• $32,3328
  • 35,0696
  • 2292.68
  • 8979.44
10 Eylül 2013 Salı 12:57 | Son Güncelleme:

Ahmet Atakan'ın otopsi raporu!

Ahmet Atakan'ın otopsi raporu!

Hatay’da çıkan olaylarda hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın otopsi işlemi tamamlandı. Söz konusu otopsiye göre Atakan’ın, ‘künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıkları ile omirilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama’ sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Başsavcılıktan ise açıklama geldi. Açıklamada, vücudunda ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiği, belirlenen iç kanama bulgusu ile izlenen kamera görüntülerinden teyit edilen düşme olayının uyumlu olduğu kaydedildi. Ancak kesin ölüm nedeni detaylı inceleme ile ortaya çıkacak.

SONER KAN / ADANA

Hatay’da çıkan olaylarda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölüm nedeni belli oldu. Yapılan otopsiye göre Atakan’ın; ‘künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıkları ile omirilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama’ sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

AHMET ATAKAN'IN DÜŞME ANI KAMERADA...

ADALET BAKANLIĞI: ÖLÜM NEDENİ YÜKSEKTEN DÜŞME

EGEMEN BAĞIŞ'TAN AHMET ATAKAN MESAJI

AHMET ATAKAN'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

OTOPSİ YAPILDI

ODTÜ’de yaşanan olayları protesto etmek ve Suriye’ye yönelik askeri operasyona karşı çıkarak, ‘Savaşa Hayır Yürüyüşü’ düzenleyen gruba polis müdahale etti. Çıkan olaylarda yaralanan ve Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 22 yaşındaki Ahmet Atakan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ahmet Atakan’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Buradaki işlemlerin ardından cenaze, toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

 İŞTE O RAPOR

Söz konusu raporda Atakan’ın, ‘künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu’ hayatını kaybettiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu’nun olayla ilgili detaylı raporunun ise önümüzdeki günlerde çıkacağı öğrenildi.

ATEŞLİ SİLAH, DELİCİ, KESİCİ ALET İZİN YOK

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ise gece meydana gelen izinsiz gösterilerde yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın ölüm sebebinin belirlenmesi konusunda yapılan ilk çalışmalarla ilgili "Ahmet Atakan'ın vücudunda ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiğini, Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan otopsi işlemi sonucunda belirlenen iç kanama bulgusu ile izlenen kamera görüntülerinden teyit edilen düşme olayının uyumlu olduğu değerlendirilmekte ise de adı geçenin kesin ölüm sebebinin ancak ayrıntılı adli tıp kurumu raporu ve diğer delillerin birlikte değerlendirilmesi sonucu belirlenebileceğini" bildirdi.

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, il merkezinde dün Armutlu Mahallesi'nde meydana gelen toplu gösteriler sırasında Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi sebebiyle yürütülen soruşturma sırasında, ölüm sebebine ilişkin detaylı ve çok yönlü araştırma yapılmaya başlandığını belirtti.  Açıklama şöyle:

"Adana Cumhuriyet Başsavcılığının 10 Eylül tarihli otopsi tutanağı'na göre, 'ölümün omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiğinin' ilk etapta tespit edildiği ve ayrıntılı raporun daha sonra verileceği Cumhuriyet Başsavcılığımıza iletildi. 

İlk belirlemelere göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan ölü muayene işlemleri ile Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan otopsi işlemlerinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın vücudunda ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiği, Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan otopsi işlemi sonucunda belirlenen iç kanama bulgusu ile izlenen kamera görüntülerinden teyit edilen düşme olayının uyumlu olduğu değerlendirilmekte ise de adı geçenin kesin ölüm sebebinin ancak ayrıntılı adli tıp kurumu raporu ve diğer delillerin birlikte değerlendirilmesi sonucu belirlenebileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak