• $32,3316
  • 35,1614
  • 2300.86
  • 9054.56
14 Eylül 2013 Cumartesi 17:14 | Son Güncelleme:

Kız kardeşler cinayeti anlattı! Telefonda şok görüntüler

Kız kardeşler cinayeti anlattı! Telefonda şok görüntüler

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, kızları Şeyda P. ve Beyza P. tarafından önce elektro şok cihazıyla bayıltıp, ardından bıçakla öldürülen Gülseren Süngü’nün Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde tam 26 bıçak yarası tespit edildi. Türkiye'yi şoke eden cinayetin ardında çarpıcı detaylar var...

Muğla Üniversitesi’nde bu yıl 2 yıllık Muhasebe Bölümü’nü kazanan güzelliği ile herkesin dikkatini çeken 19 yaşındaki Şeyda P. ile lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki kardeşi Beyza P.’nin kan donduran cinayeti işlediğine kimse inanmak istemedi.

Olay, önceki sabah 07.00 sıralarında, Aliağa'daki Yeni Mahalle'de meydana geldi. Bir süre önce üçüncü eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşamaya başlayan ve birahanede garson olarak çalışan 39 yaşındaki Gülseren Süngü, mesai bitimi saat 03.00 sıralarında evine gitti. Bir süre sonra minibüs şoförü olan erkek arkadaşı 27 yaşındaki Erhan Ş.’ye “İbo gelecek, benden habersiz eve gelme” yazılı telefon mesajı geldi. İlerleyen saatlerde Erhan Ş. tüm aramalarına rağmen Gülseren Süngü’den cevap alamaması üzerine durumdan şüphelendi. Eve giden Erhan Ş., Gülseren Süngü’yü kanlar içinde yerde yatarken buldu. Telefonla polisi ve Süngü’nün kızları Ş.P. ve B.P.’yi aradı. 

İhbar üzerine eve gelen polis ve acil yardım ekiplerinin kontrolünde, Gülseren Süngü’nün özellikle göğüs bölgesi olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden çok sıyadı bıçak darbesiyle olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

TOPUĞUNDAKİ KAN ELE VERDİ

Sorgularında annesinin sabah saatlerinde kendilerine para verip “İzmir’e gezmeye gidin" dediğini ve evde bulunmadıklarını söyleyen Şeyda P. (19) ve Beyza P. (17) kardeşlerin hareketlerinden şüphelenildi. Çağrılan psikolog küçük kızın sağ ayağının topuğunda kan lekesinin fark etmesi üzerine polis ekipleri iki kardeşe yoğunlaştı. Kan örneğini laboratuara gönderen ekipler, kız kardeşleri de sorguya aldı.

ÖNCE ELEKTRO ŞOK CİHAZI ALDIK...

Yöneltilen sorular karşısında Şeyda ve Beyza P. kardeşler cinayet suçlamasını kabul etti. Annelerinin eve gidip gelmede kendilerine baskı yaptığını ileri süren Şeyda ve Beyza P. kardeşler, cinayeti de şu sözlerle anlattı:

"Önce bir elektro şok cihazı aldık. Sabah eve gelince cihazla elektrik verdik. Bayılmayınca elimizdeki cihazla başına vurduk. Bayılınca da bıçakladık. Ardından cihazı ve bıçağı eve 500 metre uzaklıktaki çöp konteynerinin içine attık."

Şeyda ve Beyza P. Kardeşler gözaltına alınırken, anneleri Gülseren Süngü’nün kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Cumhuriyet Savcısı otopsi yapılmasına karar verdi.

ESKİ DAMADINI SUÇLADI

Bayraklı Adliye Sarayı Adli Tıp Kurumu’nda Gülseren Süngü’nün, 25 bıçak darbesiyle öldürüldüğü saptandı. Süngü’nün cenazesini babası Kazım Süngü ve amcası Sebahattin Süngü teslim aldı. Olayın şokunu yaşadıklarını söyleyen Kasım Süngü, şunları söyledi:

“ Kızımın ilk evliliğine hep karşı çıktım. Ama o beni dinlemedi. 18 yaşını doldurunca, kızlarının babasına kaçtı. Evlendiği kişiyi evlenmeden önce araştırdım. İşsiz güçsüz biriydi. Ben bu kişiyle evlenmesini istemedim. Kadın satıcılığı yapıyordu. Sürekli kavga ediyorlardı. Büyük torunumu ben 7 aylıkken alıp 10 yaşına kadar büyüttüm. Bayramda torunlarım beni gelip ziyaret etti. Babası büyük torunumu da satmaya çalıştı. Bu olayın ardından, önce Balıkesir’e gittiler, sonra da Aliağa’ya yerleştiler. Aydın’dan kaçmalarının sebebi budur. Büyük torunum Muğla Üniversitesi’ni kazandı. Kaydını yaptırıp, dondurdu. Küçük torunum ise lise son sınıfta okuyor. Ben çiftçilik yapıyorum. Aile dağınık olunca bu tür olaylar yaşanıyor. Torunlarım neden cinayeti işledi bir anlam veremedim. Hayatlarını karartılar.”

"DOĞDUĞU TOPRAĞA GÖTÜRÜYORUZ"

Gülseren Süngü’nün amcası Sebahattin Süngü de “Yeğenimi doğduğu kendi toprağına götürüyoruz. Orada toprağa vereceğiz" dedi. Gülseren Süngü'nün, kızlarını en iyi şekilde yetiştirmek için çırpındığını söyleyen Sebahattin Süngü, "Kızları için büyük yaşam mücadelesi verdi. Aradaki mesafe yüzünden görüşemiyorduk. Kızların ikisi bayramda yanımızdaydı. Bu olay bizi şoke etti. Gerçek ortaya çıkana kadar keşke dışarıdan biri yapsa diyorduk. Kötü haber tez ulaştı. Bize emniyet telefonla bilgi verdi. Aliağa’da kızlarla görüştürmediler. Annelerini öldürecekleri hiç aklıma gelmezdi” diye konuştu.

KAMYONETLE GÖTÜRÜLDÜ

Kasım Süngü ve kardeşi Sebahattin Süngü ile birlikte kızı Gülseren'in tabutunu, üstü açık kamyonete koydu. Baba Kasım Süngü, kamyonet kasasında duran kızının tabutunun başına oturup onunla birlikte yaklaşık 2 saat yolculuk yaptı. Gülseren Süngü, kılınacak ikindi namazı ardından Aydın’ın Umurlu Beldesi, Eğrikavak Köyü’nde toprağa verilecek. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Polisteki ifadelerinde annelerini öldüklerini itiraf ettikleri belirtilen Şeyda ve Beyza P. kardeşler, dün adliyeye sevk edildi. 

Polislerin arasında adliyeye getirilen iki kardeşten Şeyda P. elleriyle yüzünü kapatırken, Beyza P.'nin ise ağladığı görüldü. Kendilerini görüntüleyen gazetelerin “Annenizi neden öldürdünüz?” sorusuna iki kardeş, cevap vermedi. 

Bu sırada kızların babası Rüstem P. de Aliağa Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek gelerek bilgi amaçlı ifade verdi. 

KAYDINI DONDURMUŞ

Güzelliği ile dikkat çeken abla Şeyda P.’nin geçen yıl liseyi bitirdiği ve Muğla Üniversitesi’nde iki yıllık muhasebe bölümünü kazandığı, ancak kaydını dondurduğu öğrenildi. Küçük kardeşin de lise son sınıfta okuduğu belirtildi. 

Abla Şeyda P.’nin sosyal paylaşım sitesine, 'Bir öleni geri getiremezsin, bir de kaybolan güveni', 'Doyasıya yaşamak gerek bu hayatta, bazen olacağı varsa olur' gibi yazılar yazdığı görüldü. 

Şeyda ve Beyza P. kardeşlerin hayat dolu, yaşamayı seven, çevrelerinde sevilen kişiler olduğu da belirtildi. 

KOMŞULARI ŞAŞKIN 

Öldürülen Gülseren Süngü’nün komşuları ise halen olayın şokunu yaşıyor. Sabah sesleri duyup dışarı çıktığı belirten komşulardan Çetin Çelik, “Kızlardan ikisi ağlıyordu. Annelerinin ölümünden aşırı derece üzüntü duyduklarını söylüyorlardı. 'Anneciğim, sen bizi nasıl bırakıp, gidersin' diyerek feryat ediyorlardı. Sonradan cinayeti işleyenin onların olduğu öğrenince şoke oldum. Kanımız dondu. Bir evlat nasıl olur da annesine kıyar anlayamadık” dedi.

Komşulardan Emine Bozkan da “Sabah çığlık seslerine uyandım. Ancak, yakınımızda hastane olduğu için seslerin oradan geldiğini zannedip, uyumaya devam ettim. Daha sonra yürüyüş için dışarı çıktığımda kalabalığı ve ağlayanları gördüm. Bana kızlardan Beyza P.’nin durumu şüpheli gelmişti. Ağlarken, bir yandan cep telefonundan birine ulaşmaya çalışıyordu. Telaşlı ve tedirgindi. Nasıl olur da bir evlat annesine kıyar. Allah kimsenin başına vermesin” diye konuştu.

TAM BİR DRAM

Aliağa’da iki genç kızın annelerini şok cihazıyla bayıltıp 25 kez bıçaklayıp öldürmesi, deneyimli polisleri, adli tıp görevlilerini bile şoke etti. İki kız kardeşin emniyet sorgusunda önce suçlamaları reddettiği öğrenildi. Ancak daha sonra iki ayrı odaya alınarak sorgulanan kız kardeşlerin deneyimli cinayet polislerinin soruları karşısında çelişkili ifadeler vermeye başladığı, daha sonra da çözülüp suçlarını itiraf ettikleri, pişman olduklarını söyleyip ağladıkları öğrenildi. 

15 GÜN ÖNCE MAKASLA YARALAMIŞ

Birahanede garson olarak çalışan Gülseren Süngü’nün eve sürekli değişik erkeklerle geldiği, kızları evdeyken yan odada birlikte olduğu, bu nedenle de sürekli kavga ettikleri ileri sürüldü. 15 gün önce abla Şeyda P.’nin annesi ile bu nedenle kavga ettiği Gülseren Süngü’nün kavga sırasında makasla kızını elinden yaraladığı bilgisine ulaşıldı.

Olay gecesi de yine eve erkekle geldiği ileri sürülen Gülseren Süngü’nün kızlarıyla kavga ettiği belirtildi. Kızların emniyet ve savcılıktaki anlatımına göre de olay şöyle gerçekleşti:

O gece Gülseren Süngü eve erkekle geldi, daha sonra da kızlar anneleriyle yatak odasında kavga etmeye başladı. Kavga büyüyünce anne Gülseren Süngü mutfaktan bıçak alıp döndü. Küçük kız Beyza P. de annesinin yatak odasında duran elektroşok cihazını alıp annesine karşı kullandı. Beyza P. yere düşen annesinin elindeki bıçağı alarak Gülseren Süngü’yü bıçakladı. Küçük kız birkaç bıçak hamlesinden sonra yorulunca abla Şeyda P. bıçağı alarak annesine saplamaya devam etti. 

İki kız kardeş, olaydan sonra suçun annelerinin erkek arkadaşlarının üzerinde kalabileceğini düşünüp evden ayrıldı. Gülseren Süngü’nün cep telefonundan Erhan Ş.’ye gönderilen 'İbo gelecek, benden habersiz eve gelme' mesajının da kızlar tarafından atılmış olabileceği belirtildi.

Şeyda ile Beyza P. kardeşlerin cinayetin ardından bir kafeteryaya gidip, polislerin kendilerine ulaşmalarını beklediği, daha sonra da polislerin bulması üzerine eve gidip gözyaşı döktükleri, annelerinin erkek arkadaşı İbrahim isimli kişiyi suçladıkları belirtildi.

FİLM GİBİ 

Gözaltına alındıktan sonra Beyza P.'nin sürekli ağladığı ancak daha soğukkanlı görünen ablası Şeyda P.'nin konuşmadığı ifade vermek istemediği öğrenildi. Önce küçük kızın çözülmesiyle ablanın da cinayeti anlattığı kaydedildi. 

DANS ETMEYE ZORLUYORDU

Bu arada evde yapılan aramada erkek iç çamaşırları, prezervatifler de bulundu. İki kardeş ifadelerinde eve gelen erkeklerin kendilerini de zaman zaman taciz ettiğini, bu nedenle anneleriyle sürekli kavga ettiklerini, annelerinin kendilerinin okumasını istemediğini, bu hayata yönlendirmeye çalıştığını anlattıkları öne sürüldü.

Bu arada her iki kızın babasının Gülseren Süngü’nün ilk eşi Rüstem P. olarak görülmesine rağmen boşanma öncesi ayrı yaşadıkları sırada küçük kıza başka bir kişiden hamile kaldığı, kısa süren ikinci evliliğini bu kişiyle yaptığı öğrenildi. Bu durumun kızlardan gizlendiği, abla Şeyda P.’nin yıllar sonra annesi başkasına anlatırken bu durumu tesadüfen öğrendiği ortaya çıktı. Şeyda P.’nin astsubaylık sınavına girdiği, yazılıyı sınavı kazandığı, annesi hakkında fuhuş ve değişik konularda 15 ayrı soruşturma ve suç kaydı olduğunun ortaya çıkmasıyla mülakatı kaybettiği yakınları tarafından açıklandı. 

CEP TELEFONUNDAKİ GÖRÜNTÜLER

Bu arada öldürülen anne Gülseren Süngü’nün cep telefonunda, evde erkeklerle eğlenirken kızları Şeyda ile Beyza'yı da müzik eşliğinde oynamaya zorladığını gösteren görüntü kayıtlarının çıktığı öğrenildi. Evin büyük kız Şeyda P.’nin üzerine yapıldığı, ailenin ekonomik sorun yaşamadığı, ev giderlerinin Gülseren Süngü’nün erkek arkadaşı tarafından karşılandığı belirtildi.

TUTUKLANDILAR

Anneleri Gülseren Süngü'yü öldürdükleri suçlamasıyla sorgularından sonra adliyeye sevk edilen Şeyda P. ile Beyza P. kardeşler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AYDIN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, kızları Şeyda ve Beyza P. tarafından önce elektro şok cihazıyla bayıltılıp ardından bıçakla öldürülen Gülseren Süngü'nün cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin arından Aydın’ın Umurlu Beldesi Eğrikavak Köyü’ndeki baba ocağına getirildi. Süngü’nün burada yıkanan cenazesi ikindi üzeri Eğrikavak Camisi’ne götürüldü. Burada yakınları ve köylülerin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi. 

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınarak köy mezarlığında götürülmen Gülseren Süngü’nün cenazesi toprağa verildi. 

Ayakta duracak halde olmadığı için cenazeye getirilmeyen gözü yaşlı anne 56 yaşındaki Cevriye Süngü, “4 yıldır kızım Gülseren’i görmüyordum. Cenazesi geldi. En son bayramda torunlarım gelmişti” dedi.DHA

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'