• $32,3912
  • 35,0823
  • 2326.79
  • 9087.25
6 Mart 2021 Cumartesi 02:22 | Son Güncelleme:

Yasak yok, tedbir var

Yasak yok, tedbir var

Yüksek riskli yerlerde sokak yasak... 39 ilde kısıtlama bugün başlıyor. Türkiye'nin salgın karnesine göre kısıtlamalar yeniden düzenlendi. Yüksek riskli 39 ilde bugün başlayacak sokak kısıtlaması pazartesi 05.00'te bitecek. Yasakların kaldırıldığı 42 il ise tedbiri elden bırakmayacak.

Uzun süredir 56 saat kesintisiz uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması normalleşme sürecinde değişti. Buna göre, İstanbul gibi 22 yüksek ve 17 çok yüksek riskli ilde kısıtlama bu akşam 21.00'de başlıyor. Mavi ve sarı illerde ise kısıtlama kaldırıldı. 2 haftada bir güncellenecek risk haritasına göre, illerde uygulanacak yasaklar da değişecek. Yüksek ve çok yüksek illerde uygulanacak kısıtlama kapsamında bu akşam başlayacak yasak pazartesi 05.00'te sona erecek. Vatandaşlar sadece alışveriş için dışarı çıkabilecek. Kırmızı kategorideki Aksaray'da yarın bakkal ve manavlar da kapalı olacak. İstisnaların da ortadan kaldırılmasıyla kentte yüksek seyreden vakalarda düşüş bekleniyor.

POLİKLİNİKLERDE ARTIŞ VAR

Dün İstanbul'da Sağlık yöneticileriyle bir araya gelerek salgının seyrini değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Polikliniklerimizde hasta artışı olduğu görülüyor. İstanbul normalleşmenin örnek şehri olmalı. Bunu başaracak kararlılıktayız" uyarısında bulundu.

KIRMIZI İLLER TEYAKKUZDA

VAN: Mavi kategorideki kentte bazı mahallerde kurulan gizli taziyelerle vakalar arttı. 'Salgın Denetim' ekipleri, pozitif ve temaslılara 'çat kapı' denetim yapmaya başladı.

TRABZON: İl Sağlık Müdürlüğü 'Trabzon'da taziyeler telefonda. Ailenizi taziyelik duruma düşürmeyin' sloganıyla çalışması başlattı, 'HES'ten ya da 112'den ihbarda bulunun' çağrısı yapıldı.

AMASYA: Hayvan ve bazı semt pazarları ile spor salonları kapatıldı. Vali Mustafa Masatlı, "Karadeniz Bölgesi'ne gitmemenizi tavsiye ediyoruz" dedi.

KIRKLARELİ: Valilik vatandaşlara, kuralları ihlal edenleri HES'ten ihbar etmeleri çağrısında bulundu.

KOCAELİ: Kentte 7 bin kişilik denetim ekibi sahada görev yapmaya başladı.

ÇANAKKALE: Turuncu kategoride yer alan kentte insan kalabalığı korkuttu. Polis vatandaşları megafon ile uyardı.

EDİRNE: Park ve bahçelerdeki banklar kaldırıldı. Vali Ekrem Canalp, "Nisan sonuna kadar kimse, komşusunu ziyaret etmesin. Çocuklar, 2 ay süreyle hayırsız evlat olsun" çağrısında bulundu.

SİVAS: Yurt dışından ve il dışından gelenler için 3 gün ikametten ayrılmama kısıtlaması getirildi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Haftalık Tematik Denetimler" konulu ek denetim genelgesi gönderdi. Bugün ülke genelinde restoran, lokanta, kafeterya gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane gibi umuma açık yerler denetlenecek.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi