemlidir.

  • fırında saray sütlacı
  • fırında saray sütlacı tarifi
  • fırında saray sütlacı malzemeleri
  • fırında saray sütlacı nasıl hazırlanır
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi