• $32,394
  • 35,1108
  • 2326.82
  • 9096.1
27 Şubat 2013 Çarşamba 21:21 | Son Güncelleme:

Meclis ‘Benim Çocuğum’u izleyecek

Meclis  ‘Benim Çocuğum’u izleyecek

‘Benim Çocuğum’ belgesel filminin galası Ankara'da yapıldı. Milletvekillerinin de katıldığı geceye çocukları LGBT olan ailelerin hikayeleri damgasını vurdu.

Özlem AKARSU ÇELİK

Çocukları LGBT (lezbiyen, gay, biseksüel, trans) olan ailelerin hikâyelerini anlatan ‘Benim Çocuğum’ adlı belgesel filmin Ankara’daki galasına CHP milletvekilleri Binnaz Toprak ile Melda Onur ve Aykan Erdemir de katıldı.

Ailelerin, çocuklarının büyüme sürecinde yaşadıklarını, onların cinsel kimlikleri nedeniyle kendi çatışmalarını samimi bir dille anlattıkları filmin sonunda söz alan CHP milletvekili Toprak, “Sizler gördüğüm en cesur insanlarsınız. Bu filmin TBMM’de de gösterilmesi için elimizden geleni yapacağız. Meclis de bu toplumun aynası. İzlerlerse belki onlar da bizim burada gördüğümüz bu samimi anlatımdan etkilenirler. Türkiye’nin geleceği adına umut duydum, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

DÜNYAYA BENİM ÇOCUĞUMU SIĞDIRAMADILAR

Bursa’da, 2010 yılında vahşice öldürülen transeksüel İrem Okan’ın annesi Melek Okan’ın, “Şu koskoca dünyaya benim çocuğumu mu sığdıramadılar?” sözüyle son bulan ve İrem Okan’a ithaf edilen belgeselin yönetmeni Can Candan, filmin Ankara galasının ardından aileleri sahneye davet etti. Çoğunluğunu LİSTAG’ın (LGBTT Aileleri İstanbul Grubu) oluşturduğu aileler, inkâr, reddetme, çatışma ile başlayan kendi hikâyelerinin nasıl olup da LGBT hakları savunuculuğuyla son bulduğunun tüm LGBT ailelerine örnek olması gerektiğini söylediler.

CANDAN: DESTEK VERİN, TÜM TÜRKİYE GÖRSÜN

Filmin yönetmeni Candan, “Bu filmi gören LGBTT aileleri yalnız olmadıklarını anlayacaklar. Bir tek kişiye bile ulaşabilirsek ne mutlu bize! Bunun için ‘Benim Çocuğum’un tüm Türkiye’de gösterime girmesi gerekiyor. Bu da ancak seyircinin desteği ile olabilir. Bu desteği www.benimcocugumbelgeseli.com adresinden verebilirsiniz” dedi.

KAÇIRILDI… 6 GÜNDÜR KAYIP!

Ankara’lı LGBT hakları savunucusu Pembe Hayat, LGBTT Dayanışma Derneği ile KAOS GL’nin katkılarıyla gerçekleşen Başkent galasında, ailesi tarafından silah zoruyla kaçırıldığı öne sürülen ve kendisinden 6 gündür haber alınamayan Umut Göktüğ Söyler’in erkek arkadaşı Ramazan Kalkan ile avukatı Ahmet Toköz de vardı. 21 yaşındaki Söyler’in birlikte yaşadıkları evin önünden nasıl kaçırıldığını ve kaçıranların kendisini de ağır şekilde darp ettiğini milletvekillerine anlatan Kalkan, “Kaçırılan kişi eşcinsel. Babası albay, amcası ise polis. Kimi kime şikâyet ettiğimize bakın. Kimse bir şey yapmıyor. Umut Göktuğ’un hayatından endişe ediyorum” derken gözyaşlarını tutamadı. CHP milletvekili Binnaz Toprak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile İçişleri Bakanı Muammer Güler’e konuyu aktaracağını söyledi. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi