• $8,1177
  • €9,7762
  • 463.771
  • 1365.27

KVKK  
haberleri

KVKK ile ilgili tüm haberleri ve son dakika KVKK haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Facebook hakkında soruşturma başlatıldı">
Facebook hakkında soruşturma başlatıldı

Facebook hakkında soruşturma başlatıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Facebook hakkında, kullanıcı verilerinin sızdırılması nedeniyle resen inceleme başlattı.

WhatsApp'ın 'zorunlu güncelleme' kararı yarınki toplantıda görüşülecek">
WhatsApp'ın 'zorunlu güncelleme' kararı yarınki toplantıda görüşülecek

WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararı yarınki toplantıda görüşülecek

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararının yarınki toplantıda ele alınacağını duyurdu.

WhatsApp'tan uçtan uca şifreleme kaldırılırsa iletişim özgürlüğüne zarar gelebilir">
WhatsApp'tan uçtan uca şifreleme kaldırılırsa iletişim özgürlüğüne zarar gelebilir

WhatsApp'tan uçtan uca şifreleme kaldırılırsa iletişim özgürlüğüne zarar gelebilir

Uzmanlar özellikle WhatApp'tan aşina olunan "uçtan uca şifreleme" yönteminin kaldırılmasına sıcak bakmadıklarını belirtti. Uçtan uca şifreleme özelliği kaldırıldığında Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ile iletişim özgürlüğüne zarar verilebileceği düşünülüyor.

KVKK'dan internette ‘unutulma hakkı' kararı">
KVKK'dan internette ‘unutulma hakkı' kararı

KVKK'dan internette ‘unutulma hakkı' kararı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, internette “unutulma hakkı” ile ilgili karar aldı.

KVKK: Koronavirüs kapsamında konum verilerinin işlenmesi hukuka uygun">
KVKK: Koronavirüs kapsamında konum verilerinin işlenmesi hukuka uygun

KVKK: Koronavirüs kapsamında konum verilerinin işlenmesi hukuka uygun

Kişisel Verileri Koruma Kurumundan, Kovid-19'la mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığının yürüttüğü "Pandemi İzolasyon Takip Projesi"yle kişilerin konum bilgilerinin işlenmesinde hukuki engelin bulunmadığı bildirildi.

‘Veri Tayfa'dan çocuklara eğitim">
‘Veri Tayfa'dan çocuklara eğitim

‘Veri Tayfa'dan çocuklara eğitim

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından farkındalık çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik düzenlenen "Veri Tayfa" etkinliklerinin ikincisi başladı.