• $32,3642
  • 34,9774
  • 2325.04
  • 9079.97
12 Ekim 2021 Salı 09:30 | Son Güncelleme:

Geleceğin mucitleri burada yetişecek

Geleceğin mucitleri burada yetişecek

Şanlıurfa gençliği ve geleceği için vizyoner projelerden biri olan ‘Şanlıurfa Bilim Merkezi' projesinde çalışmalar sürüyor. Çocuklar bu merkezde kendilerini ve yeteneklerini keşfedecekler.

Bilim güneşinin bu topraklarda doğduğu ve dünyaya ilham olduğu bilinen Şanlıurfa'da gençlerin bilime olan ilgisini artırmak, kentte bilim insanları ve mucitler yetişmesini sağlamak amacıyla Şanlıurfa Bilim Merkezi inşaat alanında kazı çalışmaları devam ediyor. Köklü tarihinde birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da, TÜBİTAK'ın destekleriyle bilim ve teknoloji alanında da önemli adımlar atılıyor. İhale işlemleri tamamlanan Şanlıurfa Bilim Merkezi'nin yapılacağı alanda iş makineleri hummalı bir şekilde çalışıyor.

YETENEKLERİNİ KEŞFEDECEKLER

Tarihin ilk bilim merkezlerinden olan Şanlıurfa, Bilim Merkezi'nin tamamlanmasıyla birlikte gelecekte de bu özelliğiyle anılacak ve bir bilim yuvası haline gelecek. Çocukların kendilerini, yeteneklerini keşfedebilecekleri, AR-GE çalışmalarını yürütebilecekleri, deney ve araştırma yapabilecekleri modern bir tesise kavuşmuş olacaklar.

ABİDE KAVŞAĞI'NDA TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROJE

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Abide Kavşağı'nda düzenlemeler yapılacağının müjdesini vererek şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun azaltılacağını söyledi.

Şanlıurfa'nın kalbi konumunda olan Abide Kavşağı'ndaki trafik yükünü hafifletmek için harekete geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, trafiği rahatlatacak projeyi sosyal medyadan kamuoyuyla paylaştı. Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün resmi sosyal medya hesabından Şanlıurfalılara verdiği müjde vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Başkan Beyazgül, mesajında; "Şehir merkezinde yer alan Abide Kavşağı'nda trafiği azaltacak bazı düzenlemeler üzerine çalışıyoruz. Şanlıurfa'nın tam kalbinde yer alan ve 5 farklı bulvarın bağlantısını sağlayan bu bölgeyi yeni bir projeyle rahatlatacağız" ifadelerine yer verdi.

ŞEHRE NEFES ALDIRACAK PROJE

Kente yeşil alan kazandırmak için çalışmalarını sürdüren belediye, eski hizmet binasının yerini yeşil alan olarak düzenliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin'in üzerinde önemle durduğu belediye meydanı projesinde yapılacak çalışmalar belirlendi. Başkan Beyazgül, projede yeşil alanların oranının yüksek olması talimatını vererek projenin bu yönde hazırlanmasını istedi. Toplam uygulama alanının 3 bin 930 metrekare olduğu meydan projesi, kent merkezinin nefes almasını sağlayacak standartlarda ve yüzde 70 oranında yeşil alan olarak tasarlandı.

269 YENİ AĞAÇ DİKİLECEK

Yeşile ve kent estetiğine önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, belediye meydanı çevresinde bulunan ağaç ve bitkileri koruyarak, alana ve tasarıma uygun 269 adet yeni ağaç dikimi yapacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa'nın kalbi konumunda olan ve şehre nefes aldıracak olan yeşil bir alan daha Şanlıurfa'ya kazandırılmış olacak.

DÜNYANIN EN ESKİ MUTFAĞI

Şanlıurfa'nın sahip olduğu tarımsal üretimdeki çeşitlik ve sahip olduğu kültürler bir araya gelince çok geniş bir yemek – içecek yelpazesi oluştu. Yerelde yetişen tahıllar, baklagiller, sebzeler, meyveler, onlarca farklı yöresel ot ve baharatlar Şanlıurfa mutfağının her biri özgün 500'den fazla yemeğin oluşmasına sebep oldu.

GASTRONOMİ MERKEZİ AÇILDI

Her milletten ve her kültürden izler barındıran Şanlıurfa mutfağında tirit, çiğköfte, keşkek, şıllıkî, lebeni ve boranı tatları öne çıkıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 'dünyanın en eski mutfağı' sloganıyla binlerce yıl öncesine dayanan mutfak kültürünü tanıtmak üzere çıktığı yolda 1845 yılında Urfalı Şair Sakıp Efendi tarafından yaptırılan tarihi konağı, aslına uygun bir şekilde restore ederek kente "Gastronomi Merkezi" kazandırdı.

TARİHİN SIFIR NOKTASINDA BALON UÇUŞU BAŞLADI

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve 'tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen Göbeklitepe'de sezonun ilk sıcak hava balonu uçuşu Türkiye'nin ilk şekilli balonuyla yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin koordinesinde valilik ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün de destekleriyle Şanlıurfa turizmine yatırım yapılıyor. Bu kapsamda kente gelecek yerli ve yabancı turistlerin farklı aktivitelere katılarak, konaklama gün sayısını artırmak amacıyla pandemide ara verilen uçuşlar tekrar başladı.

İKİNCİ UÇUŞ MERKEZİ OLACAK

Türkiye'nin ilk şekilli balonuyla Şanlıurfa'yı havadan seyretmenin heyecanlı olduğunu aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'nın Kapadokya'dan sonra ikinci balon uçuş merkezi olacağını söyledi. Başkan Beyazgül, "Türkiye'nin ve turizmin kalbi Şanlıurfa'da atıyor. Otellerimizde rezervasyonlarımız iyi durumda pandemiden sonra Şanlıurfa bütün turizm zenginlikleri ve çeşitliliğiyle cazibe merkezi olacaktır" dedi.

  • şanlıurfa
  • şanlıurfa bilim merkezi
  • şanlıurfa büyükşehir belediyesi
  • zeynel abidin beyazgül
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür