• $32,3337
  • 35,1081
  • 2308.84
  • 9079.97
12 Ocak 2018 Cuma 17:37 | Son Güncelleme:

OHAL komisyonu başvuru dilekçe ve işlem örneği nasıl?

OHAL komisyonu başvuru dilekçe ve işlem örneği nasıl"

OHAL inceleme komisyonu başvuruları internetten yapılacak. KHK ile atılan ya da açığa alınan memur, öğretmen, asker, polis ve sağlık çalışanları OHAL komisyonuna bugünden itibaren başvuruda bulunabilecek.

Öncelikle şunu belirtelim. FETÖ soruşturması ile meslekten atılan ya da açığa alınanlar OHAL komisyonuna başvurularını elektronik olarak ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr sitesi üzerinden yapmak zorundalar.  Buradan başvuru yapmayanlar başvuru yapmamış sayılacak. OHAL inceleme komisyonuna kimler başvurabilecek : MEB personelleri, kamu personelleri, Emniyet ve TSK personelleri, askeri öğrenciler, kapatılan kurum ve kuruluşların yetkililer, bunlar dışında kalan haklarında Kanun Hükmünde Kararname ile işlem tahsis edilmiş gerçek ve tüzel kişiler OHAL inceleme komisyonu başvurusu yapabilecekler.

OHAL komisyonuna başvuru : Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr/ adresine ulaşın. Gelen ekranda aşağıdaki gibi GERÇEK KİŞİ, VEKALETEN, VESAYETEN, TÜZEL KİŞİ sekmeleri yer alacak.

Başvuru yapacak, yapan kişinin, kurumun durumuna göre bu sekmelerden birisi seçilecek. Eğer meslekten ihraç edilen bir öğretmen, memur, kamu çalışanı başvuru yapacak ise GERÇEK KİŞİ sekmesini seçecek. Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun çalışmasına ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde başvuru VEKALETEN yapılacaksa VEKALETEN sekmesi, OHAL komisyonuna başvuruda vasi tarafından başvuru yapılacaksa VESAYETEN sekmesi, eğer kapatılan kurum, dernek, sendika, vakıf vs gibi kuruluşların başvurusu yapılacaksa da TÜZEL sekmesi seçilecek.

OHAL Komisyona Gerçek Kişi başvurusu : Meslekten ihraç edilen, öğrencilikle ilişiği kesilen, hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile işlem yapılan kişi başvurusunda TC Numarasını, adını, soyadını, annesinin kızlık soyadının birinci ve sonuncu harfini, cep telefon numarasını yazacak ve Onay Kodu Gönder butonuna basacak. Girilen cep telefonu numarasına doğrulama kodu gönderilecek. Doğrulama kodu girildikten sonra Devam Et butonuna basılarak OHAL komisyonu başvurusunda diğer aşamaya geçilebilecek.

Başvuru Aşamaları: Sisteme bilgileri girip giriş yapıldıktan sonra ikinci ve başvuru aşamasına geçilecek. Burada dört aşamalı bir başvuru adımı olacak. Birincisi; Vatandaş Bilgileri, ikincisi; KHK Bilgileri, üçüncüsü; Başvuru Detay, dördüncüsü; Başvuru Önizle ve Tamamla…

Vatandaş Bilgileri: Vatandaş Bilgileri kısmında Başvuru Türü, TC Numarası, Ad Soyad, Adres, Doğum Yeri, Doğum Tarihi gibi bilgiler ve Nüfus Bilgileri olacak. Burada çoğu bilgi sistem tarafından alınacak ve pasif durumda olacak. Sadece Öğrenim Durumu, Cep Telefonu, E-Posta kısımları doldurulacak. Nüfusta yer alan adresiniz ile şu anda yaşadığınız adresiniz aynı değilse Nüfusta yer alan adresimi kullanmak istemiyorum seçeneğini seçin. Daha sonra yeni adresinizi girin. Bu ekranda bilgileri girdikten ve tüm bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra sağ alt köşede yer alan İleri butonuna basınız.

Komisyon Başvuru KHK Bilgileri : Kanun Hükmünde Kararname bilgileri kısmında başvuru yapan kişinin hakkında işlem yapılan KHK sayısı, Kurumu, Unvanı, Sicil No kısımları yer almaktadır. Örneğin bir öğretmen 672 sayılı KHK ile meslekten ihraç edilmiş ise orada yer alan KHK Ekle butonuna basarak 672 sayılı KHK seçecek. Bilgilerin doğruluğundan emin olunduktan sonra İleri tuşuna basarak diğer başvuru aşamasına geçilecek.

OHAL Başvuru Detay : OHAL inceleme komisyonu başvurusunda dikkat edilecek en önemli kısım burası. Burada başvuru yapan kişi suçsuz olduğunu 6 bin karakter yer ayrılan bölüme yazarak ifade edecek. Bu ekranda Başvurunun Teslim Edileceği Kurum, Dilekçe (Beyan) kısımları yer almaktadır. OHAL komisyonuna internetten başvuru yaptıktan sonra başvuru formunu nereye teslim edecekseniz teslim edilecek kurum kısmında orası seçilecek. OHAL inceleme komisyonu başvurusu dilekçesi beyan kısmında da başvuru yapan kişi suçsuz olduğunu açıklayacak bir metin yazacak. Burada suçsuz olduğunu kanıtlayacak somut veri, bilgi, kişi ne varsa yazılabilir. Daha sonra burası doldurulduktan sonra İleri butonu ile son aşamaya geçilecek.

Başvuru Önizle ve Tamamla: OHAL inceleme komisyonu başvuru ekranı son aşama yapılan başvurunun önizlemesi ve başvurunun tamamlanması yani kaydetme kısmıdır.

Başvuru Onay Ekranı : OHAL inceleme komisyonu elektronik başvuru onay kısmında bir önceki aşamalarda doldurduğumuz Vatandaşlık Bilgileri, KHK Bilgileri, Başvuru Bilgileri kısımlarını görüyoruz. Yapılan işlemlerde hata yoksa, bilgiler doğruysa komisyon başvurusu onayını bitirebiliriz. Sağ alt köşede yer alan Başvuruyu Tamamla butonuna basabiliriz. Eğer başvuru aşamalarında hata yapılmışsa, bilgilerde yanlışlıklar varsa Geri tuşu aracılığı ile hatalı, eksik aşamaya gidilebilir.

Başvuru Çıktısı: OHAL inceleme komisyonuna başvuru yapıldıktan ve başvuru onaylandıktan sonra karşımıza son bir ekran gelecek. Bu ekran gelmeden başvuru sayfasını kapatmayınız. Gelen ekranda
Başvuru Çıktısını Al butonuna basınız. Elektronik başvurunuzun çıktısını alınız.

OHAL inceleme komisyonu elektronik başvuru formu teslim tarihi nedir?

Yapılan bu elektronik başvurunun formunun çıktısı başvuru sırasında beyan edilen kuruma en geç 14 Eylül 2017 tarihine kadar teslim edilmek zorundadır. OHAL inceleme komisyonu başvurusunda yanlışlık yapılmışsa ne olacak? Eğer evrakınızı teslim etmediyseniz başvurunuzda güncelleme yapabileceksiniz.

Başvuru Güncelleme : ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr adresi üzerinden yapılan başvuru güncellenebilir. Burada dikkat edilecek husus başvuru formunun kuruma teslim edilmemiş olması gerekmektedir. Ekranda görüldüğü gibi Başvuru Güncelle butonu aracılığı ile yapılan başvuruda güncelleme yapılabilir. OHAL inceleme komisyonunda hata yapıldıysa, eksik yanlışlık varsa bu sayede değiştirilebilir.

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar