• $32,3695
  • 35,038
  • 2325.22
  • 9114.42
15 Eylül 2020 Salı 10:40 | Son Güncelleme:

Dolandırıcılardan gelen mesajı tuşladı, 20 dakikada 60 bin TL kaptırdı

Dolandırıcılardan gelen mesajı tuşladı, 20 dakikada 60 bin TL kaptırdı
DHA

Mersin'de bir fabrika işçisi olarak çalışan Suat Erol, dolandırcıların kurbanı oldu. Kişisel verileri güncelleme bahanesiyle arayan dolandırıcılar, Erol'a 60 bin TL kredi çektirip kendi hesaplarına EFT yaptırarak ortadan kayboldu.

Mersin'de özel bir numaradan aranan, kişisel verilerinin güncelleneceği yalanı ile telefonuna gelen mesajı tuşlayan fabrika işçisi Suat Erol, dolandırıcılara 20 dakika içerisinde 60 bin TL kaptırdı.

DHA'da yer alan habere göre, cep telefonu numarası dolandırıcılar tarafından başka bir numara ile değiştirilen Erol adına 60 bin TL kredi çekildi. Çekilen kredinin 57 bin 500 TL'si 20 dakika içerisinde başka bir hesaba aktarıldı. Dolandırıldığını fark eden Erol, savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

"TELEFONDAKİ KİŞİ BANA ADIMLA HİTAP ETTİ"

20 dakikada meydana gelen dolandırıcılık karşısında şaşkına dönen Erol, yaşadıklarını anlattı. Tüm kişisel bilgilerinin dolandırıcıların eline geçtiğini dile getiren Erol,sözlerine şöyle sürdürdü:

"İş yerindeyken özel bir numara tarafından arandım. Kişisel verileri güncelleme adına özel bir bankanın genel müdürlüğü tarafından arandığım söylendi. Zamanımın olmadığını söyledim. Onlar da kısa bir zaman süreceğini söyleyince kabul ettim. Telefondaki kişi bana adımla hitap etti. Adımı, soyadımı, baba adımı, annemin kızlık soyadını, ikamet adresimi, telefonumun marka ve modeline kadar söyledi. 'Doğru mu?' diye sordu. 'Evet doğru' dedim ben de. İşlemin tamamlanması için telefonuma gelen kısa mesajdaki kodu tuşlamamı istedi. Gelen kodu tuşladım. Sonrasında bir kod daha geldi onu da tuşladım. Konuşmayı uzatınca o sırada çalıştığım için telefonu kapattım"

"CEP TELEFONU NUMARAM DEĞİŞTİRİLİP İŞLEM YAPILMIŞ"

Cep telefonu numarası başka bir numara ile değiştirilince ikinci bir şok yaşayan Erol,"Telefon servis sağlayıcım, numaramın başka bir numaraya taşındığına dair mesaj gönderdi. Mesajı görünce kuşkulandım. Telefondan internete girmeye çalıştım, girmedi. Telefonum arama yapmadı. Arkadaşımdan kendimi aradım, hattımın kapandığını fark etim." dedi.

Olay üzerine hemen bankayı arayan ama numarası bloke olduğu için müşteri hizmetleriyle görüşemeyen Erol, "Hesabıma bloke koyamadılar. Müşteri hizmetlerine ulaştığımda hesabımdan Rabia Celeb adına bir havale yapıldığı söylendi. O sırada kablosuz ağ üzerinden telefonumu internete bağladım. Özel bankadan mail geldi. 60 bin TL hesabımdan kredi çekilmiş, 50 bin 500 TL ve 7 bin TL tutarında iki havale gerçekleştirilmiş. Olayın şoku ile ne olduğunu anlamamıştım ama sonrasında dolandırıldığımı fark ettim. Olaydan sonra hemen adliyeye gittik. Havale yapılan hesabın başka bir özel bankaya ait olduğunu öğrendim. Aradım, dolandırıldığımı söyledim. Hesaba bloke konulmasını istedim ama iş işten geçmişti" diye konuştu.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi