• $32,3198
  • 35,1146
  • 2300.38
  • 9068.88
14 Eylül 2021 Salı 07:17 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: Kendimize artık daha çok güveniyoruz

Başkan Erdoğan: Kendimize artık daha çok güveniyoruz

Başkan Erdoğan küresel senaryolara meydan okudu: 2023 hedeflerimiz bir başkaldırı. Başkan Erdoğan, Polatlı'da Sakarya Zaferi'nin 100. yıldönümü kutlama programında “2023'e endekslediğimiz hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Polatlı İlçesi'ndeki Duatepe Anıtı'nda düzenlenen Sakarya Zaferi'nin 100. Yılı Kutlama Programı'nda yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e endekslediğimiz hedeflerimiz, küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır" dedi. Başkan Erdoğan düzenlenen törende şunları söyledi:

MAKAS DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIK

"Alın terimizle ve yeri geldiğinde kanımızla, istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik. Biz bu iradeyi ortaya koyarak Cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik. Asırlardır kuşatma altında tutan medeniyet ufkumuzu tekrar açmayı başardık. Her alanda asırlık ihmallerin telafisini gerçekleştirdik. Böylece ülkemizi dünyanın yaşadığı büyük dönüşümleri, vaktini ve enerjisini kendi iç mücadelesiyle heba eden bir konumdan enerjisini en üst seviyede kullanabilen bir konuma geldik."

100. YILIN EŞİĞİNDEYİZ

"Türk milleti dişiyle tırnağıyla verdiği mücadelesini kurduğu cumhuriyet ile yeni bir başlangıç haline getirdi. Türkiye Cumhuriyeti uğradığımız onca saldırılara rağmen 100'üncü yılının eşiğine gelmiştir. Çok partili siyasi hayata geçişle birlikte darbelerin yol açtığı hasarlara rağmen milletimizin demokrasi için ısrarcı bir tutum ortaya koymuştur. Bu noktaya öyle kolay gelmedik. Dikkatimizi hedeflerimizden uzaklaştırmak için dört bir tarafımızdan çekiştirildik, taciz edildik. Milletimizin desteğiyle aşarak bulunduğumuz yere ulaştık."

KENDİMİZE DAHA ÇOK GÜVENİYORUZ

Bugüne kadar atılan adımlarının zirvesinin 29 Ekim 1923 olacağını belirten Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Türkiye'nin yaşadığı saldırıların sadece birini bile kaldıramayacak ülkeler var. Salgından tabii afetlere kadar son dönemde yaşanan her olağanüstü durum bu tabloyu daha da belirgin hale getiriyor. Arkamızdaki binlerce yıllık devlet geleneğinin gücü sayesinde dimdik ayaktayız. Artık kendimize daha çok güveniyor, geleceğimize daha umutla bakıyoruz. Cumhur İttifakı olarak geleceğimize daha özgüvenli yürüyoruz, daha özgüvenle de inşallah başaracağımızı düşünüyoruz. Bizim için esas olan milletimizin iradesidir. Tek millet, tek vatan, tek devlet, ve tek bayrak. Malazgirt'ten bu yana kazandığımız hiçbir zafer gibi bunun da kolay olmayacağını biliyoruz."

KAHRAMANLIK MÜZESİ

Kartaltepe'deki "Sakarya Meydan Muharebesi ve Türk Tarihi Tanıtım Merkezi" ziyaretçileriyle buluşmayı bekliyor. Başkan Erdoğan, Polatlı'daki merkezi ziyaret etti. Sakarya Zaferi'ni yerinde öğrenecek olan ziyaretçiler, Türk topluluklarının tarih boyunca kullandığı kıyafetleri ve bazı orijinal replikaları da yakından görme fırsatı bulacak.

Başkan Erdoğan Duatepe Anıtı'na gelişinde elinde Türk bayrağı olan gençler tarafından karşılandı.

DİYANET BİRLİK OLACAK

Başkan Erdoğan, Diyarbakır'da STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile telefonda görüşerek, katılımcılara hitap etti. Erdoğan, icazetlerini alan hafızları gözlerinden öptüğünü ifade etti.

Allah'tan "sırat-ı müstakim" üzere yaşamayı nasip etmesi temennisinde bulunan Erdoğan, "Çünkü ne varsa inanıyorum ki birlik, beraberlik içerisinde, bu yolda devam etmekte var. Bunun için de yaptığınız çalışmalar çok büyük önem arz ediyor. Özellikle bölgede sizlerden çok büyük hizmetler bekliyoruz" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Erdoğan'a katılımcıların selamını ileterek teşekkür etti. Erdoğan, şunları kaydetti: "Özellikle son dönemlerde, Diyanet camiamız üzerinde bazı spekülatif olaylar cereyan ediyor. Tabii ki bu olaylar beni de ciddi manada üzüyor."

FIRSAT VERMEYECEĞİZ

"Sizlerin birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik içerisinde duruşunuz inanıyorum ki o grupların, arzuları istikametinde devamına inşallah fırsat vermeyecektir. Burada hep beraber sizin sergileyeceğiniz duruş birliktir, beraberliktir, kardeşliktir. Ve bir de tabii Allah'ın ipine toptan sımsıkı sarılışımızın bir ifadesidir."

ÇELİK: LAİKLİK İLKESİ ANAYASA'DA KALMALI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Erdoğan başkanlığındaki MYK toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu:

LAİKLİK TARTIŞMASI: "Laiklik prensibinin Anayasa'da korunması gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir şekilde laikliğin anayasadan çıkmasını AK Parti olarak istemiyoruz. Laikliğe karşı odak olmak üzerine açılan davaların çoğu laikçilikle ilgiliydi."

EDREMİT'TEKİ SKANDAL: "Kadınları kıyafet olarak aşağılamayı hedef alan Cumhuriyet'i de anlamamış demektir. Bu kadar vahşi, utanç verici bir şey olabilir mi?"

GELİRİ AFAD'A: "Sayın Cumhurbaşkanımızın kitabıyla Türkiye'nin hangi reform önerilerinde bulunduğu görülecektir. Bu kitabın geliri AFAD'a bağışlanacak."

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'