Yıl boyunca bahar mevsiminde ve sadece 20 gün görülebilen ancak faydaları saymakla da bitmeyen çağla meyvesi hakkında Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu bilgi verdi.
Yüksek dozda C ve E vitamini ile selenyum içeren çağlanın; bağışıklık sistemini güçlendirerek hem kanserden koruduğunu hem de kanser tedavisi sırasında vücuda büyük destek sağladığı bilinmektedir.
Çağlada bulunan yüksek oranda magnezyum toplar ve atar damarları geliştirerek hem kanın oksijenlenme oranını artırır hem de metabolizmayı hızlandırmaktadır.
Ayrıca şeker hastaları için mayhoş olan tadıyla çağla yüksek lif oranından dolayı glisemik indeksi düşük meyveler grubunda bulunmaktadır.
Yüksek lif içeriği ile barsaktaki iyi bakterilerin oluşumunu arttırarak probiyotik etki yaratır.
Mineral katkısı yüksek olan badem yağı cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılayan çok faydalı bir yağdır.
Bu arada hamilelikte de karın kısmınıza günde bir defa sürdüğünüz takdirde doğumdan sonra oluşacak çatlakları engellemiş olursunuz. Saç bakımı yaparken de susam yağı fındık yağı ceviz yağı ve çam terebendini badem yağı ile karıştırarak saçınıza sürdükten sonra yarım saat bekleyip saçınızı yıkayabilirsiniz.
Badem yağı ayrıca hazımsızlığa karşı iyi bir çözümdür. Bunun için günde bir çay kaşığı içilebilir.