• $32,3192
  • 35,1091
  • 2297.9
  • 9049.68
21 Nisan 2021 Çarşamba 00:50 | Son Güncelleme:

2021 yılı yatırım ve atılım yılı olacak! Hz. Fakirullah Caddesi yenileniyor

2021 yılı yatırım ve atılım yılı olacak! Hz. Fakirullah Caddesi yenileniyor

Siirt Belediyesi, bu yılı gelişim ve dönüşüm yılı ilan etti. Yapımına başlanan projelerden Hz. Fakirullah Caddesi, bu kapsamda yeni yüzüne kavuşacak. Caddede yeşil alanlar artırılacak, çeşitli etkinlik alanları eklenecek ve ticaret alanlarının daha aktif kullanımı sağlanacak.

Hz. Fakirullah Caddesi Düzenleme Projesinin ayrıntıları hazırlanan animasyonla belli oldu. Caddenin ihtiyaçları göz önünde bulundurulduğunda yeşil alanların artması, çeşitli etkinlik alanları eklenmesi, ticaret alanlarının daha aktif kullanımının sağlanması, yaya sirkülasyonunun kesintisiz olması ve engelli erişimine uygun mekanlar oluşturulması sağlandı. Proje alanı 24 bin 500m², uzunluğu ise 800 metre olarak belirlendi. Cadde boyunca 3 aks oluşturuldu. Servis yolu olarak da kullanılabilecek olan yaya aksı, engelsiz erişim sağlayan ve 5 metre genişlikte caddenin iki yanına yapıldı. Ticaret aksı (dükkân önü) dükkanlarla servis-yaya yolu arasında tasarlandı. Etkinlik aksı olarak isimlendirilen orta alan, iki tarafta bulunan servis-yaya yolunun ortasında kalıyor. Yaya sirkülasyonunun düzgün sağlanması için etkinlikler bu alana toplandı ve cadde boyunca devam ediyor.

DOĞAL TAŞLAR DÖŞENDİ

Yeşil alan 1685 m²'den 2260 m² ye çıkarıldı. 325 adet mevcut ağacın korunmasına yalnızca 3 tanesinin taşınmasına karar verildi. Geriye kalan 22 bin 240 m² olan sert zeminlerde doğal taşlar kullanıldı. Hz. Fakirullah Caddesi'ne; giriş kısmında ışıklı yazı şeklinde giriş takı, başta ve sonda olmak üzere iki adet saat kulesi, 3 adet çeşme, 4 farklı alanda toplam 46 adet bisiklet park elemanı, 360 m² pergolalı oturma alanları, 150 m² kuru havuz alanı, 80 m² kermes alanı, 1000 m² oturma -dinlenme vakit geçirme alanı, 150 m² etkinlik alanı ve etkinlik alanı üzerine ışık halısı uygulanacak. Rampa çözümleriyle tüm alan engelli erişimine uygun hale getirildi. Ayrıca içme suyu, yağmur suyu, atık su hatlarının yenilenmesi ve hidrant projesi çözülmesi gibi altyapı projeleri de çalışıldı.

DEMOKRASİ MEYDANI GENİŞLİYOR

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılacak olan yenileme çalışmaları sonunda meydan projesi 4 bin 870 m²'den 12 bin m2'lik alana kavuşacak. İçerisindeki basketbol sahası ve kaykay rampası gibi spor alanlarıyla çocuklar ve gençler için kentteki spor faaliyetlerine destek sunabilecek. Çocuk oyun alanı ve çeşitli kent mobilyalarının yerleştirileceği, mevcut amfilere ek olarak yeni amfi alanları ve dekoratif aydınlatma figürleriyle meydanda estetik bir görünüm kazanılacak.

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ İNŞAATI TAMAMLANACAK

2017 yılında inşaatı başlanan İtfaiye binası 6 bin 400 m² parsel alanına 2 bin 140 m² inşaat ve 5 bin 315 m² peyzaj alanından oluşuyor. 6 adet kapalı itfaiye otoparkı, itfaiye personelinin dinleme, eğitim, spor, yemekhane ve benzeri tüm ihtiyaçlarını karşılayan itfaiye kompleksinden oluşmaktadır. Projenin yüzde 90'ı tamamlandı.

MİLLET BAHÇESİ İHALE EDİLDİ

Siirt'in tam merkezinde konumlandırılan Millet Bahçesi, modern peyzajıyla vatandaşlara hizmet verecek. Sosyal ve kültürel merkezler, çocuk oyun alanları ve yeşil alanlar, Eski Devlet Hastanesi ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu arazilerinde yüzde 80'ni yeşil alana sahip toplam 26 bin m²'lik alan üzerinde kurulacak olan Millet Bahçesi, 1 Nisan 2021'de ihale edildi.

YAZA ÜÇ SEMT PAZARI HAZIR

Şehir merkezinde büyük bir sorun olan seyyar satıcı, pazarcı ve köy ürünleri satıcılarına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, üç ayrı noktada faaliyet gösterecek olan kapalı semt pazarları yapılacak. Pazarların yer teslimi yapıldı, projenin de 21 Haziran'da bitirilmesi planlanıyor.

6 İLÇE VE 5 BELDEYE HİZMET VERECEK

Siirt Belediyesi, Barış Mahallesi sınırlarında şehirlerarası otobüs terminali yanında, ilçelere giden-gelen vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırmak, şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, 520 m² inşaat alanı üzerinde 14 dükkândan oluşan 6 ilçe ve 5 beldeye hizmet verecek yeni bir ilçe otogarı çalışmalarını başlattı.

KIZLAR TEPESİ HİZMETE AÇILACAK

Siirt'in sosyal aktivite merkezlerinden Kızlar Tepesi, içinde sosyal ve kültürel alanlar, yürüyüş yolları, gölet ve macera parkının ve yeşil alanlarıyla birlikte hizmete açılıyor.

MİNİKLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Kadın Yaşam Merkezi bahçesinde çocuklara trafik eğitiminin verilmesi ve bilincin artırılmasına yönelik 4700 m²'lik alana içerisinde amfi, çocuk oyun alanı, yeşil alanların olduğu Trafik Eğitim Parkı'nın ihalesi 22 Şubat'ta yapıldı. Projenin yüzde 30 oranında tamamlandı.

FİDANLIK PARKI

Kooperatif Mahallesi'nde bulunan 4 bin 750 m²'lik alana sahip eski fidanlığın parka dönüştürülmesi projesi ihalesi 22 Şubat'ta yapıldı, yüzde 30'u tamamlanan çalışmalar ise hızla devam ediyor.

MEZBAHANE BİNASI HİZMETE AÇILACAK

2017'de inşaatı başlanan mezbahane binası yüzde 85 oranında tamamlandı. Çalışmaları süren binada modern soğuk odaları yer alacak. Mezbahane binasında büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim hattının ayrı olduğu tam otomatik bölümler olacak.

ARITMA TESİSİNE KAPASİTE ARTIRMA

Mevcut atık su arıtma tesisine coğrafi olarak akıtılmayan atık sular için Kezer Çayı kenarında yeni bir atık su arıtma tesisi yapımı planlanıyor. Projenin hazırlanmasıyla hibe veya kredi destek talebi İller Bankası bölge müdürlüğüne iletildi.

KURSLAR DEVAM EDİYOR

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde mesleki-teknik, kişisel gelişim ve hobi kursları başladı. Kovid-19 önlemleri kapsamında yüzme, yabancı dil, okuma-yazma, el sanatları, gitar, piyano, resim, pilates, zumba, halk oyunları, Kur'an-ı Kerim, akıl ve zeka oyunları, bağlama ve eğitim kurslarına kadar pek çok farklı alanda kurs veriliyor. Bu kursların sonunda yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün.

BU YIL 70 BİN TON ASFALT SERİLECEK

2020 çalışmaları kapsamında, sıcak bitümlü 15 bin ton asfaltın serim işlemi tamamlandı. 2021 yılı çalışmaları kapsamında, sıcak bitümlü 70 bin ton asfaltın serim işlemi ihalesi 25 Mart'ta yapıldı. Çalışmalar yakın zamanda başlayacak.

KİLİT TAŞI İHALESİ YAPILDI

2020'de 50 bin metrekare kilit parke taşı ve oluk taşı döşeme işlemi tamamlandı. 2021 yılı çalışmaları kapsamında 150 bin metrekare kilit parke taşı ve oluk taşı döşeme taşı yapım işi 15 Mart'ta ihale edildi. Çalışmalar yakın zamanda başlayacak.

SOKAK KEDİLERİ İÇİN BESLEME EVLERİ KURULDU

Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kedilerin kışın soğuktan, yazın güneşten korunmaları için şehrin farklı noktalarına kedi besleme evleri konuldu. Şehrin farklı noktalarına konulan ahşap kedi evlerinde, kedilerin barınma, mama ve su ihtiyaçları karşılanıyor. Ayrıca sokak hayvanlarının bakım ve yeniliklerle beraber genel kontrolleri yapılıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Sokak kedileri için kurduğumuz kedi besleme evlerinde, kedilerin günlük mama ve su ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Sokak hayvanlarının yaşamlarını desteklemek amacıyla kurulan kedi evleri ve beslenme noktalarının korunması için vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz. Hep birlikte sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım" denildi.

ESNAF VE VATANDAŞLARA ZİYARET

Esnaf ve vatandaşların talep ve sorunlarını birinci ağızdan dinleyen Vali Osman Hacıbektaşoğlu, kendileri ile bir süre sohbet etti, talep ve önerilerini dinledi. Hacıbektaşoğlu, kentin daha yaşanılabilir bir konuma getirilmesi amacıyla vatandaşların görüş ve önerilerinin kendileri için önemli ve değerli olduğunu belitti.

ÜRETİME DESTEK DEVAM EDİYOR

Siirt Belediyesi üretime destek vermek amacıyla bağ yollarında başlattığı asfalt ve parke çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu'nun talimatı üzerine Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bağ yollarının beton parke taşı ile döşenmesi işinin çalışmaları devam ediyor. Hacıbektaşoğlu, il merkezinde belirli caddelere bağlı ana halter yol güzergahlarında belirlenen hatlar iş süresince 400 günde tamamlanacağını söyledi. Toplamda 55 bin metrekare parke taşı döşemesi yapılacağını belirten Hacıbektaşoğlu, Siirtli üreticilerin bağlarına daha kolay bir şekilde gitmeleri çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

  • siirt belediyesi
  • osman hacıbektaşoğlu
  • siirt
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'