Rosto köfte ve karnabahar püresi tarifi Benim Yemeğim yemek yarışmasında günün menüsü oldu. Hafta içi her gün yayınlanan yemek yarışmasında Şef Rafet İnce'nin sunumuyla yarışmacılar yemek konusunda tüm hünerlerini sergiliyor. Peki, Benim Yemeğim rosto köfte ve karnabahar püresi tarifi nasıl yapılır? Günün yemeğine karar veremeyenler için Benim Yemeğim rosto köfte ve karnabahar püresi tarifi haberimizde...
ROSTO KÖFTE VE KARNABAHAR PÜRESİ MALZEMELER
300 gram orta yağlı kıyma
Yarım demet maydanoz
1 adet soğan
1 çay bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
KARNABAHAR PÜRESİ MALZEMELER
1 adet patates
250 gram karnabahar
50 gram kaşar
4-5 dal kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı krema
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
ROSTO KÖFTE VE KARNABAHAR PÜRESİ TARİFİ
Rosto köfte için önce kıymanın içine soğanı rendeliyoruz.
Maydanoz, yumurta, domates salçası, baharatlar, galeta unu ve sarımsağı da ekleyip yoğuruyoruz.
Üzerine az miktarda sıvı yağ döküp şekil veriyoruz.
Fırında 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz. Rosto köfte pişerken karnabahar püresine başlayabilirsiniz.
KARNABAHAR PÜRESİ
Karnabahar, patates, yumurta sarısı, krema, kekik, kaşar, tereyağı, tuz ve karabiberi püre haline getirip ocağa alıp pişiriyoruz.
Sos
2 yemek kaşığı tereyağını tavaya ekleyip içine 1 diş sarımsak rendeliyoruz. Kekik ve domates salçası ekleyip kavuruyoruz.
Karabiber ve 2 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
Pişen köfteleri püre ve sos ile servis yapıyoruz. Rosto köfte ve karnabahar püresi hazır. Afiyet olsun...