• $32,3655
  • 34,9715
  • 2325.14
  • 9079.97
5 Mart 2021 Cuma 13:02 | Son Güncelleme:

Gram altın yeniden çakıldı! Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi!

Gram altın yükselecek mi? Altı fiyatları neden yükselmiyor? Altın fiyatları ne durumda? 5 Mart güncel altın fiyatları nedir? sorularına yanıt arayan vatandaşlar doların yükselişe geçmesine rağmen altının fiyatlarının neden yükselmediğinin yanıtını arıyor. Merkez Bankası Başkanı Joreme Poweel'ın yükselen tahvil faizlerine karşı yeterince güçlü bir duruş sergilemediğine yönelik açıklamaları sonrası ons altın 30 dolara yakın değer kaybetti. Ancak ABD Senatosu'nda 1.9 milyar dolarlık teşvik paketinin görüşüldüğü bugünlerde onay çıkması durumunda gram altının tekrar bir yükseliş trendine geçeceği açıklanıyor. İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmesinde Fed Başkanı Jerome Powell'ın yükselen tahvil faizlerine yönelik açıklamasıyla altın, tahvil faizindeki yükseliş eğiliminin devam etmesiyle art arda üçüncü haftayı da kayıpla kapatmaya doğru ilerliyor. Dolar fiyatındaki yükselişin altın fiyatlarına yansımaması sonrası gram altın 409 lira seviyelerinde işlem görüyor. Peki gram altın yükselecek mi? Altı fiyatları neden yükselmiyor? Altın fiyatları ne durumda? 5 Mart güncel altın fiyatları nedir? İşte haberimizin detayları...

ALTIN FİYATLARI NE ZAMAN YÜKSELİŞE GEÇECEK?

24TV'de altın piyasasına yönelik önemli açıklamalar yapan Gedik Yatırım Yatırım Danışmanı Eda Karadağ, altın tarafının oldukça sıkıntılı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Teşvik paketini konuştuğumuz bu dönemde altına sair talebin canlı kalması gerekir ancak tahvil faizi altını çok sert vurdu. Şimdilik altın biraz daha temkinli. Çünkü piyasaların normale dönme çabası aslında altını desteklemiyor. Ama yine de Fed'in riskleri belirtmesi ekonominin kısa vadede toparlanma içerisinde olmaması altının bir miktar daha temkinli kalmasını destekliyor. Aynı şekilde ABD Başkanı Biden hükümetinden 1.9 trilyon dolarlık bir teşvik paketi var. Bu hafta senatoda görüşülmesi bekleniyor ve teşvik paketinin onaylanması ve hayata geçirilmesi durumunda altın fiyatları açısından pozitif bir durum olacaktır. ABD'de gelecek dönemde yeni teşvik paketleri gündeme gelebilir."

KISA VADEDE ALTINDA YÜKSELİŞ OLACAK MI?

Kısa vadede altında bir yükseliş beklemediğini belirten Karadağ, "Orta ve uzun vadede bir yükseliş trendinin olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bu tarz geri çekilmeler ons altın özelinde belki yatırımcılar bunu bir yatırım fırsatı olarak değerlendirebilirler, ancak kısa vadede bir hareketlilik beklemiyorum" dedi.

5 MART PERŞEMBE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın fiyatları 5 Mart Cuma yani haftanın son işlem gününe aşağı yönlü hareketle başladı. Saat 07.30'da kaydedilen vereilere göre gram altın fiyatları 409 lira alış ve 411 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları da tıpkı gram altın fiyatları gibi güne aşağı yönlü seyirle başladı. 5 Mart saat 07.30'da kaydedilen verilere göre çeyrek altın 654 lira alış ve 669 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

409,35

409,43

ALTIN/ONS ($) FİYATI

1.693,45

1.693,91

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

2.619,83

2.669,48

YARIM ALTIN FİYATI

1.305,82

1.338,83

ZİYNET ALTINI FİYATI

2.619,83

2.669,48

ATA ALTIN FİYATI

2.709,25

2.779,68

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

224,15

270,98

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATI

370,32

398,64

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamaları ile ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerinin yükseldiğini, bunun da dolar endeksini desteklerken, altının ons fiyatını baskıladığını bildirdi.

Powell, dün para politikası ile ilgili güvercin söylemlerine devam etse de tahvil faizleri ve enflasyona ilişkin endişeleri yatıştıracak bir açıklamada bulunmadı.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerinin seyri, ABD Senato'sunda görüşülmeye başlanan ekonomik destek paketi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu kaydeden analistler, bugünün veri gündeminde ise ABD'nin istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin öne çıktığını söyledi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.670 seviyesinin nemli destek konumunda olduğunu ifade etti.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

Analistlere göre, dolar/TL'de 6,80 hedefi sürdükçe gram altında fiyat baskısı devam edecektir. Kısa vade için ons altında yeniden 1800 dolar üzeri seyirler görülebilir ancak 1900 dolar ve üzeri biraz daha zor gibi duruyor.

GRAM ALTINDA 440 TL BEKLENTİSİ

Dinamik Menkul'un yaptığı güncel altın yorumunda gram altında 440,33 TL seviyesinin direnç olabileceği açıklandı. İşte Dinamik Menkul'un açıklaması;

"Kurların sert yükselişinden etkilenen gram altının ilk destek seviyesi 395,16 olacaktır. Aksi bir vaziyette, 416,91 seviyesini aşması halinde ise 440,33 direnç seviyesi gündemimize gelecektir.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Yatırım maksadıyla altın almayı tercih eden vatandaşlar altın düşer mi ile alakalı incelemeler yaparak bilgi almaya çalışıyor. En kıymetli madenler arasında yer verilen altını en özel günlerinde de hediye olarak kabul eden düğün sahipleri tam tersi incelemeler yaparak, altın düşer mi sorusunun yanıtını arıyor. Yatırımcısının da alıcısının da ayrı ayrı merak etti altın da son vaziyet. Uzmanlar bu dönemde altına yatırım yapılmasını riskli bularak küresel bir salgın krizi olduğunu ve altında yatırım yapmanın çok riskli olduğunu savunuyor. Birçok uzman kısa vadede riskli görülen altın fiyatları uzun vadede kar sağlayacağını öne sürüyor.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı