• $32,3774
  • 34,9822
  • 2325.61
  • 9079.97
15 Temmuz 2021 Perşembe 07:01 | Son Güncelleme:

Türkiye geçilmez

Türkiye geçilmez

'Din kisvesiyle milleti sömüremeyecekler' 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk Milleti tarafından püskürtülmesinin üzerinden 5 yıl geçti. O ‘Milli Mücadele' ruhu bu yıl ‘Türkiye Geçilmez' başlıklı etkinliklerle yaşatılıyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz, bu da böyle bilinsin" dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin, 5. yılı olduğunu anımsatan Erdoğan, Meclis'in o gece sergilediği cesur duruşla gazilik unvanını hak ettiğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Erdoğan, Türkiye'nin PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi FETÖ ihanet şebekesine karşı da verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Diğer terör örgütleri ile mücadelemizi nasıl tavizsiz ve kararlı bir şekilde yürütüyorsak FETÖ'yü de aynı şekilde son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz, bu da böyle bilinsin. Bizim kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Dinimizin kutsiyetini yıllar yılı bunlar sömürdüler, açık söylüyorum ama aldandık, şimdi toparlandı. 2010'dan sonra bu süreci farklı bir havada, atmosferde, yakın takipte götürüyoruz."

"PKK'ya da FETÖ'ye de benzer gayelerle her an önümüze çıkartabilecek diğer yapılara karşı da teyakkuz halimizi sürdüreceğiz. Hiç şüphesiz bu sadece bizim, sadece siyasetin, sadece hükümetin sorumluluğunda olan bir mesele değildir. Ülkemizde yaşayan 84 milyon vatandaşımızın tamamı ülkeyi ve milleti ayakta tutacak, yaşatacak, geliştirecek bu kutlu davanın tarafıdır. Kendisini bu çemberin dışında görenlerin ülkeleri ve toplumları ile bağları kopmuş demektir. Böyle insanları da bir an önce kazanmak, onları da bu davanın mensubu haline getirmek başta gelen görevimizdir."

İKİ BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ'YE KATILDI

Saadet Partisi'nden istifa eden Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe ile Elazığ Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı AK Parti'ye katıldı. İki belediye başkanının rozetlerini Başkan Erdoğan taktı. Erdoğan, "Son 1 yıl içinde partimize katılan belediye başkanı sayısı 40 oluyor. İnanıyorum ki bunun gerisi de çok daha farklı şekilde gelecektir. Gerek milletvekillerimiz gerekse belediye başkanlarımız hep birlikte Diyarbakır'ı aslına rücu ettireceğiz. Hayırlı olsun" dedi. TBMM Şeref Holü merdivenlerinde, Meclis'i ziyaret eden Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolararası İlişkiler Komitesi Başkanı Samad Seyidov ve beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, daha sonra Meclis'ten ayrıldı.

VİZYON PROJEMİZİ BOĞMAK İSTİYORLAR

Başkan Erdoğan, Bartın – Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, "2023 hedeflerimizde 2053 ve 2073 vizyonlarımızda ulaşıma büyük önem veriyoruz" dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesiyle ilgili şunları söyledi:

BUNLAR KİFAYETSİZLER

"Kimi zaman mahkemeler yoluyla, kimi zaman yalan furyasıyla, kimi zaman da sokak olaylarıyla ülkemize çağ atlatacak her projemizi sabote etmeye kalktılar. Hayırdan başka laf, kargadan başka kuş bilmeyen bu kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul Projesi'ne aynı saiklerle karşı çıktığını görüyoruz. Müjdemizi 11 yıl önce milletimizle paylaştığımız, ciddi hazırlık yaptığımız, emek verdiğimiz, bilim insanlarının katkısını alarak tekammül ettirdiğimiz bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz bunlara aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Çünkü biz dertliyiz, bu ülkeye ve millete sevdalıyız."

BARTIN KURUCAŞİLE YOLU AÇILDI! 10.8 MİLYON TL TASARRUF YAPILACAK

Erdoğan, açılan yolun 10.8 milyon lira tasarruf sağlayacağını ve 15 kilometre kısaltacağını açıkladı. Erdoğan, "Bu yolun güzergahı Fatih Sultan Mehmet'in Çeşm-i Cihan diye tabir ettiği bir coğrafyadan geçiyor. Batı Karadeniz'in en nadide yerleri arasında yer alıyor. Turizm alanında yakalanan ivmeye bağlı olarak bölge yurtiçi ve yurtdışından ciddi sayıda turist çekmeye başladı. Bu sorunu çözmek amacıyla doğu-batı yönünde ulaşımı sağlayan 90 kilometrelik yolu 75 kilometreye düşürecek şekilde yeniden projelendirdik" dedi.

MALEZYALI BAKANI KABUL ETTİ

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Mohamed Azmin Ali'yi kabul etti.

CHP'NİN YALANLARINI BAŞLARINA GEÇİRECEĞİZ

Erdoğan, CHP ve şürekasının, yakaladıkları fırsatları değerlendirmek için yalan ve iftira çıtasını sürekli yükselterek milletin yüreğini daraltmaya, zihnini bulandırmaya çalıştığını söyledi.

TECAVÜZ, HIRSIZLIK...

Erdoğan, "CHP tarafının, kendi içinde yaşanan ve artık gizlenemez, saklanamaz hale gelen taciz, tecavüz, hırsızlık, istismar skandallarını gözlerden kaçırmak için başlattığı karalama kampanyalarını bunların başlarına geçireceğiz" diye konuştu.

SPORCULARA KUTLAMA

Erdoğan, Avrupa ve Dünya Kupası müsabakalarında başarılara imza atan sporcuları kutladı. İşitme engelli sporcuların dünya şampiyonasında 8 altın, 9 gümüş ve 12 bronz madalya ile adeta destan yazdığını anımsatan Erdoğan, Avrupa şampiyonasında ise sporcuların yüzmede 7 altın, 5 gümüş, 3 bronz, atletizmde ise 2 altın, 2 gümüş ve bir bronz elde ettiğini söyledi.

KÜREK VE GÜREŞ

Sporcuların kürek dalında dünya şampiyonasında da bir altın ve bir bronz madalya ile döndüklerini vurgulayan Erdoğan, Kırkpınar güreşlerini Ali Gürbüz'ün başpehlivan olarak tamamladığını anımsattı.

MÜSİLAJDA GÜZEL HABERLER ALIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. MYK'nın ana gündemini çevre konularının oluşturduğunu belirten Ömer Çelik, müsilaj temizliğinde iyi haberi verdi. Çelik, "Marmara'daki müsilajın temizlenmesiyle ilgili son derece güzel haberler alıyoruz. Son 5 gündür Marmara Denizi yüzeyinde müsilaj görülmedi" dedi.

TÜRKİYE GEÇİLMEZ

15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk Milleti tarafından püskürtülmesinin üzerinden 5 yıl geçti. O 'Milli Mücadele' ruhu bu yıl 'Türkiye Geçilmez' başlıklı etkinliklerle yaşatılıyor.

ERDOĞAN ANMAYA KATILACAK

251 şehidin verildiği, 2 bin 734 kişinin gazi olduğu hain girişimin 5. yılında Ankara'da düzenlenecek törenlere Başkan Erdoğan da katılacak. Erdoğan, Gazi Meclis'te ve Beştepe Külliyesi'ndeki anma programlarına katılacak.

15 TEMMUZ MÜZESİ'Nİ AÇACAK

Bu yıl 'Türkiye Geçilmez' temasıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Ankara'daki 15 Temmuz Müzesi'nin açılışını yapacak olan Erdoğan, şehit yakını ve gazilerle bir araya gelecek, Millete Sesleniş konuşması yapacak.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür