• $32,3871
  • 35,11
  • 2326.51
  • 9121.71
14 Temmuz 2020 Salı 08:06 | Son Güncelleme:

Erivan'a sert uyarı: 'Aklınızı başınıza toplayın'

Erivan'a sert uyarı: 'Aklınızı başınıza toplayın'

Ankara, sınır hattında 4 Azerbaycan askerini şehit eden Ermenistan'ı uyardı: “Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız.”

Ermenistan ordusu, Azerbaycan’a yönelik provokatif saldırılarını sürdürüyor. Ermenistan ordusu önceki gün sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine saldırdı. Çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaşanan çatışmalar nedeniyle Güvenlik Konseyini topladı. Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, çatışmalar konusunda bilgi vererek Ermenistan’ın bu yeni provokasyonunu bir saldırı eylemi olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

EN AZ 20 KAYIP VERDİLER

Güvenlik Konseyi toplantısının ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan’a ait askeri hedeflerin vurulduğu bildirildi. Bakanlık, açılan ateş sonucunda Ermenistan’a ait istihbarat birimine ait radar istasyonu, askeri araçların, tankların, zırhlı personel taşıyıcıların ve tabur karargahının vurularak yok edildiğini açıkladı. Savunma Bakanlığı, ayrıca 20’den fazla askeri personelin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Saldırıya ilişkin görüntüleri servis eden bakanlık yetkilileri, Ermenistan’ın kayıplarını gizleyerek, halkı aldatmaya devam ettiğini vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun Ermenistan’ın provokasyonunu engellediğini ve gereken yanıtı verdiğini bildiren Aliyev, “Ermenistan’ın tüm çabaları iflas etti, Azerbaycan kendi sınırını korudu ve Ermeni askerleri Azerbaycan topraklarına bir santimetre bile geçemedi” dedi. Aliyev, sınırdaki durumun halen gergin olduğuna dikkati çekerek, tüm sorumluluğun Ermenistan yönetiminde olduğunu vurguladı.

‘SİNSİ VE ÇİRKİN POLİTİKA’

Ermenistan’ın bir taraftan temas hattında ateşkesin güçlendirilmesi için uluslararası toplumdan yardım istediğini, diğer taraftan da Azerbaycan topraklarına saldığını belirten Aliyev, “Bu çirkin ve sinsi politika Ermenistan’ı uçuruma götürecektir. Azerbaycan toprak bütünlüğünü ve sınırlarını korumaya devam edecektir. Dün öğleden sonra düşmana vurulan ezici darbeler bunu bir kez daha gösterdi. Şehit olan askerlerimizin intikamı alındı, kanları yerde kalmadı ve kalmayacak” ifadelerini kullandı.

GEREKEN YANITI VERDİK, 4 ŞEHİDİN İNTİKAMINI ALDIK

Ermenistan’daki iç durumun bir kriz noktasına ulaştığını, aynı zamanda Azerbaycan’ın uluslararası arenada kazandığı son başarıların Erivan yönetimini endişelendirdiğini ifade eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan’a saldırıların bu nedenle yapıldığı kaydetti. Aliyev, “Düşmana dün ve bu gece gereken yanıtı verdik. Askerlerimizin intikamı alındı ve bundan sonra da alınacak. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı ve kalmayacak. Tüm olanaklarımızı kullanarak kendimizi savunacağız” dedi.

ANKARA'DAN SERT TEPKİ: ERİVAN AKLINI BAŞINA AL AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ

Ermenistan’ın, Tovuz’daki Azerbaycan mevzilerine yönelik saldırısına sert tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, “Azerbaycan ordusu gereğini yaptı ve saldırıları püskürttü. Ermenistan’ın yaptığı kabul edilemez. Türkiye, tüm imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında” dedi. 

Libya, Suriye, Ermenistan, Ayasofya... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündemi TRT Haber’e değerlendirdi. Ermenistan’ın, Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine yönelik saldırısına ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

“Ermenistan haince bir saldırıda bulundu ve 4 tane kardeşimiz şehit oldu. Ermenistan, yeni çatışma alanları oluşturarak, özellikle işgal ettiği topraklardan dikkati başka yerlere çekmek istiyor. Bugüne kadar Ermenistan hiçbir siyasi çözüme yanaşmadı. Ermenistan’ın yaptığı kabul edilemez, aklını başına toplasın. Azerbaycan yalnız değildir. Biz tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanındayız.”

UNESCO HAYRET VERİCİ

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasıyla ilgili UNESCO’nun açıklamalarını değerlendiren Bakan Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Türkiye’nin egemenlik hakkına müdahale edici yorumları şiddetle reddediyoruz. Buradaki tartışmalar yersiz. Burasının dokusunun bozulmamasını isteyenlerin tercihlerine saygı duyuyoruz. Burası yıllar önce cami olarak hizmete açıldığında hiç bozuldu mu, bozulmadı. Ecdadımızın bize bıraktığı mirası korumak zorundayız. UNESCO’nun bazı açıklamalarını gördük, hayretle karşıladık. Atacağımız adımlar konusunda UNESCO’yu bilgilendireceğiz.”

YUNANİSTAN’IN HAKKI YOK

“Başkentinde cami olmayan tek ülke Yunanistan. Batı Trakya Türklerinin yaşadığı zulmü görüyoruz. Yunanistan koronayı bahane ederek ezanları susturdu. Yunanistan’ın bu konuda söz söylemeye hakkı yok.” 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi