• $32,3486
  • 35,0292
  • 2323.77
  • 9079.97
8 Mart 2021 Pazartesi 14:52 | Son Güncelleme:

Samsun'daki vahşete tepki gösterdi! "Yeni bir komisyon kuracağız"

Samsun'daki vahşete tepki gösterdi! "Yeni bir komisyon kuracağız"

Başkan Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün Samsun'da çekilen kadına şiddet görüntülerinin ardından tepkisini dile getiren Erdoğan, mecliste yeni komisyon kurulacağını ifade etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, salondakilerin mübarek üç aylarını ve çarşamba günü idrak edilecek Miraç Kandili'ni tebrik etti.

AA'da yer alan habere göre; kongrenin ülkeye, millete, partiye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, iki dönemdir Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Lütfiye Selva Çam'a şahsı, eşi ve millet adına teşekkür etti.

Çam ile bundan sonra milletvekili olarak ve üstleneceği yeni sorumluluklarla yakından çalışmayı sürdüreceklerini söyleyen Erdoğan, Kadın Kolları Başkanlığına aday gösterdikleri AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e de başarılar diledi.

"Şu an yanımızda, yandaşımız olmayanları söylemiyorum ama bu görevleri yürüten Fatma Şahin, Güldal Akşit ve Azize Sibel Gönül kardeşime ve bugün halef-selef olan Lütfiye Selva Çam kardeşime ayrıca teşekkür ediyorum." diyen Erdoğan, Keşmir'in İstanbul İl Kadın Kolları Kurucusu olarak başladığı hizmetlerini 2001 yılından bu yana AK Parti'nin her kademesinde, faaliyetinde yer alarak sürdürdüğünü, bilgili, tecrübeli, liyakatli, gayretli olduğunu söyledi.

Erdoğan, yeni dönemde Keşir ile kadın kollarının faaliyetlerini daha ileri noktalara taşıyacaklarını ifade etti.

Ülkenin 81 vilayetinde ve 973 ilçesinde yapılan kongrelerde kadın kolları teşkilatlarında görev alanları tebrik eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurulduğu günden beri, partimizin çatısı altında ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gayretle, samimiyetle coşkuyla çalışan tüm kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kadın kollarımızda, partimize emek vermiş olup da bugün artık aramızda olmayan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Siyasete kadın nezaketini, inceliğini, üretkenliğini katan, Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi yolunda verdiğimiz mücadeleyi omuzlayan tüm kadınlarımıza aynı şekilde teşekkür ediyorum. Coşkunuza teşekkür ediyorum. İnşallah bu coşku 2023'ün müjdesidir. Her zaman söylüyorum. Kale içeriden fethedilir. Bu kaleyi içeriden fethedecek olanları şu anda karşımda görüyorum. AK Parti'nin başarısı için fedakarca çalışan hanım kardeşlerimize şükran duygularımızı anlatabilecek kelime bulamıyorum."

Erdoğan, konuşmasına ara vererek kadınlar tarafından açılan, üzerinde "Kıyam vaktidir duamız, Hakk'tan yanadır davamız, asırlarca sürecek Türkiye sevdamız" yazılı pankartı okudu.

Genç kızlarla, tecrübeli hanımların bir arada aynı heyecan ve coşkuya ortak oldu kongrelerdeki güzel görüntülerin umutlarını ve azimlerini güçlendirdiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"Kadın kollarımız geçtiğimiz 19 yıldaki birikimiyle sadece seçimlerde kapı kapı dolaşan bir teşkilat olmaktan çıkmış, yılın her günü, yürüttüğü faaliyetleriyle adeta kadın siyasetçi yetiştiren bir okul haline gelmiştir. Nitekim, bugün Meclis'te kadın milletvekillerimizin büyük bölümü, belediye meclislerindeki kadın üyelerimizin yüzde 85'i, kadın belediye başkanlarımızın yüzde 80'i işte şu karşımda gördüğünüz okulda yetişmiştir. Bazı mücadeleler vardır ki karşılığını sadece Rabb'imizden umarız. Bugünkü temsilcisi AK Parti olan medeniyet davamız yolundaki yürüyüşümüz de işte böyle bir mücadeledir. Sokak sokak, ev ev gezerek davamızı anlatan, yeri geldiğinde seçim sandığına sahip çıkan, yeri geldiğinde tankların önüne geçip darbecilerin karşısına dikilen kadınlarımızın hakkını asla ödeyemeyiz. Biz de şükranlarımızı, attığımız her adımda, yaptığımız her yatırımda, geliştirdikleri her projede kadınlarımıza hak ettikleri yeri vererek göstermeye çalışıyoruz."

Bugüne kadar kazandıkları tüm başarıları, zaferleri, inşa ettikleri tüm eserleri, yaptıkları tüm hizmetleri kadınlarla birlikte gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Bugün Türkiye'de siyasetten ekonomiye, iş dünyasından sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda kadının adı ve imzası varsa AK Parti'nin ve sizlerin gayretleri sayesindedir." şeklinde konuştu.

"NEREDEN NEREYE?"

Erdoğan, tribünlerde açılan pankartlara dikkat çekerek, "Maşallah Van'ın, İzmir'in, Kocaeli'nin, Şanlıurfa'nın, Çanakkale'nin heyecanına bak. Sivas'a, Mersin'e, Antalya, Adıyaman'a, Kilis, İstanbul'a bak. Nereye bakarsan bak 81 vilayetimizin tamamına bak." dedi.

"Yeri geldi işte buradaki birçok hanım kardeşlerimizin üniversitelere girmek isterken önleri kesilmedi mi?" diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O kapılardan geri çevrilenler söke söke söke o üniversiteleri bitirdiler. İkna odalarından geri çevrilenler var. Bu ikna odalarından geri çevirenler, daha sonra ana muhalefet partisinin de üst düzey yöneticisi olmadılar mı? İnkar ettiler, 'Hayır' dediler. Çünkü bunlar akşam yalan, sabah yalan. Dürüst değiller, dürüst olmadıkları için de millet bunlara hiçbir zaman iktidar vermedi, vermiyor. Yıllarca kamuoyu önünde kadının sadece adını kullanan buna karşılık geri planda hep ezen, horlayan, istismar eden hatta tacizde bulunan anlayışı, işte bu mücadeleyle hem deşifre ettik, hem gerilettik. Mecliste sadece AK Parti Grubu'nda 54 kadın milletvekilimiz varsa bu mücadele sayesindedir. Nereden nereye?"

"SİZLERİN EMEĞİ VE MÜHRÜ VAR"

Kamudaki istihdamda kadın oranının yüzde 40'lar gibi Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine geldiğini vurgulayan Erdoğan, bunun yine aynı mücadele sayesinde olduğuna işaret etti. Erdoğan, "Tarımdan sanayiye kadar her alanda hakları tam olarak verilmeden kayıt dışı çalıştırılan kadınların sayısının yarı yarıya azalmasını da biz bu şekilde sağladık. Bir kez daha altını çizerek tekrarlamak istiyorum; geçtiğimiz 19 yıla yakın zamanda ülkemizde milletimiz adına, özellikle de kadınlar adına elde edilen her kazanımın altında sizlerin emeği ve mührü var." dedi.

AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye'nin en çok üyeye, en yaygın teşkilatlanmaya, en çalışkan kadrolarına ve en azimli mensuplarına sahip kadın kolları teşkilatına sahip bulunmakla gurur duyduğunu söyleyen Erdoğan, "Toplam üyemiz 11,5 milyon. Hiçbir partinin böyle bir üyesi yok. Sadece kadın kollarımızın üye sayısı 5,5 milyon. Hepsini koyun bir kenara, kadın kollarımızı koyun bir kenara, böyle bir noktadayız. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracak, 2053 vizyonunu evlatlarımıza birlikte miras bırakacağız." diye konuştu.

"Rabiaya hazır mıyız?" diye soran Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet yolunda, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız' diye söz verdik ve bu sözümüzü de yerine getireceğiz. Burada da hep birlikte evlatlarımızın geleceği için daha çok çalışacağımızın sözünü Türkiye'ye verelim." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi 2023 hedefleriyle buluşturuyor muyuz? Evlatlarımıza 2053 vizyonunu miras bırakıyor muyuz? Büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte inşa ediyor muyuz? Yunus Emre gibi 'Gönüller yapmaya geldik' diyor muyuz? Hacıbektaş gibi 'En büyük keramet çalışmaktır' diyor muyuz?" sorularını yönelttiği kadınlardan "Evet" karşılığını alan Erdoğan, "Maşallah, barekallah, Rabb'im hepinizden razı olsun." dedi.

Kadın kollarını kurarken niyetlerinin Türkiye'deki tüm kadınlara ulaşmak ve onlar vasıtasıyla tüm hanelere girmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Nasıl ki gençlik kollarını kurmamızın gayesi genç yaşlı ayrımı yapmak değilse kadın kollarımızı da böyle kısır bir düşünce üzerine inşa etmedik. Çünkü bizim inancımıza göre kadınla erkek aynı özden yaratılmıştır. Hayatın diğer alanlarında olduğu gibi siyasette de kadını dışlayan sadece insanlığın yarısına değil aynı zamanda fıtrata da sırtını dönmüş olur." diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALANLARIN DERDİ MİLLETİMİZİN BİZATİHİ KENDİSİDİR"

Merhum Neşet Ertaş'ın "Kadın insandır, biz erkekler ise insanoğlu." ifadelerini hatırlatarak "Mesele bu." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tarih boyunca kadının şeytanlaştıran, hayvandan bile aşağı gören, istenildiği şekilde alınıp satılan bir mal olarak kabul eden anlayışların buradaki hikmeti kavramalarını elbette beklemiyoruz. Günümüzde tüm dünyaya kadın hakları adı altında kadınla birlikte tüm insanlığı metalaştıran bir zihniyeti dayatanların yüzlerindeki maskeyi düşürmenin yolu işte bu hikmeti yüceltmekten geçiyor. Hepimizi üzüntüye boğan kimi acı hadiseleri inancımıza ve kültürümüze saldırma fırsatına dönüştürenlerin derdi asla kadınları korumak, onlara hakkını teslim etmek değildir. Kadın hakları konusunda güya en ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerin katbekat fazlası olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alanların derdi milletimizin bizatihi kendisidir."

Türkiye ve Türk milletiyle olan hesaplaşmalarına kadınları alet edenleri mimleyeceklerini ve her fırsatta gerçek yüzlerini ortaya çıkartacaklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama bu durum, ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine, caddelerin ortasında dövülmesine, işte son Samsun'da yaşanan hadise, asla onlara haklılık payı çıkartmaz. Onun için de şimdi Mecliste yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Yeni, tekrar. Bugün Grup Başkanımızla da konuştum ve süratle tekrar yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Niye? Çünkü biz bunları ne ana muhalefete ne diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz. Dün akşam Adalet Bakanımla tekrar konuştum, sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını ve zaten ardından da malum kişi biliyorsunuz, tutuklandı."
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür