• $32,382
  • 35,0869
  • 2326.2
  • 9101.4
17 Eylül 2021 Cuma 19:53 | Son Güncelleme:

İstanbul'a yakın yürüyüş rotaları

İstanbul'a yakın yürüyüş rotaları

Havalar serinlemeye başladığında uzun ve zorlu yürüyüşler daha kolay ve zevkli hale geliyor.

Doğada bitkilerin güzel kokuları arasında yapılan yürüyüşlerin tadı ayrı bir güzel oluyor. Bu yazıda İstanbul'a yakın yerlerde bulunan trekking rotalarını derledik. Kentten fazla uzaklaşmak istemeyen ve nispeten daha kolay bir parkur arayanlar için başlangıç seviyesi diyebileceğimiz yerlerle başlayalım. Beykoz'da bulunan Polonezköy Tabiat Parkı, fazla inişli çıkışlı olmayan düzgün bir yürüyüş parkuru. İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan tabiat parkına çok yakın olan köy merkezinde güzel restoranlar da var. Yürüyüş sonrası buranın lezzetli yemeklerini tadabilirsiniz. İstanbul Avrupa Yakası'nda ise Belgrad Ormanı kolay ve herkesin yürüyebileceği bir parkur. Ulaşımın da oldukça kolay olduğu ormanda isteyenler için bisiklet yolları da bulunuyor. Ayrıca yürüyüş yolu kenarındaki göl buraya ayrı bir güzellik katıyor.

BALLIKAYALAR ZORLUYOR

Yürüyüş seviyesini biraz daha yukarı çekmek isteyenler Gebze'de konumlanan Ballıkayalar'ı tercih edebilir. Burası yürüyüşün yanında tırmanış ve kamp için de kullanılıyor. İçinden nehir geçen kanyonda çok sayıda zorlu parkur yer alıyor. Kayalıklara ve ıslak zemine uygun olarak hazırlıklı gelmek gerekiyor. Zaman zaman suyun içine girmek, bazen engeller üzerinden atlamak, bazen tırmanmak lazım oluyor. Rotanın bitiminde yer alan şelale ve doğal havuz ise bütün yorgunluğu üzerinden atmanızı sağlıyor.

UÇMAKDERE ORTA SEVİYE

Tekirdağ Şarköy'de yer alan Uçmakdere, doğa sporlarının Marmara Bölgesi'ndeki ilk adreslerinden biri. Yürüyüş yapmanın yanında kamp, bisiklet ve yamaç paraşütü gibi aktivitelere de katılabileceğiniz bir yer olan Uçmakdere parkurunun orta seviye bir zorlukta olduğunu söyleyebiliriz. Eğimli bir rota üzerinde yürürken şahit olduğunuz manzaralar ise harika. Mevsim şartlarına göre burada suya girmeniz de olası. Ayrıca eski bir Rum köyü olan yerdeki yöresel lezzetleri denemelisiniz. Dış dünyayla iletişimi tamamen koparmak istiyorsanız Yalova Çınarcık'ta bulunan Erikli Yaylası'nı tercih edebilirsiniz. Temiz havanın keyfini çıkarabileceğiniz yaylada trekking ve kamp yapabilirsiniz. Yaylanın yakınlarında gizli şelale ve görülmeye değer Dipsiz Göl yer de alıyor.

BEŞKAYALAR'DA DAĞ HAVASI ALIN

Kocaeli'nde yer alan Beşkayalar Tabiat Parkı doğa severlerin bolca ziyaret ettiği yerler arasında. Çok zor olmayan orta seviyeye yakın trekking parkuru yaklaşık 15 kilometre uzunluğa sahip. Yuvacık Barajı ile Aytepe arasında yer alan parkura iki taraftan da başlamak mümkün. Beşkayalar Tabiat Parkı içerisinde ayrıca Menekşe Yaylası da bulunuyor. Kolay seviye bir parkurda dağ havası almak isteyenler için ideal bir rota. Burası kamp yapmak için de oldukça uygun.

ŞELALELER ARASINDA RENKLİ PARKURLAR

Bursa Yıldırım'da bulunan Küreklidere Şelalesi'nin çevresinde yer alan orta zorluktaki yürüyüş parkuru üzerinde irili ufaklı çok sayıda şelale yer alıyor. Cumalıkızık'tan başlayan parkur, kent ormanı içerisinden geçiyor ve bu yol üzerinde kaya bahçeleri ve seyir terasları bulunuyor. Son olarak Kocaeli Kartepe'de bulunan Maşukiye'yi önerebiliriz. Birden çok yürüyüş parkuruna ev sahipliği yapan bölgede çok sayıda tesis de yer alıyor.

PÜRENLİ YAYLASI BİR HARİKA

Düzce'de bulunan Pürenli Yaylası, Bolu-Mudurnu sınırlarında konumlanıyor. Hem kamp hem de trekking için uygun olan yayla yemyeşil dağlarının güzelliğiyle de büyüleyici. Bu aylarda hava serinlemeye başladığı için kalın kıyafetleri yanınızda bulundurmalısınız. Bölgede bir günden fazla kalmanız halinde çevrede bulunan yaylalara çıkarak güzel vakit geçirebilirsiniz.

  • ballıkayalar
  • beşkayalar tabiat parkı
  • küreklidere şelalesi
  • pürenli yaylası
  • polenezköy tabiat parkı
  • trekking
  • kamp
  • yürüyüş rotaları
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi