• $32,3816
  • 35,0333
  • 2326.25
  • 9142.4
12 Ekim 2021 Salı 16:43 | Son Güncelleme:

9. Boğaziçi Film Festivali, açılışını Not So Friendly Neighbourhood Affair filmiyle yapacak

9. Boğaziçi Film Festivali, açılışını Not So Friendly Neighbourhood Affair filmiyle yapacak

9. Boğaziçi Film Festivali, açılışını Danıs Tanovıc'in “Not So Friendly Neighbourhood Affair”, kapanışını ise başrolünde Benedict Cumberbatch'ın yer aldığı “The Electrical Life of Louis Wain” filmleriyle yapacak.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Boğaziçi Film Festivali'nin merakla beklenen açılış ve kapanış filmleri belli oldu.

Festival Açılışını Oscar Ödüllü Bosnalı Yönetmen Tanovic ile yapıyor.

9. Boğaziçi Film Festivali açılışını, Oscar ödüllü Bosnalı yönetmen Danis Tanovic'in 27. Saraybosna Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirdiği "Not So Friendly Neighbourhood Affair" filmiyle yapacak.

İlk uzun metraj filmi No Man's Land ile 'En İyi Uluslararası Film' dalında hem Oscar'ı hem de Altın Küre'yi kazanan yönetmen Danis Tanovic'in Saraybosna'da geçen son filmi, "Not So Friendly Neighbourhood Affair", izleyiciyi zorlu bir pandemi yılının ardından toparlanmaya çalışan tarihi şehre davet ediyor. Film, Zagrebli bir kadının şehirdeki en iyi kebabı yemek için gelmesini ve yapılan zararsız ve küçük bir jestin birçok kişinin iş ve özel hayatının altüst olmasına neden olmasını anlatıyor. Konusuyla dikkatleri üzerine çeken film, Türkiye prömiyerini festivalin açılış töreninin ardından yönetmen Danis Tanovic'in katılımıyla yapacak.

FESTİVALİN KAPANIŞ FİLMİ; "THE ELECTRİCAL LİFE OF LOUİS WAİN"

9. Boğaziçi Film Festivali kapanışını ise 29 Ekim'de başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Claire Foy'un yer aldığı, yönetmenliğini Will Sharpe'nin yaptığı "The Electrical Life Of Louis Wain" filmi ile yapacak. Eğlenceli, hatta bazen psikedelik tarzdaki resimleriyle toplumdaki kedi algısına tümüyle farklı bir bakış açısı getiren egzantrik İngiliz sanatçı Louis Wain'in sıradışı hayat hikayesini anlatan film, seyirciyi 1800'lerin sonundan 1930'lara doğru bir zaman yolculuğuna çıkartıyor. Dünya prömiyerini 48. Telluride Film Festivali'nde yaptıktan sonra Toronto Film Festivali'nde de gösterilen film, Louis Wain'in dünyanın "elektrik yüklü" gizemlerini çözmekle meşgul olurken bir yandan da kendi hayatını ve eşi Emily Richardson'la yaşadığı büyük aşkı anlatıyor.

BİLETLER YARIN MOBİLET'TE!

Film gösterimlerinin fiziki olarak Atlas 1948 ve Kadıköy sinemalarında gerçekleşeceği 9. Boğaziçi Film Festivali, biletleri yarın satışa sunuluyor. Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL'den satışa sunulacak. Yarın satışa sunulacak festival biletleri mobilet.com'dan alınabilecek.

COVİD-19 ÖNLEMLERİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecektir.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi