• $32,3958
  • 35,1019
  • 2326.94
  • 9089.3
7 Mayıs 2021 Cuma 08:49 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan'dan Rumlara çağrı: Yunanistan'a giden Rumlar ülkelerine dönsün

Başkan Erdoğan'dan Rumlara çağrı: Yunanistan'a giden Rumlar ülkelerine dönsün

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Çankaya Köşkü'nde azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle bir araya geldiği yemekte Rumlara bir çağrı yaparak, "Yunanistan'a giden Rumlar ülkelerine dönsün. Gelsinler, ülkelerine sahip çıksınlar" ifade edildi.

Çankaya Köşkü'nde azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rumlara, "Gelsinler, ülkelerine sahip çıksınlar" çağrısında bulundu.

Sabah'ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da hazır bulunduğu yemeğe katılan cemaat temsilcileri, yemek masasındaki konuşulanları anlattı

Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin, çok sıcak ve samimi bir ortamda iftar programında buluştuklarını belirterek şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı'mız, her zaman olduğu gibi son derece içten, sıcak duygularla bizi ağırladı. 22 kişi olarak katıldığımız iftarda 'hoş geldiniz' konuşmasını yaptıktan sonra bizler de birer konuşma yaptık.

Sayın Cumhurbaşkanı büyük bir dikkatle dinledi bizi. Azınlık temsilcileri olarak son 20 yıl içinde bizlere tanınan hak ve özgürlükler nedeniyle kendilerine teşekkür ettik. Sayın Cumhurbaşkanı ile program sonunda birlikte fotoğraf çektirdik, bize hediyeler sundu. Biz de paskalyadan yeni çıktığımız için kendilerine paskalya sepeti arz ettik.

Sayın Cumhurbaşkanı'nı beklerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile taleplerimiz, önerilerimiz hakkında sohbet ettik. Kilisemize bir polis noktası konulmasının gerekliliğini dile getirdim.

Sayın İçişleri Bakanı o anda harekete geçti. Bu sabah da (dün) beni erken saatte aradılar, kilisemizin önüne polis noktası kurulacağı müjdesini aldık. Duygularımı anlatamam, gözlerim yaşardı. Çorlu'daydım, heyecanla İstanbul'a hareket ettim.

Sayın Cumhurbaşkanı, konuşmasında dinlerarası hiçbir ayrımın olmadığını, tek bayrak altında barış ve kardeşlik içinde yaşadığımızı, azınlıkların eşit haklara sahip olduğunu özellikle vurguladı. Bir çağrıda da bulunarak şunu belirtti:

"Yunanistan'a giden Rumlar ülkelerine dönsün, burası onların da ülkesi, gelsinler sahip çıksınlar ülkelerine"

Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarını talihsiz olarak niteledi. "Sözde soykırım iddiasının hiçbir kıymeti yok. Kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor" dedi.

BUGÜNE KADARKI EN GÜZEL ORTAMDI

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Başkanı Konstantin Yuvanidis, Başkan Erdoğan'ın Türkiye'de gelmiş geçmiş en başarılı başbakan ve cumhurbaşkanı olduğunu vurguladı. Yuvanidis, şunları kaydetti:

"Bugüne kadarki en güzel ortam oldu. Çok ama çok güzel geçti. Sayın Başkan Erdoğan hepimizle tek tek konuştu. Azınlıkların bu ülkenin değerleri olduğunu ve hiçbir ayrım gözetilmeden birlik, eşitlik, barış içinde yaşadığımızı vurguladı. Bu ülkede bugüne kadar görev yapmış en mükemmel başbakan ve cumhurbaşkanı kendileridir.

Saygısını, sevgisini, samimiyetini anlamak için yüzüne bakmanız yetiyor. Sözde soykırım konusu kendilerini rahatsız etmiş epey. ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarına ilişkin şunu ifade etti:

'Böyle konuşmaması lazımdı, arşivleri açtık, hukuken ve tarihi anlamda açık olduk' dedi."
  • Süryani Kadim Vakfı Başkanı Sait Susin
  • başkan erdoğan
  • rumlara çağrı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi