• $32,3473
  • 35,155
  • 2237.02
  • 8895.1
17 Ağustos 2018 Cuma 01:48 | Son Güncelleme:

Adıyaman Kömür Beldesi son dakika şehit haberi, Adıyaman şehit isimleri kimlikleri rütbeleri

Adıyaman Kömür Beldesi son dakika şehit haberi, Adıyaman şehit isimleri kimlikleri rütbeleri

Adıyaman Kömür Beldesi son dakika şehit haberi, Merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında bulunan mermer ocağını salı gecesi basıp ateşe veren PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon yürüten güvenlik güçleri, kırsalda bir grup teröristi fark etti. Sıcak temasın sağlandığı bölgede çatışma çıktı. Bölgeye takviye güvenlik gücü ile sağlık görevlileri sevk edildi. Adıyaman'da PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden 4'ü, hastanede doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisi de yaralandı. Operasyon bölgesine Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da hava desteği gönderildi. Bu arada Valilik, olayla ilgili 8 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiği bildirildi. Adıyaman Şehit askerler ve yaralıların isimleri şöyle: Tuncay Doğan, Oğuzhan Tekerek, Aydın Özer, Kürşat Yılmaz şehit olurken, Coşkun Sönmez, Salih Aynacı, Mehmet Ali Karagöz, Doğan Bişkener, Barış Asker Kaya, Yusuf Çopur ise yaralandı.

Adıyaman Kömür Beldesi son dakika şehit haberi, Adıyaman'da PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit oldu. Merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında bulunan mermer ocağını salı gecesi basıp ateşe veren PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon yürüten güvenlik güçleri, kırsalda bir grup teröristi fark etti. Sıcak temasın sağlandığı bölgede çatışma çıktı. Bölgeye takviye güvenlik gücü ile sağlık görevlileri sevk edildi. Adıyaman'da PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden 4'ü, hastanede doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisi de yaralandı. Operasyon bölgesine Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da hava desteği gönderildi. Bu arada Valilik, olayla ilgili 8 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiği bildirildi. Adıyaman Şehit askerler ve yaralıların isimleri şöyle: Tuncay Doğan, Oğuzhan Tekerek, Aydın Özer, Kürşat Yılmaz şehit olurken, Coşkun Sönmez, Salih Aynacı, Mehmet Ali Karagöz, Doğan Bişkener, Barış Asker Kaya, Yusuf Çopur ise yaralandı.

4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Adıyaman'da PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden 4'ü, hastanede doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisi de yaralandı. Operasyon bölgesine Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da hava desteği gönderildi.

YOLA DÖŞENEN BOMBA PATLATILDI

Derinsu köyü Gisrik Mezrası kırsalında yola döşenen EYP zırhlı askeri aracın geçişi esnasında patlatıldı.

Dost ateşiyle 3 askerimiz şehit

Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz yaralı jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz, sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur."

8 kişi gözaltına alındı

Bu arada Valilik, olayla ilgili 8 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiği bildirildi. Adıyaman Şehit askerler ve yaralıların isimleri şöyle: Tuncay Doğan, Oğuzhan Tekerek, Aydın Özer, Kürşat Yılmaz şehit olurken, Coşkun Sönmez, Salih Aynacı, Mehmet Ali Karagöz, Doğan Bişkener, Barış Asker Kaya, Yusuf Çopur ise yaralandı.

TERÖRİSTLER ATEŞ AÇTI

Tuzaklanan bombanın patlatılması olayında yaralanan güvenlik güçleri askeri araçlar ile operasyon bölgesinin dışına çıkartılırken, teröristler ateş açtı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma yaşandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sevk edilen sağlık görevlileri bölgedeki yaralıları alarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

HAVA DESTEĞİ GÖNDERİLDİ

Operasyon bölgesine  takviye güvenlik gücü ile sağlık görevlileri sevk edildi. Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan da hava desteği gönderildi.

Terör örgütü PKK'ya 'üst düzey' darbe

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, terörle mücadele kapsamında PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarla örgütün hareket kabiliyetini kısıtlayıcı adımlar atıldı.

Doğu ve Güneydoğu kırsalında hava ve kara operasyonlarıyla teröristlere hem personel hem de ciddi lojistik kaybı yaşatan güvenlik güçleri, operasyonlarla örgütün birçok sözde üst düzey sorumlusunu etkisiz hale getirdi.

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının sınır ötesinde ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar da "terörle kaynağında mücadele" hedefine büyük katkı sağladı.

Hava harekatları dahil son dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda örgütün elebaşıları ile sözde yöneticileri hedef alındı.

Masum insanların ve bebeklerin dahi öldürülme emirlerini veren, birçok terör saldırısını planlayan eli kanlı terör örgütünün sözde yöneticileri, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT'in operasyonlarıyla etkisiz hale getirildi.

Terör örgütünün yuvası konumundaki Kandil'de bulunan hedeflere hava harekatları düzenleyen TSK, bölgedeki PKK hedeflerini gece gündüz ateş altında tutarak örgüte ağır darbe indirmeyi sürdürdü.

Ayrıca, Irak'ın kuzeyi ve Kandil'e yönelik son aylarda düzenlenen hava harekatları ve operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütüne ait sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

- Sözde üst düzey yöneticiler etkisiz hale getirildi

Bunun yanı sıra, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nde farklı kategorilerde yer alan çok sayıda örgüt mensubu ortadan kaldırıldı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz'da etkisiz hale getirilen 4 teröristten biri örgütün sözde "Kato bölge sorumlusu", "Roni" kod adlı Gazi Bahadır oldu.

İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde yeşil kategoride bulunan ve sözde "Botan saha Van eyaleti 5'li yürütme sorumlusu" olan "Serdar" kod adlı Serkan Tan ise 8 Temmuz'da etkisiz hale getirildi.

"Gri" listede bulunan "Mervan" kod adlı Yunus Dalgın da Tunceli'nin Nazımiye ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen teröristler arasında yer aldı.

Kırmızı kategoride aranan, 1998'de jandarma helikopterinin düşürülmesi sonucu 15 askerin şehit düştüğü saldırının faili Sefer Açar, Bitlis'te 28 Haziran'daki operasyonda öldürüldü.

Irak'ın kuzeyindeki hava harekatında etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, PKK'nın lojistik sorumlusu Hasan Çakmak olduğu belirlendi.

Trabzon'un Maçka ilçesinde geçen yıl ağustos ayında çıkan çatışmada 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerden kırmızı kategoride aranan PKK'nın sözde "Karadeniz bölge sorumlusu" "Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır, 15 Temmuz’da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Giresun ve Gümüşhane kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlarda PKK'nın Karadeniz açılım grubuna büyük darbe indirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 23 Temmuz'da etkisiz hale getirilen teröristin, gri kategoride bulunan ve örgütün sözde "Amed eyaleti özel güç sorumlusu", "Aram Civan" kod isimli Osman Gülen olduğu tespit edildi.

- Sözde KCK Yürütme Konseyine darbe üstüne darbe

Operasyonlar, sözde KCK Yürütme Konseyi üyelerine yönelik de devam etti.

Sözde konseyin üyelerinden Menafi Bayazıt 27 Temmuz 2017'de, "Delal Amed" kod adlı "kırmızı" kategoride aranan Hülya Eroğlu, 11 Aralık 2017'de Şırnak'ta etkisiz hale getirildi.

Kırmızı kategoride aranan teröristlerden, 25 yıldır bölücü terör örgütünün dağ yapılanmasındaki sözde "Dersim" saha sorumlusu, "Atakan Mahir" kod adlı İbrahim Çoban da 11 Ağustos'ta Tunceli'deki operasyonda öldürüldü. Çoban da sözde KCK Yürütme Konseyi üyeleri arasında bulunuyordu.

Son olarak, TSK ve MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesine ortaklaşa düzenlediği operasyonda "Mam Zeki Şengali" kod adlı İsmail Özden'in etkisiz hale getirilmesiyle bölücü örgütün sözde KCK Yürütme Konseyine ağır bir darbe daha vurulmuş oldu.

(AA)

İşte KAAN'ın yeni tasarımı... 'Bizim için sanat!'
İşte KAAN'ın yeni tasarımı... 'Bizim için sanat!'

İşte KAAN'ın yeni tasarımı... 'Bizim için sanat!'

Başkan Erdoğan'ın fotoğrafıyla yayınlandı: Türkiye için mükemmel zamanlama!
Başkan Erdoğan'ın fotoğrafıyla yayınlandı: Türkiye için mükemmel zamanlama!

Başkan Erdoğan'ın fotoğrafıyla yayınlandı: Türkiye için mükemmel zamanlama!

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil 2028'i işaret etti: Yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil 2028'i işaret etti: Yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil 2028'i işaret etti: Yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer