• $32,3539
  • 34,9795
  • 2324.3
  • 9079.97
9 Temmuz 2021 Cuma 23:45 | Son Güncelleme:

Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayız

Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmayız

Erdoğan, Diyarbakır'dan birlik beraberlik mesajı verdi, "PKK, PYD ve HDP bu milletin başına gelmiş en büyük musibettir" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etti. Hendek terörü döneminde PKK tarafından yakılan ve restora edilerek ibadete açılan Kurşunlu Camii'nde cuma namazı kılan Erdoğan, AK Parti Diyarbakır İl Danışma Toplantısı'nda da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Zalimler karşısında hiçbir zaman başımızı eğmedik. Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz demeden çalışıyor, mücadele ediyor, gayret gösteriyoruz" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

KALLEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

"Cuma namazını Kurşunlu Camii'nde eda ettik. Bölücü örgütün çukur olayları sırasında yaktığı 5 asırlık tarihi caminin 3 yıllık titiz çalışmayla eski görkemine kavuştuğunu bu vesileyle yerinde görmüş olduk. Diyarbakır annelerimizin misafiri olacağız. Diyarbakır anneleri evlatlarına kavuşmak için açtıkları bayrakla hem korku duvarını yıktılar hem de bölücü örgütün siyasi kollarını kalleş yüzünü deşifre ettiler."

ÇAKALLARA KAPTIRMAYIZ

"Diyarbakır eski gençlik kolları başkanımız işyerinde, Dicle ilçe başkanımız işyerinde, Lice başkan yardımcımız evinin önünde hainler tarafından şehit edildi. Milli iradeyi savunmak için gerektiğinde bedel ödedik, sıkıntı çektik. Ama zalimler karşısında hiçbir zaman başımızı eğmedik. Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz demeden çalışıyor, mücadele ediyor, gayret gösteriyoruz."

PSİKOLOJİK HAREKAT

"Yalan ve çarpıtma üzerine psikolojik harekat yürütüyorlar. Son günlerde CHP'li siyasetçilerin hezeyana varan beyanlarında artış görünüyor. Şimdi yeni bir adım atıyorlar. Neymiş doğu masası, doğu projesi. Neredeydiniz bu zamana kadar? Biz ne doğudan ne güneyden koptuk. Devamlı buralarda olduk. Onlar, evladını Kandil baronlarına kaptıran anaların dinmeyen yürek sızısından habersizler. Kafalarına geçirdikleri at gözlüklerinden sadece kendi sığ dünyalarını görüyorlar, çıkarlarından başka hiçbir şeyi umursamıyorlar."

DAVAMIZA KAZANDIRALIM

"Teşkilattan uzaklaşanlar olabilir. Bize düşen onları, gerekirse ayaklarına gidip yeniden davamıza kazandırmaktır. Sadece bölge insanının hayatına dokuna hak, özgürlük, yatırım hizmetlerimizi tek tek sıralamaya kalksak günler yetmez."

BUNLARIN EVLAT DİYE BİR DERTLERİ YOK

ERDOĞAN, çadırda nöbete devam eden ailelere hitabında şu ifadeleri kullandı:

"25 kadar evladımız anne babaları ile buluştu. İstiyoruz ki diğerleri de anneleri ile babaları ile buluşsun. Daha da bunun artacağına inanıyorum. Şu ana kadar Diyarbakır anneleri ile Şırnak anneleri bütünleşti mi? Bütünleşti. Van anneleri bütünleşti mi? Bütünleşti. Ve bütün bunlar sürekli artarak devam ediyor. Acımız büyük. Fakat şunu açık söyleyeyim, bu PKK'nın bu HDP'nin bütün bunların evlat diye derdi yok. Kandil'de taciz bunlar için sorun değil. Daha ileri gidiyorum, oranın yönetici konumunda olanların evlat diye bir sorunu yok. Diyarbakır annelerini bedduası bunları vuracaktır. Hiç endişeniz olmasın."

GAZİ CAMİDE CUMA NAMAZI

Başkan Erdoğan, terör örgütü tarafından yakıldıktan sonra restore edilerek ibadete açılan tarihi Kurşunlu Camii'nde cuma namazı kıldı.

ÇÖZÜMÜ BOZANLAR CHP'YLE İŞBİRLİĞİNDE

Başkan Erdoğan Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan mitinge katılanları Kürtçe selamladı.

HİÇ UTANMIYORLAR

Başkan Erdoğan "Çözüm sürecini biz başlattık. Çözüm sürecini sonlandıran biz olmadık. Bunların art niyetleri, gizli gündemleri sonlandırdı Dün akan kanı sürdürmek için çözüm sürecini baltalayanlar şimdi CHP ile işbirliği yapıyor. Tek dertleri var, o da Erdoğansız, AK Partisiz bir Türkiye" dedi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Utanmadan, sıkılmadan, yüzleri kızarmadan hâlâ 'barış, kardeşlik, hukuk, demokrasi' diyorlar. Siz bu kavramları en son ağzına alacak kişilersiniz ey HDP. Artık ülkemizde işleyemedikleri cinayetlerine orada (Irak'ın kuzeyinde) başladılar. Çünkü bunlar Kürt düşmanı, insanlık düşmanı, coğrafyamızın ve medeniyetimizin düşmanı. HDP'nin İstanbul ve diğer şehirlerde CHP'ye verdiği desteğin nedeni ideolojik akrabalıktır. Hukuk ve ekonomi reformlarımızla, hak ve özgürlük açılımlarımızla, aynı çizgide yolumuza devam ediyoruz."

CEZAEVİ, KÜLTÜR MERKEZİ OLUYOR

Başkan Erdoğan "Sizlere müjde vermek istiyorum. Diyarbakır Cezaevi'ni boşaltıyor ve Kültür Merkezi olarak hizmete sunuyoruz. Adalet Bakanlığı gerekli hazırlığı yapıyor. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

YEREL DOKUYLA ÖRNEK MİMARİ

Erdoğan, "Bir taraftan surlar yeniden inşa ediliyor, öbür taraftan Suriçi'nde konutlarımız yerel mimari ile inşa ediliyor ve bir an önce bunlar bitirilip inşallah sahiplerine teslim edilecek. Bir başka Diyarbakır inşa ediyoruz, çok çok güzelleştirilmiş bir Diyarbakır'ı inşa ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın burada önemli bir gayreti var ve kısa zamanda da bunları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

BAYRAM TATİLİNİ AÇIKLAYACAĞIM

Kurban Bayramı tatilinin süresine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "Şu anda onunla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. En uygun şekilde... Tatil süreci sanki böyle 10 gün, 9 gün gibi bu arada dolaşıyor, bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım" ifadelerini kullandı.

UMUDUMUZ ARTTI

Başkan Erdoğan'la görüşen aileler ziyaretten memnun olduklarını söyledi. Anne Ayşegül Biçer, "Cumhurbaşkanımızın ziyaretine çok sevindik. Biz güçlüydük, onlarla beraber daha da güçlendik" dedi. Baba Süleyman Aydın da "Cumhurbaşkanımızın ziyareti anne ve babalar olarak hepimize büyük moral oldu" diye konuştu.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür