• $32,3876
  • 35,089
  • 2326.47
  • 9078.83
20 Eylül 2018 Perşembe 01:00 | Son Güncelleme:

1296 üründe haksız fiyat artışı, 680 etikette oynama! 

1296 üründe haksız fiyat artışı, 680 etikette oynama! 

‘Yerli üretim logosu’nu tanıtan Ticaret Bakanı Pekcan, firmalara ilişkin son iki haftada 18 bin şikayet başvurusu aldıklarını belirterek, “131 firmanın bin 296 ürününde haksız fiyat artışı tespit ettik. Her türlü tedbiri alıyoruz” dedi. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’de üretilen ürünler için yerli üretim logosu geliştirdiklerini belirterek, “Böylece vatandaşlarımız, etiketlerden, bu ülkede üreten, yatırım yapan, istihdam sağlayan insanlarımızın ürettikleri ürünlerin ayrımını yapabilecek” dedi. Pekcan, ‘Yerli Üretim Logosu Tanıtım Toplantısı’nda iç piyasanın sağlıklı şekilde işlemesi için gerekli denetimleri yürüttüklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: “İç piyasada spekülasyon yaratarak tüketicimize zarar veren, firmalar ve kuruluşlara denetimlerimizi artırdık ve önlemleri alıyoruz.”

2 haftada 18 bin şikayet 

Pekcan, şöyle devam etti: “Son iki haftada ALO 175 hattına ve dilekçelerle Bakanlığımıza yaklaşık 18 bin başvuru yapıldı. Bu başvuruları değerlendiriyoruz. Öte yandan tüketicilerimizin fiyat dalgalanmalarından etkilenmemesi için gümrük prosedürlerinde, gümrük vergilerinde değişiklikler yapıyoruz.” Firmalara  6 bin 97 liradan 69 bin 86 liraya kadar ceza kesme yetkilerinin olduğunu söyleyen Pekcan, 10 katına kadar da çıkarma yetkileri olduğunu söyledi. Pekcan, önceki gün itibarıyla 2 bin 499 firmanın 41 bin 821 ürününün denetlendiğini belirterek, şunları kaydetti: 

ANINDA CEZA KESİYORUZ

“131 firmanın bin 296 ürününde haksız fiyat artışı tespit ettik. Ayrıca 680 üründe de fiyat etiketinde, gramajda oynamalar gibi mevzuata aykırılık bulundu. Bunlarla ilgili her türlü tedbiri almaya devam ediyoruz. Ayrıca, stokçularla ilgili de Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla kontrolleri yapıyor, çalışmaları yürütüyoruz. Anında cezalarını kesiyoruz.” 

Ekmeklerine yağ sürmedik! 

Unun spekülatif dalgalanmalara maruz kalmaması için aldıkları tedbirlere değinen Pekcan, “Halkın ekmeğiyle oynamak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmedik. Yerli buğdaydan un üreterek ihraç etmek isteyen firmalarımızın ihracatlarını geçici olarak durdurduk. Un fiyatlarını aşağı çektik” dedi.

Yabancılara da ‘yerli’ logosu

Bakan Pekcan, Türkiye’de yatırım yapan, istihdam yaratan, Türkiye ekonomisine inanan, ürünlerini Türkiye’de üreten yabancı firmaların ürünlerinin de yerli kabul edileceğine dikkati çekerek, “Onlar da yerli üretim logosu kullanacaktır, onların da buradaki varlıklarını destekliyoruz. Dünya pazarında rüzgar gibi geçen Türk ürünleriyle insanımızın tüketicimizin gurur duymasını istiyoruz, kalitesiyle onurlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi