• $32,3803
  • 35,0395
  • 2323.37
  • 9089.58
11 Ağustos 2018 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

Devlet şefkatli kollarıyla saracak

Devlet şefkatli kollarıyla saracak

Ordu ve Giresun’un ardından Rize’de de sel ve heyelan alarmı devam ediyor. Pazar İlçesi'nde 1 ev kısmen çöktü, 22 ev boşaltıldı. Bakan Pakdemirli, "Devlet şefkatli kollarını uzatacak" dedi.

Geçen hafta şiddetli yağış nedeniyle sel ve heyelan olaylarının yaşandığı Rize’de, önceki gece yine yağış etkili oldu. Şiddetli yağışla birlikte Ardeşen-Çamlıhemşin karayolu, Akkaya Köyü mevkiinde meydana gelen heyelan sonucu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, kapalı karayolunu tek şeritten kontrollü ulaşıma açtı, bölgede temizleme çalışması başlattı. Ardeşen İlçesi Serindere Köyü’nde heyelan sonucu bazı evlerin zemin ve bodrum katları su altında kaldı, köyde 2 ev, heyelan riskine karşı tedbir amacıyla boşaltıldı. 

Eşyalar dereye sürüklendi 

Sel ve heyelan sonucu riskli bölgelerde mahsur kalanlar gece boyunca jandarma, AFAD ve AKUT ekiplerinden yardım istedi. Pazar İlçesi Irmak Köyü’nde heyelanda mahsur kalan 2 kişi, 2 saat sonra kendi imkânlarıyla kurtuldu. Ardeşen’de mahsur kalanlar da AKUT ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak güvenli bölgeye tahliye edildi. Evinde rahatsızlanan ve mahsur kalan bir kadın da AKUT ekipleri tarafından sedyeyle alınarak ambulansa taşındı. Pazar’da Irmak Köyü’nde şiddetli yağışlar, heyelana neden oldu. Köy camisinde görev yapan imamın kaldığı lojman çevresinde heyelan meydana geldi. Cami imamı Tayyip Sırtlı eşi ve 2 çocuğuyla birlikte evi son anda terk etti. Bu sırada evin oturma salonu ve mutfak kısmı heyelanla çöktü. Koltuk takımları, buzdolabı ve mutfak eşyaları dereye sürüklendi. Irmak Köyü’nde heyelan riski taşıyan ve zemin ve bodrum katları balçıkla kaplanan 20 ev, tedbir amacıyla boşaltıldı. Köyde kısmen toprak altında kalan 6 evde hasar oluştu.

VALİ: HASARLAR VAR

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, gece boyu etkili olan şiddetli yağışların 4 ilçede sel ve heyelanlara neden olduğunu belirterek bazı köy ve mahalle yollarının hasar gördüğünü, kapalı karayolunun da ulaşıma açıldığını söyledi. Mahsur kalanların gece ekipler tarafından kurtarıldığını ifade eden Vali Bektaş, bölgede hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.

Fındıkta zarar 700 ton civarında! 

Bakan Pakdemirli: 950 çiftçiyle görüştük. Zararın 600-700 ton civarında olabileceği tespit edildi.

Ordu’ya giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Pakdemirli, "Fındık rekoltesi 200 bin ton civarında, yağış alan, özellikle felaketin yaşandığı Perşembe, İkizce, Çaybaşı, Ünye ve Fatsa ilçelerinde normal şartlarda 72 bin ton rekolte bekleniyordu. Yetkililerimiz 950 çiftçiyle görüştü. Görüşmelerimizin sonunda muhtemel zararın 600-700 ton civarında olabileceği tespit edildi. Devlet şefkatli kollarını uzatacak ve ne gerekiyorsa yapacaktır" dedi.

Hayalini kurduğu köy evinde hayatını kaybetti

Ordu İkizce'deki selde hayatını kaybeden Bayram Sekmen’in Mehmet Sekmen, “Babam hayalindeki gibi emekli olduktan sonra köyde yaşamaya başladı. Sonra da ev hayalimizi gerçekleştirdik. Yaptığımız evde yeni oturmaya başlamıştık” dedi.

Ordu’daki yollar 2 ay içerisinde yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hasar gören tüm inşaatların tespitlerini bir hafta içerisinde tamamladıktan sonra 2 ay içerisinde yolların açılacağını belirtti. Karadeniz Bölgesi için tedbirlerin daha da artacağını ifade eden Kurum, Sekmen’in cenazesine katıldı.

Selzedelere Kızılay yardımı

Kızılay, fındık toplamak üzere Ordu'ya gelen mevsimlik işçilerle diğer selzedelere sıcak yemek başta olmak üzere çadır, yatak, battaniye ve hijyen seti dağıttı. Ordu’nun Ünye İlçesi’nde yaşanan sel sonrası vatandaşlar evlerinde temizlik çalışmalarına başladı. Remziye Ateş, “Her yağmurda tedirgin oluyoruz” dedi. Ünye Belediyesi cadde ve sokaklarda çalışma yapıyor.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı