• $32,3975
  • 35,0895
  • 2326.88
  • 9142.4
7 Haziran 2019 Cuma 08:00 | Son Güncelleme:

Biz bunları sevmedik!

Biz bunları sevmedik!

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com
twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

Herkese iyi bayramlar dilerim ilk olarak. Şahane bir bayram tatilinin sonuna geliyoruz. Yaz sezonu resmi açılışını yaptı diyebilirim. Güney sahillerimiz doldu taştı, İstanbul ise terkedilmiş bir kasaba edasında sessiz sakindi. Ben bayramı İstanbul’da geçirdim oradan biliyorum. Bomboş İstanbul’da bir Anadolu bir Avrupa yakasına geçip durdum. Havalarda sıcak olunca bol bol AVM gezdim, alışveriş yaptım. İnşallah tatile bayram sonunda çıkıyorum. Ben de her zaman ‘herkes gider Mersin’e ben giderim tersine’ durumu vardır. İstanbul’da dinlenme modunda olduğumdan size seyahat vs. önerisi yapamayacağım henüz. Gelin Türkiye gündeminde en çok da sosyal medyada neler konuşuluyor onları özetleyeyim. 

İlk olarak Jennifer Lopez ‘in Antalya’da vereceği konser ve dudak uçuklatan bilet fiyatlarına değineceğim. Gerçekliğini teyit edemedim ama koca bir balon haber olduğunu düşünüyorum.135 bin TL’den satılan tüm localar tükenmiş, ayakta masasız giriş için 4 bin TL’lik biletler ise kapış kapış satıyormuş. Allah aşkına bu haberler reklam çalışmasından başka bir şey olamaz. Bizler bu parayı böyle saçacak kadar zengin miyiz? Zengin isek deli miyiz divane miyiz? O paraya gider Amerika’da en önden izlersin konseri.

TAVRINIZ SIKINTILI

Hafta başına doğru ‘Zalim İstanbul’ dizisi oyuncusu Bahar Şahin’in bir videosu düştü sosyal medyaya. Genç oyuncu sempatik mi ukala mı olduğunu anlayamadığım bir tavırla ‘Neden beni gördüğünüzde oynadığım dizi adıyla sesleniyorsunuz? 

Ben size halk diyor muyum?’ diyor. Ay nasıl antipatik geldi size anlatamam hem güzel hem başarılısın biraz mütevazılık sanatını ya da hiç beceremiyorsanız şu tavır sorununuzu geliştirseniz. Ne demek ben size halk diyor muyum sen kimsin Monako Prensesi? 

Hadi Bahar daha çok küçük bizim Pınar Altuğ bile bu tavır konusunda sıkıntı yaşayan ünlülerimizden. Geçtiğimiz gün yaz aylarında kadınların deodorant kullanması gerektiğini aksi taktirde bir kadının kötü kokmasının hoş olmayacağını dile getiren bir paylaşım yaptı. 

Benden dinleyince ne kadar masum ve yerinde bir paylaşım, hepimiz muzdaribiz şu deodorant kullanmayan kitleden ama öyle bir yazmış ki yazının özeti ‘Biz sizi böyle çekmek zorunda mıyız kokarcalar!’ Yine kaş yapayım derken göz çıkaran bir ünlü tutumu.

FENOMEN SAVAŞI

Geçtiğimiz hafta vizyona giren 2 tane sinema filmi gündemdeydi. Bunlardan bir tanesi ünlü Youtuber Enes Batur’un ‘Enes Batur Gerçek Kahraman’ filmiydi. İyi bir reklam çalışması yapılmış olsa gerek İstanbul’da her delikten bu filmin tanıtım afişleri çıkıyor. Enes’i hiç tanımıyorum, komikte bulmuyorum. İlk filmini izledim nasıl desem deneyimsiz biri için ne iyi ne de kötüydü. 2. filmin fragmanını izlediğimde ise daha profesyonelleştiğini gördüm. Yine sosyal medyadan tanıdığımız bir isim eşlik etmiş Ömer Başdoğan. Rol ve mizah kabiliyeti ile 2. filmi o kurtarmış sanki. Ben ne kadar eleştirsem de AVM’lerde özellikle dikkat ettim Enes’in filminin ciddi bir çocuk izleyicisi var. E benim yaşıtlarım fazla sinemaya gitmez olduk bu Netflix tarzı portallardan sonra… Bu nedenle Enes doğru kitleye oynamış. Çocuklar tarafından bu kadar seviliyor olmakta büyük başarı.

Hiç yalan söylemeyeyim bu savaşta benim tarafım belli. 

Mizahi videoların sosyal medyada öne çıkmaya başladığı ilk günlerden itibaren tavrına, tarzına, ürettiği içeriklere hayran olduğum ilk isimlerden biri Cem Gelinoğlu. Sosyal medyada aktif olmayı bıraktı ve daha iddialı projelere yelken açtı. 

İlk filmini inanılmaz beğeniyle kıkır kıkır gülerek izlemiştim. 2. filmi ‘Aykut Enişte’de aynı kalite ve samimiyette gözüküyor. 

Bana hitap eden bir mizah işliyor Cem Gelinoğlu ve bence beyazperdede uzun yıllar yolu çok açık. Genelde sosyal medyadan ünlü olan fenomenlerin espri anlayışını biraz bayat ve günlük buluyorum. 

Cem de ise en basit espri bile mimikler ve karakterle öyle harmanlanıyor ki... 

Umarım uzun süreler farklı projelerde farklı karakterlerle kendisini izleriz.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi