• $32,3958
  • 35,0705
  • 2327.32
  • 9142.4
14 Kasım 2021 Pazar 07:00 | Son Güncelleme:

Ahmet Kekeç mezarı başında yad edildi: Dimdik bir adamdı kendisi

- HABER MERKEZİ

Usta kalemiyle fikirlere yön veren AKŞAM yazarı Ahmet Kekeç, vefatının birinci yıl dönümünde Eyüp Sultan'daki kabri başında dualarla yâd edildi. Kekeç'i mezarı başında yad eden Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, "Ahmet ağabeyle biz oturup; gazeteciliği çok konuştuk, edebiyatı, davayı çok konuştuk. Dimdik bir adamdı kendisi. Bu ifade her tarafıyla böyle. Yazıları da dimdikti." dedi. Ölüm yıl dönümünde Ahmet Kekeç'i anan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ""Samimi ve kararlı bir dava adamı, hakikatli ve vakur bir gazeteci, kalemini inandığı değerlere adayan usta bir yazardı Ahmet Kekeç…" ifadelerini kullandı.

Türk basını geçen yıl 14 Kasım'da bir çınarını daha kaybetti. Kanseri iki kez yenen AKŞAM yazarı, gazeteci ve edebiyatçı Ahmet Kekeç, tam bir yıl önce koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Usta yazarın sevenleri acı haberle yasa boğuldu. Kekeç, bugün Eyüp Sultan Mezarlığı'nda yer alan Mihrişah Vâlide Sultan Külliyesi Haziresi'ndeki kabri başında sevenlerinin katıldığı törenle anıldı. Kekeç için daha sonra Eyüp Sultan Belediyesi tarafından oluşturulan ve kendi adını taşıyan halk kütüphanesinde de anma töreni düzenlenecek.

Ustaya vefa kütüphanesi

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından yaptırılan 'Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi' dün halka açıldı. Törende konuşan usta yazarın oğlu Mehmet Hakan Kekeç, ailece gurur duyduklarını söyleyerek, "Babam yazmaktan çok okurdu. Bana da çok büyük bir kütüphaneyi ve okuma alışkanlığını miras bıraktı" dedi. AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, "Ahmet Kekeç, birlikte aynı ideali paylaştığımız, mücadele ettiğimiz, gelecek hayali kurduğumuz bir ağabeyimizdi" derken, Öznur Çalık da şöyle konuştu: "Yeni fikir adamları, bilimadamları, başkanlar, milletvekilleri, Malatya'nın, Türkiye'nin yeni yöneticileri bu kütüphaneden çıkacak."

"DİMDİK BİR ADAMDI KENDİSİ"

Ahmet Kekeç aramızdan ayrılalı 1 yıl oldu. Neler söylemek istersiniz?

Mustafa Kartoğlu: İki şey hissediyorum. Bir zaman çok çabuk geçiyor, bir yıl önce buradaydı. Bu kadar uzun bir zamanının göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini hissetmek bana hayli tuhaf geldi. İkincisi mezar taşındaki doğum tarihine bakınca bana çok yakın olduğunu görüyorum ve hani vardır ya mahallenin delisine söyletirler "ölüm de var" diye... Bir de onun varlığını hissediyorsunuz. Sonra işte dönüp anılarınızla baş başa kalıyorsunuz. Biz Ahmet ağabeyle o da ben de gençken tanışmıştık. Biz onunla saçı varken tanışmıştık genç yaşlarda. Ahmet ağabeyle biz oturup; gazeteciliği çok konuştuk, edebiyatı, davayı çok konuştuk. Dimdik bir adamdı kendisi. Bu ifade her tarafıyla böyle. Yazıları da dimdikti. Romanları sivrilikten daha uzaktı. Kendisi gazetecilikten çok yazarlıkla da tanınmayı isteyen biriydi. Birçok kişiye de ilham kaynağı oldu. Allah herkese öyle olabilmeyi nasip etsin.

Sivri bir kalem dediniz ama yaşantısında her kesimden insanın da sevgisini kazanmış bir isimdi Ahmet Bey. Bu açıdan nasıl anlatırsınız kendisini?

Mustafa Kartoğlu: Haliyle sivrilik dimdik durmayı gerektiriyor ve bu dimdiklik herkeste bir saygı uyandırıyor. Keskin olmak birçok laf dalaşına, bir çok kavgaya da girmeyi gerektiriyor ama kavgadan kaçmak da zaten normal bir şey değildi Ahmet ağabey için. Bazı kavgaları için "acaba çok mu kırdık karşı tarafı" derdi kendisi ama o zamanlar bunları söylemem lazımdı diye de eklerdi.

"SAMİMİ VE KARARLI BİR DAVA ADAMI"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ahmet Kekeç'in ölüm yıl dönümünde bir paylaşımda bulundu.

Kabatepe paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Samimi ve kararlı bir dava adamı, hakikatli ve vakur bir gazeteci, kalemini inandığı değerlere adayan usta bir yazardı Ahmet Kekeç... Hepimiz için farklı bir yeri olan güzel bir dosttu. Vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum..."
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi