• $32,3799
  • 35,022
  • 2326.21
  • 9094.28
8 Aralık 2017 Cuma 08:03 | Son Güncelleme:

'Yüzüm çirkin ama Gülen beni sever'

'Yüzüm çirkin ama Gülen beni sever'

Gülen’in avukatı Erdemli, Aydın Doğan’la ilk tanışmalarını anlatırken, Doğan’ın kendilerine “Medyadaki yüzüm çirkin ancak ben iyi bir insanım. Gülen bana ‘maşaallah’ yazısı gönderdi” dediğini anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in tutuklu avukatlarından Orhan Erdemli hakkında, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan cezalandırılması istemiyle mahkemeye gönderilen iddianamede, Erdemli’nin önemli itirafları yer aldı. Soruşturma kapsamında Fetullah Gülen’in avukatı şüpheli Orhan Erdemli hakkında 7 Şubat 2017’de yakalama kararı çıkarıldığı ve şüphelinin 3 Mart 2017’de tutuklandığı bilgisi verilen iddianamede, Erdemli’nin soruşturma sürecinde alınan ve önemli bilgiler içeren ifadelerine yer verildi.

TÜM SIRLARA VAKIF

Star'dan Kemal Gümüş'ün haberine göre, FETÖ’nün önemli isimlerine sekreterlik ve şoförlük yapan kişilerin örgütün önemli sırlarına vakıf olduğu bilgisini veren Erdemli ifadesinde, “Hidayet Karaca’nın sekreteri olan S¸eref Polat gibi FETÖ kurulus¸larının yönetim kurulu bas¸kanlarının özel kalemleri, sekreterlerinin ifadelerine bas¸vuruldugˆu takdirde, FETÖ’nün çok önemli ölçüde çözülecegˆi kanaatindeyim. Kaynak Holding’de Naci Tosun’un asistanı, soyadını Kara olarak bildigˆim Cemil ve yine soy ismini hatırlamadıgˆım I·brahim isimli sekreterlerin ifadelerinin örgütün çözülmesi konusunda çok faydalı olacagˆı kanaatindeyim. Yine Ekrem Dumanlı’nın ismini hatırlamadıgˆım s¸oförü ve özel kalemi, ismini Yusuf Karakaş olarak hatırladıgˆım kis¸iler bu firarilerin bütün sırlarına vakıf oldugˆuna inanıyorum” dedi. 

YAZI GÖNDERDİ

İddianamede, Orhan Erdemli’nin, “Yahya Üzdiyen’i Osman Karakuş ile tanıştırdığı ve birlikte büroda yemek yediklerini” belirterek, şöyle devam ettiği dile getirildi: “Bu görüs¸mede s¸irkete gidecegˆimiz bir gün belirlendi o gün de s¸irkette Aydın Doğan’ın da bulunacagˆı ve avukatlarla tanıs¸mak isteyecegˆi söylendi. Avukatlar Nazif Aktaş, Hasan Günaydın ve Osman Karakuş ile birlikte Aydın Doğan’ın ofisine geçtik. Aydın bey tanıs¸ma sırasında, ‘Artık benim avukatım oldunuz, benim medyadaki yüzüm çirkin kabul ediliyor, ancak ben kötü bir insan degˆilim, tanıdıkça beni göreceksiniz’ s¸eklinde söze girdi. Bu arada Aydın Doğan herhalde bizim Fethullah Gülen’in avukatı oldugˆumuzu bildigˆi için, odasında kapının üzerinde Arapça yazılı ‘Maas¸allah’ türü bir tabloyu göstererek, ‘Bunu bana Fethullah Gülen hediye göndermis¸’ dedi. ‘Biz kimseyi ayırt etmeyiz, örnegˆin damadım Mehmet Ali Yalçındağ Fethullah Gülen’i ziyaret etmis¸tir ama bunun yanı sıra benim kız kardes¸lerim, sayın Bas¸bakanımızın es¸i Emine hanımefendi ile görüs¸ürler, biz böyle insanlarız, bizi yanlıs¸ tanımayın’ s¸eklinde bir konus¸ma yaptı.” 

MUSTAFA ÖZCAN İLE TANIŞTILAR

“Bu bulus¸madan yaklas¸ık 2- 3 ay sonra Aydın Doğan’dan, Mustafa Özcan ile tanıs¸ma teklifi geldi. Yüksel Özmen tarafımıza iletti. Aydın Doğan’ın belirledigˆi tarihteki görüs¸meye Hasan Günaydın, Osman Karakuş, Nazif Aktaş ile Mustafa Özcan katıldı. Mustafa Özcan konus¸maya bas¸ladı, ‘Kendisinin 15 yas¸ından beri Fethullah Gülen’in yanında, Kur’an Kursunda yetis¸tigˆini, daha sonra I·stanbul Kartal’da vaiz olarak görev yaptıgˆını, emekli olduktan sonra Fethullah Gülen tarafından Kaynak Holding’in yönetim kurulu bas¸kanı olarak atandıgˆını, s¸u anda ise Sema Hastanesi’nin yönetim kurulu bas¸kanı oldugˆunu’ söyledi.”

DOĞAN-FETÖ ANLAŞMASI

Doğan Holding eski icra kurulu başkanı Yahya Üzdiyen’in hakkındaki beyanları sorulan şüpheli Orhan Erdemli’nin, “Üzdiyen’in Ali Yüksel ve Erem Turgut ile bürolarına geldiği, Osman Karakuş’a, ‘Dogˆan AŞ’nin hukuk bürolarını yeniden yapılandıracagˆını’ söyledigˆi” yönünde bilgi verdiği aktarılan iddianamede, Erdemli’nin Aydın Doğan ile görüşmelerine yönelik de ifadelerine yer verildi. 

AKIL HOCASI CİNDORUK 

Gülen’in avukatı Orhan Erdemli’nin ifadesinde, “FETÖ’nün 2000 yılında I·stanbul imamı olarak bilinen Ahmet Kara’nın, Gülen’in DGM’de yargılandıgˆı dönemlerde kendisini arayıp Hüsamettin Cindoruk’un adresini verdiği ve Cindoruk’un davayla ilgili tavsiyeleri olacağını söylediğini” de belirtti. Bunun üzerine Cindoruk’un ofisine gittiğini anlatan Erdemli, “Oradaki konus¸malardan bu grubun akıl hocasının Hüsamettin Cindoruk oldugˆunu anladım. Bir süre sonra ofisten çıktım. Ahmet Kara arkamdan gelip, ‘Siz kendinizi ne zannediyorsunuz, siz bu dosyada sadece bir cüppesiniz, hocamızı kendi bilginizle beraat ettirecegˆinizi mi zannediyorsunuz. Bu is¸ler sizinle degˆil, bizimle çözülür’ dedi. Dava devam ederken internet ortamında “cemaat üç karpuz satın almıs¸” diye alaycı bir haber çıktı. Haberde kastedilen mahkeme heyetiydi” dedi. 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı