• $32,377
  • 35,069
  • 2325.86
  • 9093.15
28 Mart 2017 Salı 11:38 | Son Güncelleme:

İlkokul öğrencilerinden Dünya Tiyatro Günü'nde engelsiz tiyatro

İlkokul öğrencilerinden Dünya Tiyatro Günü'nde engelsiz tiyatro

Akademik ve sosyal öğrenmenin aynı bütünün parçaları olarak gelişmesini hedefleyen ECAS Programları ile eğitim müfredatını kurgulayan KAYI Okulları, Türkiye’de ilk kez anaokulu, ilkokul 1. ve 2. sınıfta öğrencilerine yeni bir yabancı dil olarak Türk İşaret Dilini zorunlu ders olarak veriyor. Bu eğitimle işaret dilini farklı alanlarda kullanabilen öğrenciler 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sahneye çıkarak işaret dili ile tiyatro oyunu sergilediler.

Türkiye’de ilk kez uygulanan ECAS Programları ve çocuğa sunulan tek tip müfredat yerine “çocuktan gelen müfredat” kavramıyla, akademik ve sosyal gelişimi bütünsel olarak hedefleyen KAYI Okulları, Türk eğitim sisteminde yeni bir dönemi başlattı. ECAS Programlarından biri olan bu “ilk” uygulama ile Türk İşaret Dili, anaokulu 4 ve 5 yaş, ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencileri için zorunlu bir ders ve yeni bir yabancı dil olarak KAYI Okulları müfredatında yer alıyor. Aldıkları bu eğitim sayesinde işaret dili ile konuşabilen, şarkı söyleyebilen KAYI Okulları öğrencileri Dünya Tiyatro Günü’nde anlamlı bir organizasyona imza attılar. 27 Mart Pazartesi Günü 7’si 1. sınıf, 2’si ise 3. sınıf öğrencisi toplam 9 öğrenci işaret diliyle tiyatro oyunu sergileyerek “İletişimde EngelSİZsiniz” sosyal sorumluluk projeleri için farkındalık yarattılar.

Pamuk Prenses ve 7 Cüceler’i bir de böyle izleyin!
27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında öğrenciler için özel bir program organize eden KAYI Okulları, programına ilk olarak birçok dizi ve reklam filminde yer alan ünlü tiyatro oyuncusu Nezih Cihan Aksoy ile başladı. Tiyatro ve oyunculuk ile ilgili öğrencilerin sorularını yanıtlayan Aksoy, öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Ünlü tiyatro oyuncusu Aksoy’un söyleşisi sonrasında ise sahneyi KAYI Okulları öğrencileri aldı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlemlenen öğrenciler, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler masalını işaret diliyle sergileyerek kendilerinden farklı ve engelli kişilere yönelik olarak toplumsal duyarlılığa dikkat çektiler.

Bir çocuğun kendini ifade etmede 100’den fazla dilinin olduğunu belirten KAYI Okulları CEO’su Deniz Demirtaş, “Eğitimde, akademik gelişime paralel olarak; empati yeteneği gelişmiş, hayatın farklı alanlarında bilgi ve beceri sahibi olmuş, yaşayarak öğrenen, sorgulayan, kendi renk ve yaratıcılıklarını ortaya koyabilen bireyler yetiştirmenin önemi çok büyüktür. Büyüklerimizin bir sözü vardır, ‘7’sinde neyse 70’inde odur’ diye. İşte bu söz çok doğru! Bir çocuğun 7 yaşına kadarki öğrenme deneyimleri çok önemli. Çünkü o yaşlarda bireyin kişisel gelişimine ilişkin temel öğrenmeler neredeyse tamamlanmış oluyor. İşte biz de bu süreçte 3 yaşından itibaren doğru bir anaokulu eğitimi ile devreye giriyoruz. Anaokulundan itibaren öğrencilerimize zorunlu olarak Türk İşaret Dili eğitimi veriyoruz. Üstelik bu eğitim, sadece teoride kalmıyor. Öğrencilerimizin öğrendikleri Türk İşaret Dili’ni hayatlarına dahil edecek çalışmalar yürütüyoruz. Bu özel günde de konuyu tiyatro perdesine taşıyarak çocuklarımızın yeteneklerini göstermek, işitme engelli bir çocuğun sadece kendileri gibi çocuklarla değil, duyma sorunu olmayan çocuklarla da kolayca iletişime geçebileceğini, çocuktan çocuğa geçen bu empati gücüyle toplum için daha duyarlı bireyler gelişeceğinin işaretlerini verdik.’’ açıklamalarında bulunuyor.   
KAYI İlkokulu öğrencileri işaret dili ile sahneye taşıdıkları Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalını mayıs ayında gerçekleşecek KAYI Festivalinde işitme engelli çocuklara da sergileyecekler. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi