Ancak çoğu insan yoğun kokusu nedeniyle sarımsaktan uzak durur.
2/22
Peki, sarımsak kokusunu doğal olarak nasıl önleyebilirsiniz?
3/22
İşte sarımsak kokusunu gidermenin doğal yolları...
4/22
Maydanoz yiyin: Sarımsağın içindeki sülfür bileşenleri sadece ağızda yayılmıyor..
5/22
Aynı zamanda midenizde de yayılır ve akciğerleriniz ile cildinize sızar.
6/22
Bu nedenle sarımsak kokusundan kurtulmak ağzınızı temizlemekten daha karmaşıktır.
7/22
Aşçıların tabakları süslemekte kullandığı maydanoz ile sarımsak kokusundan kurtulabilirsiniz.
8/22
Klorofil ve polifenol gibi bitki kimyasalları sarımsağın içindeki sülfür bileşenlerini tutar ve kokunun etkisizleştirilmesine
9/22
Nane, fesleğen, kekik, kişniş ve dereotu da maydanoz gibi benzer etkiye sahip.
10/22
Süt için: 2010 yılında "Journal of Food Science" isimli dergide yayınlanan habere göre, yemek sırasında ya da yemekten sonra süt içerseniz süt sarımsağın kokusunu azaltır.
11/22
Sütün içindeki su, ağız gargaraları gibi işlev görür ve sütteki yağ da sarımsaktaki sülfürü etkisizleştirir.
12/22
Bu nedenle tam yağlı süt yağsızdan daha etkilidir.
13/22
Domates sosunuza mantar ekleyin...
14/22
Araştırmalara göre, mantarın içinde bulunan polifenoller sarımsağın kokusunu önleyen diğer bileşenlerden daha hızlı çalışır.
15/22
Yemekten sonra tatlı yerine meyve yiyin: Elma,
16/22
Yaban mersini
17/22
Kızılcık
18/22
Çilek türleri
19/22
Ananas
20/22
Kivinin içindeki doğal enzimler sülfür bileşenlerini parçalar ve sarımsağın ağır kokusunu yok eder.
21/22
Yeşil çay için: Polifenol bakımından zengin olan yeşil çay sarımsağın kuvvetli ağır kokusunu bastırır.