Somon balığı tarifi hem sofraların hem de yemek programlarının vazgeçilmezi. Peki, somon balığı neden bu kadar seviliyor? Sudan gelen lezzet somon balığı, zihinsel gelişimi destekleyen Omega 3 vitamini bakımında eşsiz bir besin kaynağı. Somon balığı, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor. Peki, somon balığı nasıl pişirilir? İşte sizin için hazırladığımız çok özel somon balığı tarifi...
SOMON BALIĞI MALZEMELER
2 Somon
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Limon
SOMON BALIĞI TARİFİ
Somon balığı tarifi için önce somon balığına sos hazırlayın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ile yarım limon suyunu karıştırın ve somona bu karışımı yedirin. Biraz da tuz ekleyin.
Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. 2 adet somonun üzerine ekleyin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.