• $32,3743
  • 35,022
  • 2325.52
  • 9096.28
19 Aralık 2018 Çarşamba 10:01 | Son Güncelleme:

2018 hindi fiyatı hindi nasıl pişirilir? Yılbaşı hindisi fiyatları ne kadar

2018 hindi fiyatı hindi nasıl pişirilir" Yılbaşı hindisi fiyatları ne kadar

2018 hindi fiyatı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Hindi fiyatları ne kadar oldu? Yılbaşında hindi nasıl pişirilir? 2018 yılbaşı hindi fiyatları yılbaşı sofrası hazırlamak isteyen kişilerin merakla araştırdığı konulardan bir tanesi. Yılbaşında vatandaşların tercih ettiği hindiler, yetiştiricileri tarafından satışa çıkarıldı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, hindi satışlarının başladığını duyurdu. 15 kiloluk hindilerin geçen yılbaşı 200 liradan alıcı bulduğunu belirten Yardımcı, bu yıl fiyatların biraz daha arttığını belirtti. Hindinin sadece yılbaşında tüketilen bir gıda olmasını anlamsız bulduğunu belirten Yardımcı, hindi etinin de diğer etler gibi faydaları olduğunu ve her ay tüketilebilecek bir gıda olduğunu belirtti. Türk damak tadında son yıllarda kendine yer edinen tatlardan hindi, yılbaşı gecelerinin geleneği olduğu için sebebinin Hıristiyan kültürü ve Christmas olduğu düşünülse de aslında gerçekte böyle değil. Yapılan araştırmalarda yılbaşı sofralarında hindi yenmesi ile ilgili hiçbir dini inanç ve kültürde buna ait bir ifadeye yer verilmiyor. Günümüzde evcilleştirilen ve yemek olarak kullanılan hindiler, Amerika kıtası keşfedilneden önce yaban hayatının bir parçası olan hayvanlardı. Amerika’da yaşamakta olan yerliler ise ziyaretçiler ile zaman içerisinde gelişen ilişkileri doğrultusunda mısır ekimi ve hindi avcılığı gibi bazı bilgileri paylaşmışlardır. Bu nedenle her yıl kasım ayı içerisinde kızılderililere şükranlarını sunmak amacı ile İngilizler tarafından kutlanan şükran gününde, yemek sofralarında hindi yerini almaktadır.

Hindi fiyatları ne kadar oldu? 2018 hindi fiyatları yılbaşı sofrası hazırlayacak vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Hindi nasıl pişirilir? Yılbaşı sofralarının simgesi halini alan hindi pişirmek isteyen vatandaşlar hindi fiyatları hakkında araştırma yapıyor. Yılbaşında vatandaşların tercih ettiği hindiler, yetiştiricileri tarafından satışa çıkarıldı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, hindi satışlarının başladığını duyurdu. 15 kiloluk hindilerin geçen yılbaşı 200 liradan alıcı bulduğunu belirten Yardımcı, bu yıl fiyatların biraz daha arttığını belirtti. Yıllar içerisinde hindi, özel günlerde sofralarda yerini almaya başlamıştır. Şükran günü ve yılbaşı birer dini bayram olmamakla birlikte, Müslümanlar için herhangi bir anlamları da bulunmamaktadır. Ancak yılbaşı ve Noel arasındaki anlam karmaşası nedeni ile ülkemizde, Hristiyan ülkelerdeki coşkusu ile kutlanmakta olan bu özel günlerde, bir İngiliz şükran günü geleneği olan hindi yemekleri hazırlanmaktadır.

2018 HİNDİ FİYATLARI

Yılbaşında vatandaşların tercih ettiği hindiler, yetiştiricileri tarafından satışa çıkarıldı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, hindi satışlarının başladığını duyurdu. 15 kiloluk hindilerin geçen yılbaşı 200 liradan alıcı bulduğunu belirten Yardımcı, bu yıl fiyatların biraz daha arttığını belirtti.

'SON 1 HAFTA KALA HİNDİ FİYATLARI YÜZDE 20 ARTACAK'
Her yılbaşı döneminde hindi satışlarının arttığını belirten Osman Yardımcı, hindi fiyatlarının son 1 hafta kala yüzde 20 artacağını söyledi. Osman Yardımcı, "Yılbaşına birkaç hafta kala hindi satışımız başlıyor. Bu haftalar, hindi sektörü için özel haftalar. Hindi, vatandaşlar için bir yemekten ziyade geleneksel bir şey oldu artık. Bu dönem, hindi sektörü için bulunmaz bir fırsat. Şu an 15 kilosu 250 lira olan hindiler, son 1 hafta kala yüzde 20 daha artacaktır" açıklamasında bulundu.

