• $32,3807
  • 35,0913
  • 2326.21
  • 9142.4
11 Ağustos 2018 Cumartesi 09:03 | Son Güncelleme:

Akıncı Üssü Davası’na giren bir ifade FETÖ ile Evangelism tarikatı arasındaki bağı ortaya koydu

Akıncı Üssü Davası’na giren bir ifade FETÖ ile Evangelism tarikatı arasındaki bağı ortaya koydu

Akıncı Üssü Davası’na giren bir ifade FETÖ ile Evangelism tarikatı arasındaki bağı ortaya koydu. FETÖ’cü Gökhan Erbağ, Gülen’i ziyareti sırasında Sezai Şablak’ın Evangelistlerle irtibatlı olduğunu öğrendiğini anlattı. Erbağ, “Örgütün nasıl TSK’da bir mahrem yapılanması var ise Hristiyanlığın güçlü bir kolu olan Evangelizm içerisine de bir mahrem yapılanma ile sızmaya çalıştığını düşünmekteyim” dedi.

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanmasında “öğretmen” pozisyonunda görev yapan “ihsan” kod adlı Gökhan Erbağ’ın itirafları Akıncı Üssü Davası’na girdi.

Örgüte ilişkin ayrıntılı bilgiler veren Erbağ, sorumlusu olduğu askerler ile mahrem yapılanmada görevli sivil imamları tek tek deşifre etti. Erbağ’ın beyanlarıyla, örgütün mahrem imam görevini tebliğ ederken Peygamberimizi alet ettiği ortaya çıktı. Erbağ, mahrem imamlık görevi verilirken kendisine, “Bazı arkadaşlar var, o kişilerle ilgilenmek için sizi uygun gördük. Bu hem dünyayı hem ahireti kazanmak için büyük bir şans. Bu hizmeti Peygamber efendimiz Fetullah Gülen’e devretti, bu sebepten dolayı çok önemli” dediğini anlattı.

2013 Mart’ta örgütün Bandırma müdürü Ali Ar, müdür yardımcıları Arif kod adlı Halil İbrahim Temel ve Sedat Yumuşak ile FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’i ziyaret için ABD’ye gittiklerini söyleyen Erbağ, FETÖ’nün çiftliğine ilişkin de ayrıntılı bilgiler verdi. Erbağ, “ Mustafa kod adlı şahıs bizi otelden aldı. Çiftlik girişinde telefon ve tüm dijital malzemeleri girişteki şahıslara teslim edildi” diye konuştu.

GÜLEN VE MOLLALARA ŞİFRELİ KAPI

Çiftlik içerisinde 13 villanın olduğunu, her gelen misafirin kendilerine ayrılan bölümlerde karşılandığını kaydeden Erbağ, “Fetullah Gülen’in vaazlarını verdiği iki katlı binanın alt katında Gülen ve her birimin en tepesindeki mollalara ait şifreli kapıları olan, yetkisiz kimsenin giremeyeceği odaların olduğunu öğrendim. Fetullah Gülen ile görüşme yapacak kişileri Necdet Başaran isimli kişi belirliyordu. Necdet Başaran, Fetullah Gülen’in mehdi olduğunu bize ima etmişti” dedi.

SES KAYITLARINI SERVİS EDEN GRUBUN BAŞINDAYDI

FETÖ’nün önde gelen yöneticilerinden Sezai Şablak da Erbağ’ın ifadesinde yer aldı. Erbağ, Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’da 5 odalı, 4 banyolu bahçeli bir evde lüks yaşam süren Şablak’ın, bilişim/dijital işlemleri yapan Bandırma ‘TSK Bilgini’ Bülent kod adlı Semih Şablak ağabeyi olduğunu belirtti. Erbağ, Şablak ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Semih Şablak ile burada karşılaştım, bu kişi ile Amerika’daki kampta da karşılaşmıştım. Sonradan bu kampı organize eden kişi Semih Şablak’ın abisi Sezai Şablak olduğunu öğrendim. Sezai Şablak’ın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kriptolu hattan alındığı söylenen ses kayıtlarını medyaya servis eden grubun başındaki kişiymiş. 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde yakalanan Harun Biniş’in de bu grup içerisinde yer aldığı medyadan duydum.”

EVANGELİSTLERLE BAĞLANTILI

Erbağ, Sezai Şablak’ın, Türkiye ile ABD arasında krize neden olan ajan papaz Andrew Craig Brunson’un bağlı olduğu Evangelism tarikatı ile irtibatlı olduğunu ifadesinde belirtti. Yine Deniz Kuvvetleri mahrem yapılanmasında baş bilgin olarak faaliyet yürüten Serhat kod adlı şahsın kardeşinin de ABD’de bir rahip ile dinlerarası diyalog kapsamında ilişkisinin olduğunu vurgulayan Erbağ, “Hatta doğan çocuğuna rahibe sormadan Meryem ismini vermesi, rahibin de bu durumdan rahatsız olması üzerine ‘İsa efendimizi rüyamda gördüm, bu ismi önerdi’ şeklinde cevap verdiğini söylemişti. Bu ve buna benzer birkaç örnek örgüt içerisinde konuşuluyordu. Bütün bunlar değerlendirildiğinde, benim de dahil olduğum örgütün nasıl TSK’da bir mahrem yapılanması var ise Hristiyanlığın güçlü bir kolu olan Evangelizm içerisine de bir mahrem yapılanma ile sızmaya çalıştığını düşünmekteyim. Bu sayede Hristiyanlığın karar verici noktalarında etkin bir rol almayı planladığını düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.

Subayları evinde ağırlamış

FETÖ çiftliğindeki programın “çok önemli bir gelişme olacak” denilerek üçüncü günde sonlandırıldığını söyleyen FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanmasında yer alan Gökhan Erbağ, daha sonra Türkiye’den gelen yüksek rütbeli subaylara evinin alt katındaki misafirhanesini tahsis eden Burak isimli kişiyle tanıştırıldığını anlattı. Erbağ, Hillary Clinton, Barrack Obama ve eşi Michelle Obama ile çekilmiş fotoğraflarını gördüğünü Burak’ın çeşitli lobi faaliyetlerine girdiğini duyduğunu kaydetti.

DENİZ İMAMI HAKAN ÇİÇEK

FETÖ’nün TSK’daki mahrem yapılanmasında 2016 Ocak’ta yeni görevlendirmelerin olduğu ortaya çıkmıştı. Buna göre, darbe girişimini Akıncı Üssü’nden yöneten firari Adil Öksüz’ün TSK, Kemal Batmaz’ın Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Nurettin Oruç’un ise Jandarma Genel Komutanlığı imamı olduğu soruşturmalarla tespit edilmişti. Erbağ’ın beyanlarına göre, 15 Temmuz gecesi Fetullah Gülen ile Face Time üzerinden görüştüğü belirlenen Hakan Çiçek de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı imamı yapıldı. Erbağ, ifadesindeki o kısımlar şöyle: “2015 Temmuz’da Bandırma’da ‘müdür’ pozisyonda olan mahrem imam İsmail Eroğlu, yeni Deniz Kuvvetleri imamının ‘öğretmen’ pozisyonunda olan bizleri tanımak istediğini, Bandırma’da toplanmamızı söyledi. Ben bu şahsın daha sonra Anafartalar Koleji’nin sahibi Hakan Çiçek olduğunu öğrendim. Çiçek’in 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Çanakkale Kolejini Fetullah Gülen’in talimatı ile almak istediğini duymuştum” diye konuştu.

Hakan Çiçek yakalanınca imam değişti

Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Akıncı yakınlarında yakayı ele veren Hakan Çiçek’in tutuklanmasının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na yeni imam görevlendirildiği anlaşıldı. İtirafçı Gökhan Erbağ, Bandırma’da deniz subay ve astsubaylardan sorumlu ‘müdür’ olarak faaliyet gösteren, 2015 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Okullar Sorumlusu olarak faaliyetlerine devam eden Sami kod adlı Ali Ar’ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı imamı olarak görevlendirildiğini öğrendiğini belirtti.

(Yeni Şafak)

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi