• $32,3166
  • 35,1379
  • 2293.17
  • 9060.7
2 Ekim 2021 Cumartesi 07:00 | Son Güncelleme:

Teşkilat'ın Halit Başkan'ı Turgut Tunçalp: Aksiyon yapımlarını seviyorum

Teşkilat'ın Halit Başkan'ı Turgut Tunçalp: Aksiyon yapımlarını seviyorum
- MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Halit Başkan karakteri ile TRT 1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisinin kadrosuna dahil olan usta oyuncu Turgut Tunçalp: "Aslında içinde en çok yer almayı sevdiğim tarzdır aksiyon. Tabii bu tarz yapımlar daha zor... Ancak uzun bir sporcu geçmişim olduğu için bildiklerimi kullanabilecek olmam beni daha çok heyecanlandırıyor."

Türkiye'nin isimsiz kahramanlarının öyküsünü anlatan Teşkilat dizisinin ikinci sezonu başladı. Yayına girdiği günden itibaren seyirciden büyük ilgi gören ve TRT ekranlarından evlere konuk olan Teşkilat, diziye dahil olan usta oyuncularla bu sezona da damga vuracağa benziyor. Uzun yıllardır birçok dizi, film ve tiyatro sahnelerinde izlediğimiz deneyimli oyuncu Turgut Tunçalp, Halit Başkan karakteri ile izleyici ile buluşuyor. Ekibin yeni lideri olarak görevlendirilen ve istihbarat dünyasının efsanevi isimlerinden biri olan Halit Başkan, soğuk tavrı, profesyonelliği ve mükemmeliyetçi yapısı ile ekibin üyelerini hayli zorlayacak. Tunçalp ile Teşkilat'ı konuştuk...

Öncelikle yeni dizi hayırlı olsun... Teşkilat'ın kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

Çok teşekkür ederim. Sezon için ajansım Gaye Sökmen ile birlikte birçok farklı görüşmelerimiz oldu ama bunların içinde kendime en yakın hissettiğim karakter Halit Başkan oldu açıkçası ve yolculuğumuz böylece başladı.

Nasıl bir rolde izleyecek seyirci sizi?

Halit karakterini canlandıracağım... Halit; öncelikle vatan sever, ciddi, işine çok titizlenen bir karakter. Yurt dışında görev yapmış, daha çok sahada bulunmuş. Sahada edinmiş olduğu tecrübelerden dolayı da önemli bir görev için yeni kurulmuş bir ekibin başına geliyor, devamını da izleyip göreceğiz.

Oldukça kilit bir rolde yer alacaksınız... Dizi öncesi rolünüzle ilgili bir ön çalışmanız olmuş muydu?

Tüm ekip arkadaşlarımın hepsi kilit rollerde, bu da seyircide tabii ki merak uyandırıyor. Çekimlere başlamadan önce yapımdan gelen Halit'in karakter analizi o kadar kusursuzdu ki role hazırlanmama çok yardımcı oldu.

Yayınlandığı ilk bölümden beri etkileyici sahneleri ile belli bir kitleyi ekran başına çekmeyi başardı Teşkilat dizisi... Siz bir izleyici olarak Teşkilat'ın ilk sezonu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Etkileyici ve aksiyon sahneleriyle geçen sene seyircinin kalbine taht kurmuş bir dizi... Biz yeni giren karakterler olarak seyircinin kalbine girip ekip arkadaşlarımıza da bir katkıda bulunabilirsek ne mutlu.

Çekimlere başlandı... Hatta ilk bölüm yayınlandı... Nasıl gidiyor çekimler?

Çekimlerimiz çok keyifli ve oldukça düzenli, titizlikle ilerliyor. Harika bir ekiple çalışıyorum ve güzel bir tempomuz var. Çalışma saatlerimiz çok insani. Tims&B'nin bu anlamda çok disiplinli olduğunu söylemek isterim. Senaristlerle ve yönetmenimiz Burak Arlıer ile çekimlerden önce buluşup karakter ve dizi üzerine konuştuğumuz için kafam rahat olarak sete çıktım. Ekipteki birçok arkadaşımla da daha önce tanıştığım için bana ilk günden itibaren tüm desteklerini gösterdiler ve zorlandığım noktaları daha iyi aşabildim.

Yeni sezon ile ilgili ipuçları verebilir misiniz?

İpucu değil ama çok heyecanlı, aksiyonu bol, güzel bir sezon izleyiciyi bekliyor diyebilirim. İzleyici kadar bizlerde çok heyecanlıyız...

Aksiyon tarzı dizilerde yer almak zor mudur? Daha önce de böyle bir dizide yer almıştınız... Sevdiniz mi bu tarz yapımları?

Aslında içinde en çok yer almayı sevdiğim tarzdır aksiyon. Tabii bu tarz yapımlar daha zordur ama benimde uzun bir sporcu geçmişim olduğu için bildiklerimi kullanabilecek olmam beni daha çok heyecanlandırır genelde. Tek yorucu kısmı şu; bir tane tekme sahnesi bile defalarca çekildiği için biraz antrenman gibi oluyor...

HER KARAKTER OYUNCULUĞUMU PEKİŞTİRDİ

Genelde kötü karakterlerle akıllarda kaldınız... Gerçek hayatta nasıl bir mizacınız var?

(Gülüyor) Evet, biraz öyle oldu sanırım ama gerçek hayatta çok neşeli, eğlenceli biriyimdir. Hatta çocuk ruhluyum demek daha doğru. Çabuk sinirlenirim ama sinirim hemen de geçer. Her andan keyif almayı çok severim.

Sizi birçok film ve dizi yapımlarında, tiyatro sahnelerinde gördük aslında... Bu kadar farklı yapımlarda yer almak size ve oyunculuğunuza ne kattı?

Canlandırdığım her farklı karakter oyunculuk hayatımdaki halkamı daha sağlam hale getiriyor. Her projemde çıkardığım karaktere bir önceki karakterin katkısı büyük olmuştur. Oynadığım bütün karakterler benim için kıymetli... İyisiyle kötüsüyle bana hep artı kazandırdığını söyleyebilirim. Oyunculuk uzun ve bitmeyen bir yol. İyiyim deyip emekli olamıyorsunuz hep daha ve daha olmak zorunda. İyi olmaksa izleyicinin takdiri.

Tiyatro pandemiden en çok etkilenen sanat alanlarından biri oldu ... Siz de sanırım bir süredir tiyatro da yer almıyorsunuz... Özlediniz mi tiyatro sahnesini?

Tiyatroyu çok özlediğimi söylemek isterim hem oynamayı hem izlemeyi. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki hayatta görmezden gelebildiğimiz ya da ertelediğimiz her şeyin aslında zamanında ne kadar değerli olduğunu anladık. Hayat bir yerde durmuş gibiydi ama zaman su gibi devam ediyordu. Bende çok daha fazla ertelemeden tiyatroda seyirciyle buluşmak istiyorum.

Eklemek istedikleriniz var mı?

Böylesine zor bir dönemden geçerken öncelikle sağlık çalışanlarına ve bu süreçte çalışma zorunluluğu olan bütün kardeşlerimize minnetimi sunmak isterim. Bizleri ekran başında evlerinde misafir eden izleyicilerimize sizin aracılığınızla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'