Hindinin sadece yılbaşında tüketilen bir gıda olmasını anlamsız bulduğunu belirten Yardımcı, hindi etinin de diğer etler gibi faydaları olduğunu ve her ay tüketilebilecek bir gıda olduğunu belirtti.

'EN LEZZETLİ HİNDİ ETİ, DOĞAL ORTAMDA YETİŞEN HİNDİNİN ETİDİR'
En lezzetli hindi etinin, doğal ortamda yetişen hindiden alınabileceğini söyleyen Osman Yardımcı, "Hindi de artık tavuk gibi kümeslerde beslendiği için eski doğallığı yok. Eskiden meralarda, ovalarda, bahçelerde yetişirdi. Hayvanlar serbestti. Doğal ortamda yetişen tavukla, çiftlik tavuğunun tadı bir mi? Tabii ki değil. Çünkü hayvan gezmiyor, hareket yok. O kaslar gelişecek ki etin lezzeti artsın. Bu yüzden kümeste beslenen hindi ile doğal ortamda beslenen hindinin tadı bir olmaz. Serbest gezen hayvan, kendi yemini kendi bulur ve öyle yer. 100-200 hindi bir arada olduğu zaman, ortamın sıcaklığı ve hareketsizlikle birlikte etin kalitesi düşer" açıklamasında bulundu.

'ÇABUK PİŞEN HİNDİ ETİ, KALİTESİZDİR'
Dişi hindi etinin daha yumuşak olduğunu ve geç piştiğini belirten Osman Yardımcı, "Hindi eti yumuşak olur zaten ama dişi hindinin eti daha yumuşaktır, lezzetlidir ve biraz daha geç pişer. Bunu doğal ortamda yetişen hindiler için söylüyorum. Üretim ürünü olan hindilerin eti ise çok yumuşak olmadığından çabuk pişer" dedi.

Hindi pişirmenin püf noktaları nelerdir?

Büyük bir çoğunluğun tercih ettiği üzere bütün hindiyi, temizlenmiş ve dondurulmuş olarak satın aldınız. Oda sıcaklığında çözülmesi için beklettiniz. Boyun kısmı ve ciğer gibi iç organlarının hindinin iç kısmında ayrı ayrı poşetlerde olduğunu hatırlatalım. Tavuk ciğerine oranla oldukça büyük olan ve kızarttığınızda tadı kırmızı eti andıran hindi ciğeri oldukça lezzetli olur, daha önce denememiş olanlara önerimiz olsun.

Hindinin içinden çıkan ciğeri nasıl değerlendirebileceğimizi öğrendik, istersek iç pilav yapımında da kullanabiliriz. Peki ya boynu? Bol suda yıkadıktan sonra haşlayıp, yağlı suyundan pilav, çorba ya da hindi tarifinde detaylarını paylaştığımız gravy sos yapımında faydalanabilirsiniz.

Ortalama 4-5 kilogram büyüklüğünde satılan hindinin iç kısmını kanı çıkana kadar bol suda yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Her ihtimale karşı üzerinde kalan küçük tüyleri de almak için but kısımlarından tuttuğunuz hindiyi ocak üzerinde tütsüleyerek pişirmeye hazır hale getirin.

Buraya kadar bir ameliyat yaptığınızı düşünebilirsiniz, ön işlemler tamam sıra geldi hindiyi yakışıklı hale getirmeye.

Hindi nasıl kızartılır?

Hindiyi daha kısa sürede pişirmek ve yumuşak hale getirmek ve derisini nar gibi kızartmak için önceden marine etmek, ilgi ve şefkat göstermek şart.

Pişirme işlemi öncesinde CookZone’dan Fırında Salamura Tavuk için detaylarını öğrendiğimiz salamura işlemini yılbaşı hindimize de sakınmadan uygulayabiliriz.

Diğer bir yöntem: Tane karabiber, defne yaprağı, ada çayı gibi baharatların yanı sıra zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve sirke bulunan bol suda bütün hindiyi buzdolabında bir gün kadar bekletebilirsiniz. Kararında limon suyu ve sirke gibi asit içeren bileşiklerin bulunduğu bu karışım, baharat tadının hindi etine işlemesini ve etin dağılmadan muntazam bir şekilde dilimlenebilmesini sağlayacaktır.

Ek olarak pişerken daha aromatik ve lezzetli olmasını istiyorsanız derisinin altına otlarla ve baharatlarla tatlandırdığınız tereyağlarından koyabilirsiniz. Bu şekilde hem hindi etinin lezzeti daha çok ortaya çıkar hem de daha nefis bir şekilde kızarır. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı