• $32,3675
  • 34,9861
  • 2325.26
  • 9079.97
3 Aralık 2021 Cuma 13:00 | Son Güncelleme:

Bozduracaklar acele etmesin! Altın fiyatları düşer mi yükselir mi?

Bozduracaklar acele etmesin! Altın fiyatları düşer mi yükselir mi"

Güncel altın fiyatları nedir? Gram altın düşer mi? Altın satımı için doğru zaman mı? Altın 800 lirayı geçer mi? sorusuna yanıt arayan vatandaşlar son dakika altın haberlerini yakından takip ediyor. Altında kısa vadede düşüş olmasının bir alım fırsatı yaratacağını belirten uzmanlar, 625-650 seviyelerinin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini belirtiyor. Altın fiyatlarının kaderini ise 15 Aralık'ta yapılacak FED toplantısı belirleyecek. Faizlerin yükselmesi faizsiz bir varlık olan altın üzerindeki baskıyı artırarak altın fiyatlarını düşürebilir. İşte 3 Aralık güncel altın fiyatları...

Haftanın son işlem gününde altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Gram altın fiyatlarındaki yukarı yönlü seyir devam ederken altın yatırımcısına uyarıda bulunan uzmanlar, şu anda altın satanın zarar edeceğini belirtirken kısa vadeli düşüş sonrası altın alınması ve uzun vadeli beklenmesi önerisinde bulundu. Peki güncel altın fiyatları nedir? Gram altın düşer mi? Altın satımı için doğru zaman mı? Altın 800 lirayı geçer mi? Fed'in varlık alım hızını azaltarak daha erken bir faiz artırımına gitmesinin faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı yaratabileceği düşünülüyor. İşte detaylar...

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ?

Uzmanlar altın fiyatları ile ilgili olarak bir müdahale beklediğini belirtiyor. Kısa vadeli fiyatlarda düşüş olması ve vatandaşların bu düşüşü fırsat olarak değerlendirmesi bekleniyor.

Şu anda her satanın zarar edeceği belirtilirken, kısa vadeli düşüş sonrası altın alınması ve uzun vadeli beklenmesi öneriliyor.

Uzmanlar 625-650 seviyelerinin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini söylüyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK TARİH 15 ARALIK

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan FED toplantısı, ABD enflasyon verileri ve son olarak Merkez Bankası toplantısında alınacak olan karar ve veriler altın fiyatlarının seyrinde önemli rol oynayacak.

Başkan Erdoğan'dan asgari ücret mesajı! Büyük artış geliyor...

GRAM ALTIN İÇİN ÖNEMLİ TEKNİK SEVİYELER...

Gram altın tarafında yukarıda 750-780 TL seviyesi direnç olarak göze çarparken, devamında ise 800 TL psikolojik direnç düzeyi dikkat çekiyor. Aşağıda ise 720-700-680 lira öne çıkıyor. Bu seviyenin altında ise 650 liranın gündeme gelebileceği bildirilirken, 600 liranın da önemli destek olduğu ifade ediliyor.

ONS ALTIN FİYATI GRAM ALTIN İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Yurt içinde gram altın fiyatlamasında önemli olan ons tarafı yerli yatırımcıların radarında bulunuyor.

Ons altın son dönemde varlık alım sürecinde azalım sürecine giren Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları, beklenenden önce faiz artırımı olabileceğinin sinyalini verdi. Bu durum ons altın fiyatı için baskılayıcı olan yegane unsur olarak dikkat çekti.

ONS ALTIN FİYATI İÇİN ABD'DEN GELECEK HABER AKIŞI ÖNE ÇIKIYOR

Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, yüksek enflasyonun kalıcı olmasını engellemek için Fed'in araçlarını kullanacağını söyledi. ABD'de çalışan ücretlerinin özellikle en düşük ücret alan işçiler için arttığını söyleyen Powell, artışların daha yüksek bir enflasyon oranına yol açabilecek hızda olmadığını söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in varlık alımlarını daha hızlı bir şekilde azaltmasına "çok açık" olduğunu, böylelikle faizin gelecek yıl, ihtiyaç duyulursa, birkaç kez yükseltilebileceğini söyledi. Faizlerin yükselmesi faizsiz bir varlık olan altın üzerindeki baskıyı artırarak altın fiyatlarını düşürebilir.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yeni koronavirüs varyantının yarattığı endişelere rağmen varlık alımlarını hızlandırmaya açık olduğunu belirtti. Bostic, Fed'in gelecek yıl iki defa faiz artırıp artırmayacağıyla ilgili soruya ise "Bu kesinlikle mümkün. Hiçbir seçeneği göz ardı etmiyorum" cevabını verdi.

GRAM ALTIN FİYATLARI 3 ARALIK PERŞEMBE

Gram altın fiyatları 3 Aralık Perşembe günü verilerine göre 780 lira alış ve 785 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI 3 ARALIK PERŞEMBE

Çeyrek altın fiyatları 3 Aralık Perşembe günü saat 07.30'da kaydedilen verilere göre bin 251 alış ve bin 279 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

78224

782,42

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.773,59

1.773,92

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

5.00675

5.101,12

YARIM ALTIN FİYATI

2.495,69

2.558,74

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür