Saksıda havuç yetiştirmek için tohumları toprağın içine serpin. Daha sonra az bir su ile sulayın. Şubat ayından kasım ayına kadar ekimi yapılabilen havuç ekildikten 12-15 gün sonra büyümeye başlayacaktır.
2/13
Maydanoz
Genellikle yuvarlak saksılara dikilen maydanozun çimlenmesi 20-25 gün sürer. Suyu seven bir bitki olan maydanozun toprağının kuru kalmaması için sık sık sulanması gerekir.
3/13
Soğan
Saksıda yetişmesi en kolay ve zahmetsiz olan bitki soğandır. Soğan dikildikten 5-10 gün sonra filizlenmeye başlayacaktır.
4/13
Bezelye
Bezelyede saksıda kolaylıkla yetişebilen sebzeler arasındadır. Bezelye akşam ve sabahın erken saatlerinde sulanmalıdır.
5/13
Marul
Marul ekilirken tohumları üst üste gelmemelidir. Suyu çok seven marul sık sık sulanmalıdır.
6/13
Roka
Salataların vazgeçilmezi olan roka, ocak ve şubat aylarında ekilmelidir. Ekim sırasında tohumların üzeri ince bir toprak tabakası ile kapatılmalıdır.
7/13
Ispanak
Soğuğa karşı dayanıklı olan ıspanak, ekilirken çok dikkatli olunmalıdır. Toprak, küçük bir tırmıkla kazılmalı ve tohumlar düzenli bir şekilde toprağa bırakılmalıdır.
8/13
Tere
Tere, genellikle kış aylarında ekilir. Tere yetiştirmek için yapmanız gereken tek şey, tohumları toprağa serpip sulamak.
9/13
Sarımsak
Bir diş sarımsağı toprağın içine iyice gömün. Ekildikten sonra 10 gün sonra çıkmaya başlayacaktır.
10/13
Kekik
Kekiğin ekildiği saksının altında mutlaka bir kaç delik bulunmalıdır.
11/13
Nane
Nanenin daha kolay büyümesi için nane tohumlarını bir gece önceden suyun içinde bekletin. Tohumları toprağın üzerine yayın. Tohumların üzerini ince bir tabaka halinde serpin. 15-20 gün sonra çimlenmeye başlayacaktır.
12/13
Reyhan
Ocak ve şubat aylarında ekimi yapılabilen reyhan bitkisi, küçük bir saksının içinde rahatlıkla yetişebilir.